Da var jula spist og maten pakket opp

Enda en julaften er overstått. I år var vi kun voksne tilstede, merket jeg savnet å se tantungene. Jula er liksom ikke helt den samme uten barnelatter. Jul ble det uansett, bare litt stillere. God mat, familiehygge og selvfølgelig noen gaver

Noen bilder fra dagen

Middagen bestod av pinnekjøtt og alt som hører med

Skulle egentlig ikke kjøpe ny kjole i år, helt til jeg så denne… 

Juletreet er for det meste dekorert av en 3 åring. Hun var så flink!

Første juledag, ut på tur aldri sur

Håper dere alle har har ei riktig god jul, her i huset blir det mest avslapping de neste dagene

En god julehilsen

Mia

#godjul #julehilsen #utpåturaldrisur #julafteninord #familiekos

Gråter for deg…

Noen ganger bobler følelsene opp i meg, minner trenger seg fram. De er både hjertegode og såre på en og samme tid. Ser bildene for meg, hendelsene, reiser i tiden. Hvor har jeg vært. og hvor skal jeg? Sistnevnte har jeg ikke den fjerneste anelse om. Noen ganger virker det så sikkert, men det er på gode dager, dager der jeg føler meg sterk. De fleste dagene føler jeg meg som ei svak og redd mus, gjemmer meg for omverden. Vil ikke at noen skal se hvor sårbar jeg er.

Minnene.. det var spesielt ett som bringte meg tilbake idag. Et minne om når jeg fikk cellegift på selveste lillejulaften for 3 år siden skulle gi grobunn til et hav av tanker. Hvor kjipt det føltes, men samtidig hvor mye jeg lo. Hvordan tantungen lekte med cellegiftstolen, Mercedes av kjemostoler som sykepleierne sa. Hvor fredfullt det var på kreft poliklinikken, dempet belysning, og kun meg som pasient. Hvor jeg smilte idet sjefen selv lot de ansatte forlate tidligere. De trengte jo ikke full bemanning for lille meg. De gode sidene i alt det såre.

 

Teardrop
Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


Men det som fikk tårene til å falle var minnene om alle de man savner. Alle de gode menneskene man har blitt kjent med som nå ikke er her. Som nå ikke er med familien sin i julen. Føler meg beæret og ydmyk som rakk å bli kjent med dem alle. Men tårene over de som sitter igjen og lengter lar seg ikke stoppe. En person mindre rundt bordet. Ett smil og en latter som er savnet.

Tenker også på alle de som har fått triste beskjeder så tett opp til høytiden. De som har blitt syke, de som ikke kan være hjemme, de som har mistet. Alle de som feller tårer istedet for varme smil.


Kjenner det inn til hjerterota, inn til beinet, dypt inn i sjelen
En tidsreise til både fortid, fremtid og nåtid

Ja, noen ganger bobler rett og slett bare følelsene over hos meg… Og jeg gråter for deg

En tankefull julehilsen

Mia

#personlig #følelser #tungetanker #julehilsen #savnerdeg #cellegift #sykdom #sykijula #tenkerpådeg

Julebord på toppen av verden

Onsdag føyk jeg avgårde på julebord med Vardesenteret og en skokk av andre gjester. Litt starttrøbbel var det med buss forsinkelser og snøvær som blokkerte utsikten, men alt i alt en fantastisk dag. Det er alltid så utrolig koselig å møte både kjente og ukjente fjes i slike lag, folk er bare herlig rett og slett

Hadde bare fått fire timer på øyet, men det skulle ikke stoppe meg fra å ha en fin kveld

 

Har ikke en eneste klage, fjellheisen i Tromsø leverte og mer til! Lokalet var pyntet og velkomstdrink ala gløgg ble servert av flittig personale

Det ble musestille når folket begynte å forsyne seg. Er vell gjerne da man vet at maten virkelig var god
 


Nevnte jeg hvor hyggelig og flittig personalet var? La meg si det igjen. Siden jeg ikke kunne spise den desserten som ble servert spurte vi om de hadde noe annet. Det kom nok litt plutselig på, så ble tilbudt is i første omgang. Siden jeg frøs litt var ikke akkurat is det jeg foretrakk… Gikk tilbake til plassen min, og før jeg visste ordet av det kom en hyggelig servitør bort og spurte om jeg kunne tenke meg en fruit plate, selvfølgelig! Ble helt paff av kunstverket de hadde laget til meg! Det gjorde virkelig dagen komplett

Titt og ofte så vi ut vinduet, alltid med et lite håp om at snøværet skulle gi oss en liten sjanse til å se byen i all sin prakt fra toppen av verden. Lenge så det ut til at det skulle bli med tanken

 

Før vi visste ordet av det lettet kong vinter på snøbygene og viste oss byen i all sin prakt. Endelig fikk vi nyte utsikten over byen og knipset noen bilder


Var fornøyd, mett og ekstremt sliten i etterkant, men det var verd det. Tusen takk for enda en minnerik kveld sammen med flotteste Vardesenteret, dere er gull! Hadde ikke trodd jeg skulle komme meg ut døra de nærmeste dagene.

En fornøyd hilsen

Mia

#vardesenteret #fjellheisentromso #fjellheisen #julebord #julekos #sammenervisterke #kreftrelatert #kreftforeningen #helse #unn #påtoppenavverden

Operasjon søvn…

For kort tid siden fikk jeg Melatonin hos legen min i et håp om å forbedre søvn mønsteret mitt. Det hjelper jo ikke akkurat på fatiguen at Ole Lukkøye og John Blund har gått på streik samtidig. Og sovetabletter gir meg den herlige bivirkningen med lekker hangover, skulle tro man hadde vært på hardcore fylla dagen i forkant. 


Arkiv foto

Kort fortalt er melatonin et søvnhormon som dannes naturlig hos oss alle, men brukes medisinsk til å stabilisere døgnrytmen. Begynte denne uken og det har vært litt av ett kjør. Fikk strenge instrukser fra legen som akkurat hadde kursing om søvn fersk i minnet, ta pillen tidlig på kvelden og legg deg når du er ordentlig trøtt. Han understreket, det er forskjell på trøtt og trøtt, men det vet vell du alt om? Jo, det skal jeg love deg att jeg vet! Fikk heller ikke lov til å ha vekkeklokken på om morgenen, men skulle sove til jeg våknet.

Første kveld ble jeg aldri trøtt og satt oppe til ca. 10.00. Våknet av at noen skrev på messenger, skulle slått telefonen på lydløs. Neste kveld la jeg meg i 3 tiden og stod opp 7, klarte ikke holde meg våken på dagen og fikk en liten times middagslur. Kroppen verket av både fatigue og mangel på søvn. Det samme skjedde i natt, la meg 2 og stod opp 6… Hva faen er greia med bare 4 timer søvn? Jeg fungerer jo ikke på dagtid. Føles som jeg bare hangler og sover… Har konkludert med at kroppen min tror den har en litt lengre middagsslur på natterstid, duste kropp!

Håper virkelig det stabiliserer seg snart…

Les mer om melatonin her: NHI – Melatonin

Trenger søvn snart… må få handlet inn siste rest av julegaver og pakket de inn. Foreløbig er batteriet helt totalt utdanka flatt. Kjenner jeg gruer meg mer og mer til å få unna siste rest, vet at det vil sende meg rett i fatigue helvette om butikkene er overfylt… Faen.

Har du problemer med å sove?

En trøtt hilsen

Mia

#søvn #søvnproblemer #melatonin #personlig #tilbaketillivet #helse #søvnforstyrrelse #fatigue 

Håper dette blir mer vanlig


Tidligere i uken var jeg å fikk åtte nye sprøyter med botox, fire under hver arm. Noen har kanskje lest om det før, andre klør seg kanskje litt i hodet over hvorfor. Greia er at jeg har hyperhidrose, noe som rammer flere enn man skulle tro. Kort forklart, overaktiv svetting. Hvorfor noe så normalt som svetting skal være tabu forstår jeg ikke, men det er en annen sak. 

Etter de to forgående innleggene har jeg ofte blitt kontaktet på mail av fortvilte sjeler med samme problem, de har fått høre at dette IKKE dekkes av det offentlige. Nevnte det for pleierne denne runden, de bekreftet enda en gang at det ikke gjennomføres over hele landet, og de får ofte henvisninger fra andre steder. Noen ganger strekker de ikke til, blir vanskelig om et helt land skulle reist til ett sykehus. Det forklarer egentlig hvorfor ventetiden var relativt lang. Pleierne hadde samme håp som meg, at de andre sykehusene rundt om i landet skal få øynene opp på hvor viktig denne behandlingen er for de det gjelder. Hvor hemmende det faktisk er i dagliglivet. 

Om du lurer på noe så er det bare å ta kontakt, svarer så godt jeg kan. Se under for link til de forgående innleggene for mer inoformasjon om hyperhidrose og behandlingen.

Aldri mer svette armhuler!
Botox trenger ikke være forfengelig

Håper det kan gi noen svar og hjelp i riktig retning for en tørr hverdag

En botox hilsen

Mia

#botox #svetting #hyperhidrose #ingenmeresvette #personlig #helse #øktsvetting #motsvette #aldrimersvett