Del 4: Søker pupperåd!

Mandag hadde jeg ny runde med puppe-fylling. Er alltid pissnervøs, uansett om jeg vet at selve prosessen ikke er noen “big deal”.


 


Kirurgen var på jobb å tok seg av fyllingen. Smokk smekk, alt gikk fort unna!

 


Han komplimenterte puppen å sa jeg var en av de få ekspanderprotese fikk et så fint utseende på, and this is not the final form! Hadde jo selv sett for meg at overgangene skulle vises mye tydeligere enn det de gjør. De forberedte meg jo på det siden jeg er tynn. Kirurgen anbefalte ikke å gå noe større, da ville det se ut som to ballonger. Spurte angående brystvorte, på grunn av plasseringen av arret mitt er det usikkert om rekonstruksjon var beste alternativet. Jeg åpnet en ny runde med spørsmål om tattovering, nærmere bestemt 3D tattovering. Hadde de gode tattovører på sykehuset? Han mente de var god, men ventetiden kunne strekke til hele 3 år. Merkelig at det er så lang ventetid på noe så lite. Tankene mine fløy til hvor god er egentlig en sykepleier som har fått ett kurs? Er det kanskje da mer gunstig å se etter en ordentlig tattovør som kan vise meg hva han har gjort tidligere? Realisme er viktig for meg
 


Men så det største spørsmålet, er jeg fornøyd med størrelsen?
 


Nevner det igjen, begge skal bli fikset. Så det blir ikke så ujevnt til slutt.

 

 

Helt ærlig ser jeg ikke den store forskjellen siden sist, føler den, men ser den ikke. Han la inn 70ml, det er ikke så veldig mye. Totalt sett har jeg 200 – 210ml i puppen nå. Føler meg så utrolig usikker på om jeg er fornøyd… Eller burde jeg ringe dem å få en til fylling? De skal tross alt kutte i kroppen min enda en gang, å da ønsker jeg at noe skal skje. Det viktigste for meg er symmetri, men det hadde vært utrolig deilig å endelig kunne kjøpe klær som sitter. Eksempelvis har jeg nå på meg en helt vanlig t-skjorte ifra H&M som jeg aldri har kunne brukt fordi det ble en stor tom lomme i fronten. Den er litt mer fylt, men ikke optimalt fylt til at jeg ville brukt den til vanlig. Er redd for å bli missfornøyd begge veier, for liten eller for stort.

Det er utrolig vanskelig å ta bilder som viser ordentlig hvordan det ser ut størrelses messig. Skygger kan både får det til å se mindre eller større ut enn hva puppen er i virkeligheten. Det jeg også har i tankene er at den kan bli mindre etter neste operasjon, han visste ikke hvor stor/liten den ble da. Kanskje 170ml, kanskje 210ml. Enkelt og greit fordi han må få begge puppene så lik som overhodet mulig. Akkurat nå tror jeg (ikke sikker) at jeg enten er en god A eller liten B cup.

De første to nettene har jeg våknet med smerter, stiv og støl. Ikke så rart når det sprenger og strekker på i brystet. Kirurgen har satt meg opp til neste operasjon allerede, han anslo januar/februar så ville jeg ligge på bordet igjen. Må derfor bestemme meg fort om jeg skal kontakte dem igjen eller ikke.

Noen der ute med gode råd?


En puppeforvirret hilsen

Mia

#brystrekonstruksjon #brystkreft #kreft #tilbaketillivet #rekonstruksjonetterbrystkreft #ekspanderprotese

Del 3: Ekspander puppen min får navnet Lumpy

Kan mildt sagt si jeg ble rimelig stresset denne omgangen. Satt i en time å ventet før telefonen plinget “kom til rom 28”. Snek snuten nølende inn døren, hadde jeg gått feil? Viste seg at kirurgen min var på operasjon så fikk en kvinnelig lege. Mamma som var med meg så at jeg pustet ut, hun ruslet derfor tilbake på jobb. Hadde vært så nervøs for å stille spørsmål angående størrelsen. Denne dama hentet fram en kurv med implantat, målte opp mot sine, forhørte seg om hva pleieren tenkte. Det føltes så befriende å sitte der på bordet med den skarpe lampen lysende ned over meg når hun tok seg tiden til å svare. Fortalte henne hva noen damer på ei rekonstruksjonsgruppe hadde sagt angående å tappe ut om det ble for stort. Hun var helt enig, null problem! 

 

Å gå fra skit nervøs til avslappet var en fantastisk følelse!

Og med det kunne fyllingen begynne, for de som ikke takler å se på slikt anbefaler jeg å hoppe over videoen.

 

video:Filling of breast expander

Breast reconstruction with expander implant to stretch the skin. This is round two with filling it


Hvorfor vise dette?
Har nevnt det før, men nevner det igjen. For det første er det mange damer som skal igjennom det samme. For det andre synes jeg det er viktig at folk ser hva en rekonstruksjon innebærer. Det er ingen quick fix til nye pupper, det er en lang prosess.

Dette er en av de gangene jeg er glad for å ha nedsatt følighet i brystet, kjenner ikke så mye til nåla eller når de pumper den opp. På slutten blir det ett press å man vet det er på tide å stoppe. Men selv om jeg ikke kjenner så ekstremt mye der og da er det en påkjenning for kroppen. Dagen etterpå våknet jeg iløpet av natten på grunn av smerter på undersiden av brystet. Regnet med det var strekken som begynte å sette inn. Endte med å sove i over 12 timer, med en rimelig utslitt og trøtt dag derpå. Smertene kommer og går, men det må man nesten bare regne med. Jeg tenker ihvertfall det ville vært unaturlig å ikke merke noe som helst. Til dere som skal igjennom det, snakker mer irriterende smerte og ikke uutholdelig. 

Hvorfor ser puppen så rar ut?


 

Har gitt den kallenavnet Lumpy altså klumpen. For den ser relativt klumpete ut. Som en rund sak plassert midt på. Stikker også litt ut på siden, og der føles det ut som jeg klemmer på en litt tykk pose med bittelitt vann i. Resten av brystet er rimelig hardt, men ikke slik som etter operasjonen.

Til dere som skal igjennom det, pust rolig, den skal IKKE se slik ut


De er rimelig flink til å gjenta seg selv “puppen kommer ikke til å se fin ut med ekspander, ta det med ro. Den skal ikke se slik ut. Dette er kun for å strekke huden”. Som nevnt ser den nå ut som en klump, den ser også ut til å sitte høyere enn det naturlige brystet. Alt dette fikser de når den skiftes til permanent implantat, da med dråpeform. I samme slengen fikses det friske brystet for å få symmetri

Før jeg forlot hadde jeg en rekke med spørsmål, hvor lenge må jeg ta det med ro? Hvor lenge må jeg bruke kompresjons bh både dag og natt? Siden jeg har ekspanderen over muskelen kunne jeg forsiktig begynne å løfte 2kg og to uker senere øke til 3kg. Gradvis økning over tid med andre ord. BHen må jeg fortsatt bruke i to uker til både natt og dag (totalt 6 uker), og deretter kun dag i 6 uker. Kunne slutte litt før, men de så helst man brukte den såpass lenge. Glemte å forhøre meg om når jeg kan løfte armen høyere enn hjertet, om noen vet så legg gjerne igjen en kommentar

Har faktisk glemt hvor mye de fylte brystet denne gangen, sånn går det når man har teflonhjerne. To uker til neste fylling, får se om det blir siste eller om det blir en runde til. Føler meg litt mer avslappet når jeg vet de kan tappe ut om det blir for stort.

Nevner det igjen, dette er bare en av flere metoder for rekonstruksjon. Og det er ikke den største operasjonen i forhold til mange av de andre. Det finnes også en metode som ikke krever kirurgisk inngrep, men den er enda litt i forsøksstadiet. 

En puppete hilsen

Mia

#brystkreft #brystrekonstruksjon #ekspanderprotese