En grønn baby = En død baby

Venter du barn, eller har du kanskje noen småtroll allerede? Da anbefaler jeg å teste dette spillet, kanskje får du et mer babysikkert hus i samme slengen. 

Who’s your daddy? setter babysikring ytterst på spissen, better safe than sorry! Så her er det bare å høste tips til hva din baby ikke bør få tak i.
 
Vi valgte å spille multiplayer, da er man hver sin tur baby eller pappa.

Jeg fikk gleden av å starte som baby, Sigurd voktet over meg som en hauk!

Det var selvfølgelig noen startproblemer, vi måtte jo finne ut hvilke knaster som gjorde hva. Det gikk seg fort til, å konkurranseinstinktet ble slått på rimelig kjapt!

Men hva går egentlig spillet ut på?

Som baby skal du gjøre som babyer flest, jeg skal forsøke å forklare det på en fin måte. Via dine sanser lærer du deg å kjenne verden, du rører og smaker på alt du kommer over. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at når babyen spiser batteri, oppvaskmiddel eller stikker en gaffel i stikkontakten så går det galt.

En baby som er kjapp på føttene kan fort havne i situasjoner som er kokende!

En god blanding av oppvaskmiddel og knust glass = En grønn og ganske så død baby.

Som pappa er det din oppgave å gjøre huset så trygt som mulig for ditt vakre barn. Ja, eller du springer som en hodeløskylling å plukker bort alt som kan være tilnærmet farlig. Noe å merke seg er at som far kan du bruke gjenstander for å berge øyenstenen din. Du kan gi noen piller for å motvirke reaksjonen på oppvaskmiddel, litt frukt får opp helsa, og en hengelås stenger barnet ute fra farlige skap med farlige gjenstander. Men en far har også andre oppgaver, noe jeg vil foreslå at du kaster deg rundt å gjør nå med engang, husarbeid! Utfører du husarbeid som å legge på plass klær, eller rydde leker, så får du ekstra egenskaper. Det kan for eksempel være en usynlig superpappa! Babyen vil aldri se deg komme.

Med gripestang kan pappa holde babyen under kontroll….en stund.

Seier når pappa klarer å holde babyen unna farlige gjenstander en viss tid.

Anbefaler å spille sammen med noen, dere vil bli skakk av latterkrampe uansett alder. Det kan jo hende at man finner leketøy som ikke er egnet for barn i en skuff? Barnslig har en helt ny betydning, finn fram din indre baby!

Herlig spill som koster smålige 36 kroner på steam, last ned og kos dere. En god latter forlenger livet!

Har du noen sære men gøyale spill på listen din? 

Mvh

Mia

#spill #gaming #gamer #nerd #baby #babysikring #whosyourdaddy #barn #familie #pappa #barnslig #helgemoro #steam #rimelig

Undervekt er ingen spøk!

Sist jeg skrev noe om vekta var jeg overlykkelig, den hadde jo økt med hele 0,5 kg! Gleden var kortvarig, plutselig hadde den sunket tilbake til 37 kg. Hvordan kunne det skje?

Har konkludert med at straks jeg slapper av, så daler den igjen. Det er en konstant kamp med meg selv, må hele tiden tenke på hva jeg spier og når jeg spiser. I forhold til samfunnet og slankehysteriet har jeg et motsatt problem. Mine tanker dreier seg om å få i meg riktig mengde næring, er man vill og gal, så blir det lite til middag. Jeg har ikke den luksusen at man kan slenge innpå noe snadder en time før biffen ligger på tallerkenen…

Den som sier det er enkelt å være tynn kan ta seg en bolle, undervek er ingen spøk.

Jeg har næringsdrikker som skal hjelpe meg opp, etter avtale med klinisk ernæringsfysiolog skulle jeg drikke to stykker om dagen. Kunne ikke love noe, men ville gjøre et tappert forsøk. Kan vell greit si det ikke gikk så veldig bra, hvem klarer å drikke to milkshakes om dagen? Det er nesten den konsistensen Nutridrink har, kvalmende når mengden blir for stor. Sverger derfor til compact, samme næringsinnhold, men mindre flaske.

Hadde ny oppfølgingssamtale over telefonen med klinisk ernæringsfysiolog i går. Forklarte at det er litt vanskelig å få i seg to næringsdrikker om dagen, man blir rett og slett mektig lei av mini-milkshake. Vi kom fram til at jeg nå skal forsøke en compact og en juice basert om dagen. Egentlig er det samme faen hvilken jeg drikker, bare at jeg får i meg noe næringsrikt!

Slenger ut denne i tilfelle det er noen diabetikere som har behov for næringsdrikk, Diben.

If all else fails, så skal jeg forsøke Calogen extra shots. Det er en energirik fettmulsjon, bare det tanken gir litt frysninger. Regner med det høres verre ut enn det er.

Da er det bare å hive seg rundt å forsøke på nytt, kanskje vil kiloene komme denne omgangen? Skal sies at jeg klarte å kjempe meg opp til 37,3 kg etter at jeg merket vekta hadde falt igjen. Det er å holde den oppe, å helst øke den som er problemet. 

I dag skuffet vekta meg enda mer…

Som vanlig gikk jeg på vekta i morges, jeg var ved godt mot, dagen før var den jo som nevnt 37,3 kg. Skuffelsen ble enda større… 36,9 kg! Har så lenge klart å holde meg unna det 6-tallet, håpet jeg aldri skulle se det. I forhold til inntaket med mat i går skulle man tro vekta ville svinge en helt annen vei. PMS-oppblåst og monstersugen på snop, i tillegg til mat ble det inntatt en sjokoladeplate og en pose popcorn med ekstra smør. 

Min hylle i kjøleskapet er fylt med…

For å si det mildt, det er faen meg ikke enkelt å gå opp i vekt!

Føler jeg spiser det jeg skal, selv om omverden kanskje ikke oppfatter det slik. Ønsker heller ikke å skape dårlige vaner, slik som overspising. Been there done that in the past, å vet hvor vanskelig det er å snu slike vaner i lengden. Men hvem kan motstå en lekker middag, au magen! Mitt ønske er å kunne få i meg det jeg trenger på en normal og sunn måte, uten å være overfokusert på når og hva jeg spiser. Begynner å bli ganske lei av å hele tiden tenke mat.

Hvordan er ditt forhold til vekta og mat?

Mvh

Mia

#undervekt #ettervirkning #kreftbehandling #senvirkning #kilo #næringsdrikk #næring #fett #mat #slankehysteri #samfunn #helse #energi #tilbaketillivet 

Dag 21-25 av 30 dagers utfordring med korssting!

Denne omgangen måtte jeg faktisk ut på boden å rote litt, det viste seg at noen kits hadde blitt forglemt der ute. Takket være denne utfordringen har de nå blitt plassert godt og trygt sammen med de andre.

Dag 21. Stæsj

Noen av kitsene jeg har liggende. Tanken er å få noen av disse unnagjort før jeg strekker meg etter gulroten om å lage egne design igjen.

Dag 22.310

310 er vell den mest brukte av DMC, forbinder den gjerne med attersting. The final touch!

Dag 23. Favoritt tema

Helt egentlig er ikke dette noe favoritt tema å brodere. Det må være alver, feer og andre mystiske skapninger. Men det har seg slik at når jeg begynte å rote igjennom de ferdige broderiene mine, så viser det seg at søte eller rare dyr i forskjellige varianter går igjen. Enda merkeligere er det at katter ser ut til å være i fokus… nevnte jeg at jeg er et hundemenneske? 

Dag 24. Fiber

Må vell si at DMC og Anchor troner høyest i kvalitet, aldri opplevd at de har fått nupper eller floser seg til på noe annet vis. Har en mengde umerkede broderidukker, disse bruker jeg utelukkende til aggressivt korsting eller lignende. De er et herk å brodere med, glir ikke like lett igjennom stoffet, og får en mengde nupper. Det hadde sikkert ikke gjort noe om jeg ikke var vant med DMC og Anchor. Å jeg er ikke den som er opphengt i merkevarer! 

Dag 25. Tekstil

Visste jeg hadde mengder med broderistoff liggende ute på boden, mesteparten har jeg arvet. Tok det med meg inn å gikk igjennom hver og en, nå ligger de trygt lagret i plastikk bokser innomhus. Her snakker vi store verdier i broderistoff av forskjellige typer og kvaliteter! Gulroten om å lage flere egne design lokker enda kraftigere når man ser så fin aida som ligger å venter.

Det er så gøy og motiverende å få en ordentlig gjennomgang av det man har liggende i skuffer og skap.

Mvh

Mia

#crossstitchitsfun #crossstitch #xstitch #broderi #naalogtraad #nålogtråd #hobby #hånarbeid #utfordring #dmc #anchor #aida 

Ett år siden siste pose med gift

De fleste som har vært igjennom kreftbehandling vet hvor spesiell disse ett års markeringene egentlig er. Det å kunne se fremgang og forskjellen på meg selv både fysisk og psykisk er en fantastisk følelse!


Min siste cellegiftcelfie

I dag er det ett helt år siden jeg fikk min siste pose med gift rett i veneporten. Det var såvidt jeg fikk ta alle kurene, men med redusert dose av Taxol kom man tilslutt i mål med alle 12. Tenk at man i hele 6 måneder rett og slett forgiftet kroppen!  


Den siste posen var ferdig inntatt! 

Det er ett år siden jeg forlot kreft poliklinikken med blandede følelser, noe jeg beskrev i innlegget 6 måneder med cellegift, hva nå? Jeg lever fortsatt med mye av den samme usikkerheten angående jobb, utdannelse, bolig og barn. Den usikkerheten vil nok ikke bli borte før brikkene faller på plass. Tanken om tilbakefall er selvfølgelig der enda. Jeg tror alle som har opplevd en kreftdiagnose vil ha den tanken liggende i bakhodet, det som før var utenkelig er nemlig nå en reell mulighet. Sannheten er at alle kan bli syk, men vi har fjernet ‘det skjer ikke meg’ filteret.

I løpet av dette året har jeg fått tid til rekreasjon og bearbeiding av både diagnosen og behandlingen. Nå skal det nevnes at jeg nok har en litt annen måte å se ting på på grunn av tidligere opplevelser, det er ikke første gangen jeg må bearbeide noe traumatisk. Jeg valgte simpelthen å bruke tiden min på gode stundene, å ikke grave meg ned.


Oppholdet på fantastiske Montebello hjalp meg med bearbeiding av tanker og følelser rundt diagnosen

Jeg har blitt kjent med en mengde flotte mennesker, frivillige og ansatte i kreftforeningen. De flotte folkene i Ung kreft, og alle puppesøstrene mine der ute. Listen kunne blitt uendelig lang!

Før var jeg et nei-menneske som helst holdt meg hjemme, nå er jeg et ja-menneske som med glede deltar på områder som engasjerer meg. Den som intet våger, intet vinner! Har blitt så beriket på opplevelser og utfordringer. For utfordringer har det virkelig vært, hver ting jeg gjør arbeider jeg litt mer med den tidligere meg. For hver ting jeg takker ja til ber jeg nemlig nei-mennesket om å ta plass i baksetet.

Høsten 2015 ble jeg en av de mange frivillige i Kreftforeningen, med hjerteplass på Vardesenteret. Ønsket å kunne gi andre brukere den samme opplevelsen jeg fikk fra Vardesenteret som pasient, en opplevelse av å komme til et fristed. Startet som gruppeleder for de frivillige på Vardesenteret, å kan med stolthet si vi har de flotteste frivillige som finnes. De er hjertegode alle som en!

Beriket på gode opplevelser (et lite utvalg)

Gode opplevelser kan ikke måles i penger, men i hjertet. Skulle gjerne ha delt enda mer, men det ville blitt et veldig langt innlegg. Om du ønsker å lese hvordan det har gått siden siste pose ble inntatt, så kan du klikke deg inn på kategoriene Brystkreft,eller Tilbake til livet. Noen opplelvelser ligger nok under andre kategorier, eksepelvis Kreftsaken

Jeg har blitt så mye rikere dette året!

Jeg skal fortsette å jobbe mot en enda bedre meg, og ikke minst komme meg til hektene igjen. Ett år etter er jeg frisk fra kreften, men kroppen kjenner enda på ettervirkninger fra giften man fikk pumpet inn. Snart skal jeg inn til min tredje kontroll, godt de har tett oppfølging når kroppen ikke helt sammarbeider med å komme seg tilbake.

Enda flere opplevelser og utfordringer venter! 

Mvh

Mia

#brystkreft #taxol #cellegift #ettåretter #tilbaketillivet #markering #opplevelser #rikpålivet #godemennesker #venner #fremgang #utfodringer #enbedremeg #kreft #tilbaketillivet #helse #ettervirkning #senvirkning #kreftforeningen #montebellosenteret #bearbeiding #traume

Tom Clancy’s The Division (BETA)

En dødelig epedimi bryter løs i New York, noe som kjeltringer ser sitt ess til å benytte seg godt av. Ettersom elementære service tilbud begynner å feile, vann og mat blir vanskeligere å få tak i bryter kaoset løs. Du er med i en sleepercell med agenter også kjent som The Division, sammen skal dere ta tilbake New York gate for gate. 

Tom Clancy’s The Division er en online open world first person shooter role playing game. For å si det mildt, det er en herlig miks av FPS og RPG. Det åpner muligheter til å være mer interaktiv og gjør spilleverden mer formbar enn noe annet FPS.

Level og ferdigheter 
Ettersom du utfører oppdragene går du opp i level og åpner for nye ferdigheter, eksempel granat eller healing. Men level alene er ikke eneste måten å få ferdigheter på, når du utfører oppdragene får du mulighet å oppgraderer fløyer i basen din. Disse fløyene vil gi deg tilgang til ekstra ferdigheter, du kan ha to om gangen, for eksempel scanner og turret. Ettersom du oppgraderer fløyene vil du kunne sette på ekstra spesialiteter på disse ferdighetene slik at de blir hakket bedre enn tidligere.

Utstyr
Ikke bare får du vanlig utstyr som gir deg det lille ekstra, du vil også ha muligheten til å legge på ekstrautstyr til våpenet ditt. Her snakker vi om å kunne skreddersy våpnet til å bli presis slik du ønsker. Du vil ha tilgang til tre våpen, hoved, sekundær og pistol. Kun de to førstnevnte kan du legge på ekstrautstyr, merk at ikke alle våpen kan bruke de samme tingene.

Oppdrag i en levende verden
Du kan velge hvordan du ønsker å spille. Springe rett til oppdraget, bli ferdig og oppgradere fløyene. Eller kanskje du er av typen som ønsker å gå litt rundt, finne kister, rote i klesskapene til folk. Se ekko fra fortiden, eller finne mobiltelefoner. Vi valgte å rusle rundt å finne ting samtidig som vi var på vei til et oppdrag.

Ved å hjelpe tilfeldige forbipasserende eller se i skuffer og skap kan du finne klær som kun går på det estetiske

Ekkoene fra fortiden gir oss et innblikk i historien om hva som har skjedd akkurat der vi står.

Noen oppdrag vil virkelig vise deg hvor mye død og elendighet som har foregått i New York.

Det er ikke bare oppdrag der du skal drepe deg fram til hva enn du er ute etter. Noen er interaktiv, der du faktisk må finne gitt gjenstand, slepe den med deg og bruke den på den aktuelle plassen. 

Kun et oppdrag gjenstod, deretter bar turen inn til the Dark Zone. Her inne er det helt andre regler som gjelder! Du vil nå ha muligheten å angripe andre spillere, men om du velger å gjøre det så vil du bli merket med en hodeskalle. Du vil da være fritt vilt for absolutt alle, og til gjengjeld slipper de å bli tagget for å drepe deg. Kanskje ikke så lurt om du vandrer alene å tirre på seg et helt kart av andre spillere? 

Loot er av høyere kvalitet, men du kan kun bære med deg seks items. Du må da finne et extraction point, her vil et helikopter komme å hente utstyret og bringe det trygt til basen. Blir du drept i Dark Zone så mister du alt som du bærer på, spilleren som dreper deg vil derfor kunne stjele tingene dine. Er du heldig så kan du hente det du mistet.

Spill det gjerne alene, men det er alltid koselig å ta med en venn!

Merk at dette var kun beta, det er mange elementer i spillet som man ikke hadde adgang til. Men på bakgrunn av det man fikk testet slenger jeg ut en stor anbefaling!

Mvh

Mia

#gaming #gamer #spill #nerd #thedivision #nerd #tomclancysthedivision #firstpersonshooter #roleplayinggame #fps #rpg #anbefaling #spillanmeldelse

Dag 16-20 av 30 dagers utfordring med korssting!

Så fort tiden flyr! Skal innrømme at jeg ikke hadde lest ordentlig på alle dagene i utfordringen. Var derfor ikke helt klar over hvor mye tilbake i tid man skulle, så mange minner man fikk hente fram fra gamle prosjekt. Og ikke minst, se hva man egentlig har liggende. 

Dag 16. Oppbevaring


Delvis system i rotet! Elsker det gamle syskringet som jeg har fått av bestemor, som om det var laget for broderidukker! De andre to eskene består av ymse redskaper som sybuer, nåler, ferdige broderi, kits… and the list goes on! Det er det lille som er på bildet. På boden har jeg mengder med aida i ymse kvaliteter, noe arvet fra min bestemor mmm. (med mengder mer)! 

Dag 17. Favoritt designer


Det er mange jeg gjerne skulle ha hatt på listen, men både kronen og tronen må nok Margaret Sherry få. Enkelt og greit fordi hun lager søte og morsomme design i varierende størrelse. Har ikke tall på hvor mange av hennes jeg har brodert igjennom tiden, men beklageligvis har man ikke tatt bilde av alle. 

Dag 18. Hva broderer du idag?


Jeg broderer på det samme som jeg har gjort en god stund nå. Forsøker å ikke bruke hele dagen kun på brodering, men tillate meg å gjøre andre ting også. Det er ikke så enkelt skal jeg fortelle deg!

Dag 19. Rotasjon


Forsøker å kjefte litt på meg selv, IKKE la deg friste! Er så mye som lokker meg bort, men akk…

Dag 20. Antall WIPS (Work in progress)


Siden jeg forsøker å være snill pike å fullføre så må det bli disse to. Jeg vet det skal ligge et uferdig babyteppe en plass hos mamma, vil gråte av tanken… så den fortsetter vi å fortrenge… dypt bak… enda lenger… litt til… borte!

Klarer du å rotere på flere håndarbeidsprosjekt, eller liker du å gjøre deg ferdig? 

Mvh

Mia

#crossstitchitsfun #crossstitch #xstitch #broderi #naalogtraad #nålogtråd #hobby #håndarbeid #challenge #utfordring #margaretsherry #wip

Norske kreftpasienter er ikke verdifull nok til å få mirakelmedisinen

Jeg leser stadig i media om den nye mirakelmedisinen Nivolumab, som er en form for immunterapi. Jeg kunne ha nevnt side opp og ned om de tre forskjellige typene, men det ville ha vært kjedelig for alle. Er du spesielt interessert legger jeg heller med linker nederst til diverse kilder. 

Det du trenger å vite er at akkurat denne immunterapien er godkjent for pasienter med føflekkreft. Godt er det! Men nå er det de med lungekreft som får føle hvordan det er å ikke få medisinen de sårt trenger, bøddlene slår hammeren i bordet og dømmer de til en tidligere død. Argumentene er penger og en liten pasientgruppe. Jeg forstår ikke hvordan de tenker. Greit nok at det er to forskjellige diagnoser, men hva om de hadde sett menneskene. 200 her og 700 der, slå de sammen så kan vi gi 900 et lengre liv (tilfeldige tall). 
 

Cancer
Licensed from: kentoh / yayimages.com

Er jeg egositisk?

Kanskje vil noen si det… jeg velger å se på det slik at man ønsker å gi så mange som mulig et lengre og verdig liv. Greia er at den brystkrefttypen jeg fikk ved det fengende navnet trippel negativ, ikke har noen behandlingsformer bortsett fra operasjon, cellegift og stråling. Andre brystkrefttyper har hormonterapi eller herceptin. Skulle uhellet være ute at man fikk tilbakefall, så ønsker jeg å vite at det finnes en mulighet der ute. Noe som kan øke lengden på livet mitt, ja kanskje tilogmed redde meg! Spesielt med tanke på hvor hissig kreften var. Spiller det noen rolle om hvor gammel jeg er, eller at jeg ikke har barn? Det bør ikke ha så mye å si, et liv er et liv. Akkurat nå er det studier igang der pasienter med metastatisk trippel negativ brystkreft får akkurat denne immunterapien (nivolumab)! De 900 jeg nevnte kan bli mange fler. 

 

River of money
Licensed from: Digoarpi / yayimages.com

Alt telles i kroner og ører, er ikke norske kreftpasienter verdifull nok til å få mirakelmedisinen?

La oss legge diagnosene til side, la oss heller se antallet mennesker som immunterapi kan fungere for i sin helhet! Kjenner det koker innvendig hver gang jeg leser om noen som får nei. Koker ikke mindre når jeg ser fortvilte kreftsyke lage pengeinnsamlinger på internett, noe jeg anså som et amerikansk fenomen… Nå er det altså blitt mer enn vanlig her i landet. Trist og uverdig for den det gjelder.

Hva gir fire mannfolk rett til å svinge hammeren å si ja eller nei til at noen får leve?

Verdens rikeste land med verdens beste helsevesen… 

Mvh

Mia

Diverse nyhetslinker:
Aftenposten – Ny kreftbehandling høster lovord for resultatene (02.06.15)
TV2 – Seks kreftsyke nordmenn har fått den nye superbehandlingen (09.06.15)
TV2 – Det settes prislapper på liv. Av Anne Lise Ryel (09.02.16)
TV2 – Kreftsyke Anne Marie (59) får ikke den nye medisinen (17.02.16)

Forskning med fokus på immunterapi og trippel negativ:
REK – Forskningsprosjektet (01.03.16)
Cancer research institute – Immunotherapy today: The view from ASCO (09.06.14)
Clinical trials – Nivolumab after induction treatment in Triple negative breastcancer (28.09.15)
Memorial Sloan Kettering Cancer center – A phase I/II study of Nivolumab alone and with Ipilimumab in patients with metastatic solid tumors

#kreftforskning #immunterapi #lungekreft #melanom #brystkreft #Nivolumab #etlengreliv #verdighet #verdensrikesteland #helsenorge #verdensbestehelsevesen #kreftsaken

Bikkja fikk damebesøk (foto)

I går satt jeg hundevakt for nydelige Zelda. Skal nevnes at hun var en fryd å passe, så snill, lydig og omgjengelig. Veldig sosial og elsket å ligge på fanget for å sove eller kose. Ble litt overasket over hvor 'gammel' Jesper har blitt. Før var han raketten, nå brydde seg ikke så mye med damebesøk. Han hilste, snuste og la seg på soving. Zelda respekterte det, men ville jo så veldig leke stakkar. 

Zelda er en Havapoo, som består av havanese og mini puddel. 

Raringen min ble litt sjalu. Var Zelda i sofa, så skulle han også være der.

Ska bare ligge helt rolig her Jesper, jeg lover!

Zelda fikk virkelig bryne seg på leke til Jesper, hun fant fort noen favoritter.

Jesper, ja han lå som nevnt for det meste sammenkrøllet på plassen sin. Er i slike stunder vi merker at han faktisk har blitt eldre.

Tantungen ble sjarmert i senk av nydelige Zelda, som gjerne kom springende for å legge seg i 'klø meg' posisjon fremfor føttene hennes.

Mvh

Mia

#hundevakt #bikkje #hund #tibetanskspaniel #tibetanspaniel #havapoo #hundelek #husdyr #tibbie #havanese #minipuddel

Når hodet lagger like mye i virkelighet som i spill

Har jo lenge visst at en ettervirkning fra kreftbehandlingen er at tankeboksen ikke helt fungerer optimalt. Det kommer ekstra godt til syne når man er avhengig av at slikt fungerer. Når man spiller skal man gjerne reagere så kjapt som overhodet mulig, la oss si det slik at mitt hode gir den samme effekten som lag. Når jeg løper rundt ser jeg derfor ut som en totalt nabb til tider. Merket først ikke noe til dette i det daglige, kom til syne når jeg spilte.

I mange spill er man avhengig av hurtig syn og bevegelse koordinasjon, god reaksjonsevne og konsentrasjon over tid.

Syn og bevegelses koordinasjon fungerer ikke optimalt. Ser hvor jeg løper, men øyet og hånden samarbeider ikke, det hender derfor jeg direkte løper inn i objekter. Sitat fra min samboer “jeg fulgte deg, å ente med å springe inn i to vegger”. Ja sånn går det når du lar den blinde lede! Øyet ser, men signalet til hånden går ikke like hurtig som det skal.

Som en direkte følge av at syn og bevegelses koordinasjonen er nedsatt blir også reaksjonsevnen meget dårlig. Jeg ser hva som skjer på skjermen, men prosessoren (aka hodet mitt) bruker ekstra tid på å reagere. Det hender derfor jeg gjerne står noen sekunder for lenge i farlig gugge på bakken når jeg spiller Diablo3, eller at jeg hiver ut abilities tilfeldig. Nå har du kanskje forstått at det som virker tilfeldig, egentlig ikke er det.


Greit at man rerollet crusader, da kan man stå i støff uten bekymring.

Et annet punkt som påvirker spillingen er konsentrasjonen. Jeg klarer å gi alt en kort periode, men da kommer fatiguen hurtigere til syne. Jo mer sliten, jo mindre konsentrasjon. Noe som resulterer i at jeg enkelte ganger soner ut, springer og dreper på autopilot, men har egentlig ingen aning hva som foregår rundt meg. Kun renspikka flask om jeg holder meg i live. Den manglende koordinasjon og reaksjonen blir også mer synlig når konsentrasjonen svikter.

Hvordan kan det sammenlignes med lagg?

Jeg nevnte sammenligningen med lag. Se for deg at du fyrer av et skudd, men ingenting skjer før etter noen sekunder, gjerne har det du siktet på rukket å flyttet seg. Slik fungerer det i bunn og grunn hos meg, i hodet mitt har jeg fyrt av det skuddet for lenge siden, men hånden har ikke enda utført oppgaven. Det samme gjelder lag der du springer rett i en vegg, i hodet mitt har jeg allerede skiftet retning, men hånden henger ikke med. Oppgaver som man tidligere ikke trengte å merke seg, det var jo en selvfølge.

Det er mildt sagt jævlig frustrerende, det gjør at man ikke spiller optimalt. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt fortvilet over å ikke klare lette oppgaver i spillet, fordi hodet mitt lagger. Forsøker å si til meg selv, dette er trening, du trenger det! Det er jo faktisk sant, hodet blir ikke bedre av å ikke få brynt seg.

Etter jeg begynte å legge merke til det i spill, ser jeg det enklere i hverdagen. De stundene jeg bruker litt lengre tid på å reagere, svare eller skifte retning. Men det første jeg virkelig tenkte på var… hva om jeg hadde kjørt bil? Hva om jeg måtte ha bremset for et barn som løp over veien, men ikke rakk å få foten til å reagere i samsvar med synet? 

Heldigvis har jeg det ikke like ille som de i denne snutten i det virkelige liv, men det viser gjerne til følelsen jeg har ingame der reaksjoner skal foregå hurtig.


Tror hodet trenger en bedre forbindelse til kroppen!

Mvh

Mia

#lag #livingwithlag #lagg #gamer #spill #hodetlagger #laghead #fatigue #senvirkning #ettervirkning #tilbaketillivet #reaksjonsevne #konsentrasjon #koordinasjon #redusert

Korssting er gøy, 30 dagers utfordring! Dag 11-15

Da er jeg halvveis i korssting utfordringen! Hadde aldri trodd jeg skulle holde ut så lenge, spent på hvordan neste halvdel kommer til å gå. Man får jo litt mer giv etter å brodere når man ser tilbake, eller på hva man egentlig har liggende.

11. Broderi mål for året!

Jeg har veldig mange uferdige kits liggende. Etter at jeg fikk KG-Chart for noen år siden ble det artigere å designe broderi selv. Så nå skal jeg forsøke å gjøre meg ferdig med gamle kits før man setter i gang å designe flere.

12. Varm drikke

En gammel regel jeg har er ingen drikker som kan lage flekker er tillatt i nærheten av broderiet. Tilfeldigvis er de fleste av disse varme drikker.

13. På farten prosjekt

Jeg farter ikke akkurat så mye, og enda mindre med broderiet. Det er nok enklere å drasse med seg annet håndarbeid, her må man nesten ha broderi, mønster, saks, nål, hoop, tråd og blyanter i ymse farger. Det tar plass å brodere ordentlig. Men skal man ut på tur, så tar jeg med denne vesken som kan romme alt jeg trenger.

14. Pågående favoritt prosjekt

Må vell si det broderiet jeg jobber med akkurat nå er favoritten. 

15. Ferdig favoritt

Stakkars, hun er offer for krøller og brettekanter etter å ha vært prikkevert bort over lang tid. Burde kanskje finne en ramme til henne. Hun er desidert en av mine favoritter! Mye fordi det var første gang man fant et kit som ikke bestod av kattepuser eller blomster. 

Har du brodert noe?

Mvh

Mia

#crossstitchitsfun #crossstitch #xstitch #broderi #naalogtraad #nålogtråd #hobby #håndarbeid #utfordring #challenge #crossstitchcrazy #korssting #wip