Hvilepuls på Vardesenteret

Tok turen innom Vardesenteret slik jeg vanligvis gjør på tirsdager. Det var folksomt i rommet, de nye lokalene fikk virkelig vist seg fra sin glansside. Plutselig kom enda en gladnyhet, Vardesenteret skulle få en top of the line massasjestol. Så for meg en slik klumpete stressless aktig stol som man gjerne har sett på butikker rundt om. Den var over all forventning!

Utrolig behagelig å sitte i, veldig stødig oppbygget på sidene. Når den slås på måler den høyden din automatisk slik at massasjen skal treffe perfekt. Leggmassasjen på krakken kan også justeres slik at både kortskankinger som meg, og langemenn kan bruke samme stolen. Tanken bak er å fokusere på den anbefalte 15 minutters powernap, samtidig som man får herlig og avslappende massasje.

Men det er ikke alt!

Den har 24 ferdige programmer for å hjelpe deg å slappe av. Man kan velge standarden med powernap, der en behagelig stemme vil guide deg i søvn. Eller finne en som er spesielt egnet for akkurat deg, her er det virkelig noe for de fleste. Alt fra stressmestring, røykeslutt, livsglede til egne programmer for de som har tinnitus. Når programmet er ferdig blir stolen værende i liggende posisjon, straks du er klar til å våkne trykker du på stopp knappen og stolen røyser seg opp igjen.

Fikk sett hvordan den funker og prøvd litt, får ta et helt program neste gang jeg er der. Var så sliten at jeg var redd man ikke ville klare å våkne etterpå, så fant ut det var best å vente. Kan tro den vil være god for musklene mine som fatiguen har herjet vilt med!

Anbefaler alle berørte av kreft å ta turen innom Vardesenteret i Tromsø, spesielt nå i de nye flotte lokalene. For det skal du vite, alle rundt er også berørt, ikke bare den som er syk. Er den du har nær å får stråling, cellegift eller kanskje på operasjonsbordet. Ta turen ned for en kaffe, eller legg deg i stolen på hvilerommet. Vi er så utrolig heldig som har en trygg, god og varm plass som Vardesenteret

Har du prøvd en massasjestol av denne sorten?

En mindful hilsen

Mia

#vardesenteret #unn #kreft #pasient #pårørende #massasje #mindfulness #meditasjon #avslapping #massasjestol #fatigue #helse #hverdag #kreftrelatert

Uken som kom og gikk

Det er faktisk nesten ei uke siden sist jeg skrev et innlegg, men laber energi har jeg rett og slett ikke prioritert bloggen. Noen ganger lurer jeg egentlig på hvordan livet skal bli om man må bortprioritere hele tiden. Men nå skal ikke innlegget handle om det! Hva har denne dama brukt tiden på den siste uken? Gaming, gaming og mer gaming er en ting. Ok, det hørtes mer ut enn hva det egentlig er, men det er en av mine måter å slappe av. En kjapp oppsummering av uken!

3 årstider på én dag; sommer, vår og vinter


Til tider har vi ganske humørsykt vær i 9000-byen. Idag måtte vinterjakka fram igjen, for været kunne virkelig ikke bestemme seg. I det ene øyeblikket rolig snøfall, neste stekende sol og tilnærmet skyfri himmel, for så å snu til vind og snøfokk. Kong Vinter er nok bare innom å tar farvell for denne gang. Det er forøvrig en grunn til at vi sier man ikke har vår i nord, vi hopper rett fra vinter til sommer


Fikk hentet ny puppen idag, det ble en annen enn den jeg prøvde sist. Så nå er denne dama spent på om den funker slik jeg håper på!

Var en tur innom det flotte nye Vardesenteret (offisiell åpning/feiring på et senere tidspunkt). De holder enda på med siste finpuss, så dette blir kun en mikro sniktitt. Tro meg dette er bare en liten kosekrok! 

I går feiret vi 12 årsdagen til flotteste tantungen, både glad og trist. Ungen er ikke ungen lenger, men tenåring. Og det vises! Hun fikk blant annet ei stilig skinnjakke, pengebok og øyenskygge i gave fra meg (+ en hel del småting).

Fordelen med at hun blir eldre er at vi kan ha det gøy sammen på andre måter, rocket henne opp med litt stilig sminke!Hva kan jeg si, nydelige nord som har slik sol midt på natta!

Litt byvandring imens mamma var på maleklubben her om dagen


Mange sier jeg ser frisk og opplagt ut, men de samme sier jeg ser trøtt ut uten sminke. Faktisk er det noe jeg startet med etter et sminkekurs på Vardesenteret back when jeg fikk cellegift. Det var da ca 10 år siden sist jeg brukte sminke, og det å sminke seg frisk ble min strategi i hverdagen. Selv om mange får et feilaktig bilde så er det faktisk veldig godt å se opplagt ut når man går ute blant folk

Mamma inviterte på Kval-Pølse fra Kvaløya. Vi konkluderte med at det smakte mest som pepperoni… Tror jeg holder meg til hvalgryte eller grillet hval, det er NOM!

Selv om energien er bunnskrapet så forsøker jeg å gjøre noe, blant annet har jeg begynt å trene litt styrke. Klarer dessverre ikke mer enn 5 min for øyeblikket, men det er mer enn ingenting. Har en tanke om at å være helt inaktiv fort kan bli til en vond sirkel, å komme seg litt utenfor dørene er derfor noe jeg prioriterer. Ekstra godt å ha Vardesenteret når man kanskje ikke klarer så mye annet. Nå skal jeg snart avgårde til min tante, bestemor og bestefar er i byen, liker å bruke tid på dem når de er her. I morgen står fastlegen og Vardesenteret på agendaen. Vet jeg kommer til å bli utslitt, er det allerede, men kan ikke bare sitte inne.

Hvordan har uken din vært?

En utslitt men fornøyd hilsen

Mia

#prioritering #enlanguke #minuke #vardesenteret #fatigue #hverdag #personlig #sminke #tromsø #bursdag #midnattsol 

Det ble ikke full pupp

Breast cancer - Woman holding her breast
Licensed from: BDS / yayimages.com

Du tenkte kanskje jeg ville flekke opp et bilde av mine egne pupper? News flash, jeg har ikke slikt! Jeg har derimot ekte plastikk pupper, slike jeg kan drefse i trynet på folk som kommer med oppgulp. Enklere enn å bruke flathånda, det kan jo gjøre vondt. Men fra spøk til revolver, dro til bandasjisten igår for å prøvekjøre en ny pupp. Har seg nemlig slik at huden har begynt å reagere på de jeg har… det blir rett og slett for klamt når man går en hel dag med plast mot huden, enda den er i lomme. Og jeg bruker den ikke hele dagen, det første jeg gjør når man kommer inn døra er å kaste puppene i skapet. Puppeløst behag er så deilig! Hver dag må jeg smøre med hydrokortison for å unngå utrbrudd, ikke noe jeg ønsker å gjøre i lengden. Takk og lov for at varmen er treg her i nord

Ikke store puppen når den er størrelse 1… så hvem skulle tro at ny puppen ble alt for liten? Vell, den er egentlig beregnet til de som allerede har litt pupp, slik som den jeg bruker på den friske. Ja, mangler en men bruker faktisk falsk pupp på den friske siden også. Tenk det du! Plastikk fantastikk. Vell, må smøre meg med litt ekstra tålmodighet og håper pupp i størrelse 2 passer bedre. 

Forlot ikke helt tomhendt!

 

Går utenfor komfortsonen min og slår et slag for oss brystløse og småbrystede i samme slengen! Når jeg ble syk lovet jeg jo meg selv at denne tøtta skulle våge mer, så her kommer det, et bilde med litt hud. Passer vell egentlig fint rett før bikinisesong der brystfagre får flekke fronten, nå blir forøvrig ikke en sjel se meg i bikini…ever! Kanskje var ikke sports BH det beste å velge til et slikt bilde siden svært få ser lekker eller flatterende ut i det plagget, med eller uten falske frontlykter. Zero padding funker også dårlig for oss med lite. Skal love dere dette blir den dyreste sports BHen denne damen eier, over 400 kroner for noe man ikke bruker til hverdags. Den skal behandles bedre enn gull. Litt ironisk at staten norge gjerne sponser flere par plastpupper (kan snart bygge tårn av dem pga downsizing etter vektnedgang), men ikke pokker om du får noe som kan holde de på plass. Dyrt å handle i spesialforretning for oss som er fattig…

Gleder meg til den dagen man har noen permanente på plass, da skal det shoppes rimelige BHer i vanlige klesbutikker. Noe så hverdagslig vil bli fantastisk! Større skulle de også bli ifølge kirurgen, bare jeg ikke blir så framtung at man velter overende 

Hvor mye penger legger du i en BH? 

En puppeløs hilsen

Mia

#komfortsone #nullpupp #puppeløs #brystprotese #amoena #silima #protese #småbryst #bandasjist #helse #brystkreft #livetetterkreft #tilbaketillivet

Felles interesser skaper vennskap på kryss av landegrenser

Har nevnt flere ganger at jeg har vært sliten den siste tiden, men hva har jeg styrt med når jeg ikke har kapitulert til sofa? Har et hav av hobbyer som kan anses avslappende, hekling, brodering, kreering av andre rariteter, men også gaming. En hobby som står veldig sterkt hos meg. Enda bedre at kreftlegen anså det som god trening for post chemo cognitive impairment. Følger bare legens ordre jeg å trener som pokker!

Mange har egentlig ikke den fjerneste peiling på hva spill dreier seg om, men ytrer seg høyt som om de skulle ha stor innsikt, “de sitter bare framfor skjermen og ser ikke mennesker”. Velger å ikke diskutere det videre egentlig, for det viser bare hvor lite disse menneskene egentlig vet. Har blitt kjent med mange flotte nye folk den siste tiden, er egentlig ganske godt å prate med noen utenfor kreft-boblen for engang skyld. 

Blant annet ble jeg helt tilfeldig kjent med en hyggelig kar via Instagram, Faithbringer. Han fikk meg til å satse på ett nytt spill (gammelt, men nytt for meg), angrer ikke ett sekund. Så utrolig morsomt! Vi kan vell greit si han på et vis bringte litt faith tilbake hos meg, noe jeg er evig takknemlig for. What are friends for? Han laget dette stilige bildet av meg og en av mine favoritt karakterer i spillet, Chromie. Made my day!

Felles interesser skaper nye vennskap på kryss av landegrenser!


Heroes of the Storm!


 

Godt å ha en kompis som holder deg i live, untochable!

BUG-qEtlprd

Går ett steg bak, skummelt for kortskankinger i mørke huler

BUP90AnF0_0

Skal ærlig innrømme at introen til Powerpuff girls hoppet inn i hodet mitt når jeg så dette, men måtte nesten skrive den litt om slik at den passet duoen
“Sugar, spice and everything nice. These where the ingredients chosen to create the perfect duo. But professor Utonium accidentally added an extra ingredients to the concoction… Chemical X! Thus, the powersweet duo was born”

BUVLSSHFD2x

 

Noen ganger dør man veldig fort… 

BT_HqBqlKEd

 

Hadde jeg plassert ræva i sofa for å brodere, så hadde jeg aldri møtt så mange nye mennesker, ei heller fått så mange gode samtaler med Faithbringer. Har en egen instagram konto kun for spill for de som er interessert i slikt, Lilleskygge_gamingDet artige er at man har flere bekjente og mer aktivitet med hyggelige kommentarer der enn på min vanlige private. Følg gjerne facebook siden til gaming buddyen min Faithbringer. Spiller mye med han for tiden, se derfor ikke bort ifra at man har sneket seg med på noen av streamene


Har du en hobby som har gitt deg vennskap fra hele verden?

 

En spilleglad hilsen

Mia 

#gaming #hots #heroesofthestorm #vennskap #interesser #spill #nyttvennskap 

9000-Nasjonal!

Er det en dag i året vi nordmenn elsker, så er det nasjonaldagen! Uansett vær så er folk like blide, hadde det vært snøstorm så skulle man fortsatt ha spist softis på dagen av alle dager. Slik er det bare, så sterkt forankret i folkesjela.

De som kjenner meg godt vet at å pynte meg i finstas ikke er min greie, føler meg ikke bekvem i ting som skal fremheve både det ene og det andre. Disse kjolene derimot liker jeg såpass godt at jeg eier to stykker med forskjellig mønster, der den andre ble brukt på 17 mai for to år siden
(Som vist her: 17 mai i bilder og film, pluss litt knall og fall)

 

I år ble det konfettikjole på den store dagen!

Bikkja har også pyntet seg bittelitt, måtte ta vår årlige selfie sammen 

Gjorde ikke noen stor greie utav dagen, bare en snartur inn til sentrum. Gikk igjennom gågaten og beskuet alle de blide menneskene både med og uten bunad. Når himmelen åpnet seg ved å skjenke oss noen fuktige dråper, da var det på tide å vende snuten hjemover
  


Det gjelder å kle godt på seg når man bor i nord!

 

Mamma jobber sent idag, så i år blir det enkleste sort, pizza fra Tromsøs egen Yonas! Vi fortsetter derfor feiringen med god mat og selskap i kveld. Håper dere alle har en strålende dag, uansett vær og vind. Kos dere kjempemasse, spis pølser, sukkerspinn og annet rask til magen nærmest sprekker 

Gratulerer med dagen fra 9000-byen!

Hvordan har du feiret nasjonaldagen?


En gledelig hilsen

Mia

#17mai #2hurra #mote #tromsø #feiring #nasjonaldagen #gratulerermeddagen #norgeflagg #9000byen #folkemengde 

Gi deg selv litt egentid

Den siste tiden har jeg brukt på meg og bare meg! Før helgen var samboeren på rep, mamma passet bikkja og jeg var mutters alene hjemme. Til vanlig ville jeg syntes det var greit kjedelig med slik stillhet, men det var deilig når hodet og kroppen var utslitt. Har enda ikke kommet meg ovenpå etter den trappe-turen på The Edge. Utrolig hvor lenge det skulle sitte i denne gangen…


Slapp slabbedask

Har brukt dagene til å sløve på sofa, game, spise to poser potetgull og annet rask. Synge av full hals, og ta litt headspace (meditasjon) i flekkene. Siden jeg enda er utmattet blir nok det normen fremover også, så beklager enda en gang for lite blogging

Unn deg litt egentid!

 

Det er ikke egoistisk med selvpleie, men ytterst nødvendig til tider. Anbefaler alle å ta litt egentid, du trenger kanskje ikke dager, men noen timer på kveldingen

Ønsker dere alle en god 17 mai på forskudd! 

 

En fortsatt utmattet hilsen

Mia

#helse #fatigue #egentid #selvpleie #avslapping #tilbaketillivet #hverdag

 

Legen vil ringe deg iløpet av sin arbeidsdag…

Hadde telefonkonsultasjon med selveste plastikk kirurgen på agendaen idag, nervøs som pokker. I det flotte brevet fra sykehuset står det følgende “legen vil ringe deg i løpet av sin arbeidsdag”. Hvor lenge arbeider en lege? Stod opp tidlig, minnes en gang han ringte før jeg var kommet meg ut av drømmeland. En fordel å ikke snakke i tåke når det er slikt på agendaen. 

Timer tikket og gikk, fortsatt ingen telefon… Trippet rundt i leiligheten med mobilen og notatblokken som limt på kroppen. Ikke kunne man starte noe, for hva om han ringte når man er opptatt? Hele tiden gikk jeg igjennom samtalen i hodet, hva jeg må huske å ta opp med kirurgen, hvordan det skal formuleres så korrekt som mulig. Nervøsiteten sitrer fra innerst til ytterst på skrotten. Ønsker så gjerne å begynne prosessen med rekonstruksjon!

Skulle ønske de kunne satt opp et tidspunkt, forstår de er opptatt så trenger ikke være on the dot, “Legen vil ringe deg imellom 12.00 og 14.00” hadde funket fint. Om kirurgen av for meg ukjente årsaker ikke har mulighet til å ringe, så bør da sekretæren kunne ta en telefon å si beklager X-årsak, vi setter opp ny time. Selv om en slik avtale er like viktig som en fastsatt time, så bør det være et form for minstekrav

Så her sitter jeg da, klokken 17.30 og fortsatt ingen telefon. Han har tidligere ringt etter 16.00, men nå drøyer det på. Føler meg sliten, liten og bortglemt…

 

Har du blitt glemt av legen?

En skuffet hilsen

Mia

#glemtavlegen #rekonstruksjon #unn #konsultasjon #kirurgi #plastikk #brystrekonstruksjon #kreft #brystkreft #tilbakaetillivet #helse
 

Lærer aldri, overkjørte meg selv igjen

Fredag la jeg ut et innlegg om “Årets viktigste topptur”, stolt som pokker over å ha klart det. Var sliten, men fortsatt så oppgiret som en fatiguekropp kan bli etter en begivenhetsrik dag. Som nevnt mange ganger har jeg enda ikke klart å se mine begrensninger. Innrømmer at jeg gikk langt over grensen min, fikk virkelig kjenne på det, og kjenner det enda…

Skal også innrømme at nå begynner jeg å bli djevelsk lei av å ikke fungere som et normalt menneske. Registrerte at folk hadde tatt seg pause fra jobb for å ta trappa på The Edge. Ja, for normalt fungerende mennesker kan faktisk gjøre slikt. Etter arbeidsdagen handler de kanskje litt også, lager middag, rydder bort kopper og kar. Ja, hvem vet kan hende de slår seg løs med litt hagearbeid utpå kveldingen. Vanlige mennesker kan gjøre mer enn én ting iløpet av dagen. Og ikke minst våkner de uthvilt og smertefri dagen derpå.

 

Min samboer har reist på rep i tre dager, og mamma passer bikkja. Denne dama skal være egoistisk å kun tenke på seg selv, eller egenpleie som vi fatigue folk bruker å kalle det. Lettere sagt enn gjort, for hodet mitt vil gjøre så mye. I tillegg tenker jeg en del på morgendagen. Har telefonkonsultasjon med plastikk kirurgen, magefølelsen sier det blir som alltid… utsettelse av operasjonen til jeg kommer meg mer opp i vekt.

Tro om jeg noen gang kan gjøre ting som normalt… Eller om dette er livet mitt, der jeg hele tiden må veie ting opp mot hverandre. Husarbeid eller handletur, kino eller lage middag? Kunne du levd med å kun ha nok energi til én ting og knapt det?

Velkommen late dager uten ansvar!

 

En utmattet og tankefull hilsen

Mia

#fatigue #helse #utmattet #sliten #hverdag #personlig #seneffekt #senskade #livet #tilbaketillivet #livetetterkreft #tanker

Årets viktigste topptur!

Tok turen til The Edge for å delta på årets viktigste topptur i anledning verdens aktivitetsdag. Det er et samarbeid imellom Kreftforeningen, Clarion Hotel The Edge og Pellerin AS. Hotellet stilte opp med god start-musikk, koselig personale,190 trappetrinn, 12 etasjer og hele 43 moh. For hver person som nådde toppen og skrev seg inn i boka så ga The Edge 15 kr og Pellerin 10 kr, det var lov å gå så mange ganger man ønsket. Noen tok seg en real trimøkt der svetten rant, andre gikk rolig (inklusivt meg).

Akkurat denne begivenheten blir viktigere enn bare min og din helse, den kommer så mange til gode!

Siden formen har vært greit elendig den siste tiden dro jeg dit med en tanke om at heisen skulle bli redningen (det var lov om man har begrensninger). Gikk sammen med ei hyggelig frivillig fra Vardesenteret, ble så opptatt av å lese de koselige motivasjonene på vei opp at jeg greit glemte av hvor langt man hadde gått. Plutselig stod man på toppen!

Tenk jeg gikk hele veien opp, I made it! For å si det mildt, drit stolt av meg selv. Det er ikke noe jeg så for meg at denne skrotten skulle klare idag. Sliten nå, men det var så verd det. Sitter igjen med en god mestringfølelse, ingenting er bedre enn det. Enda bedre er det å vite at pengene går til en hjertesak, godeste Vardesentret. I fjor ble pengene investert i El-sykler til Vardsenteret, noe jeg fikk stor glede av. Det å kunne gi noen som ikke er i så god form muligheten til å bevege seg, trekke frisk luft og få opplevelser er mer enn gull verd

Les om fjorårets opplevelser med El-sykkel her:

El-sykkel Bonanza takket være Vardsenteret

Utnyttet godværet på to hjul

På toppen ventet heia-rop, blide fjes, smoothie og vann med isbiter. Følte meg i himmelen som faktisk kom meg opp dit!

Hun jeg gikk sammen med knipset noen bilder av meg for å forevige øyeblikket oppe på toppen!

Det var herlig å se alle som deltok, alt fra barnehager, ansatte ved hotellet, folk som tok en snartur innom før de måtte løpe tilbake på jobb. Ikke minst ungdomsskoleklasser som tok gymtimen sin på The Edge for å løpe i trappa, og russen som hadde laget en intern avtale seg imellom om å troppe opp 16.00. HERLIG! 

Tusen takk til The Edge, Pellerin, Kreftforeningen, Vardesenteret og alle de flotte menneskene som tok trappa idag <3 

Har du gjort noe på verdens aktivitetsdag?

En sliten men fornøyd hilsen

Mia

#tatrappa #toktrappa #kreftforeningen #kreftsaken #helse #verdensaktivitetsdag #theedge #clarionhoteltheedge #tromsø #itromsø #aktivmotkreft #vardesenteret #fysiskaktivtet #åretsviktigstetopptur #pellerin
 

En uheldig opplevelse på apoteket

Stakk snuten innom sykehusapoteket, var det lite folk skulle jeg hurtig få tatt ut mer fettmulsjon før jeg sprang videre. Ingen kø, er det mulig? Slikt skjer jo aldri! Trakk hurtig en kø-lapp og ventet på plinget. Ei dame møter meg i kassen, jeg hilser og gir henne visakortet mitt. “Skulle gjerne tatt ut litt Fresubin, fettmulsjon”. Hun ser nølende på meg, “Fresbuin fiber?” spør hun. “Nei, fettmulsjon, ikke næringsdrikk” svarer jeg henne hurtig. Hun ser på skjermen, “du har tatt ut fiber tidligere” sier hun lavt…

Det var begynnelsen på noe som skulle bli alt annet enn en hurtig tur innom apoteket 

 

pharmacy
Licensed from: diego_cervo / yayimages.com


Slik holdt vi på lenge, en evighet. Forklarte gang på gang at det var fettmulsjon, Fresubin 5 kcal shot jeg skulle ha. Hun hentet næringsdrikk. “Nei, ikke det”. Hun hentet ei eske med noe som var til sondenæring, “nei” sa jeg oppgitt. Visste ikke hvordan jeg ellers skulle forklare det til henne, sa jo presist navnet og hvilket produkt jeg var ute etter. Spurte om de hadde Calogen siden hun ikke fant Fresubin, hun så med tomt blikk på meg. Klokken tikket, nye kunder kom og gikk i skrankene ved siden av. Vi alle vet at det kan alltids ta litt tid å hente ut selv de minste ting på apoteket, men dette var i en ny liga.

 


Fresbuin  5kcal shot og næringsdrikk

Omsider hentet hun en mann som kunne hjelpe. På noen sekunder kunne han fortelle meg at de dessverre ikke hadde Fresubin 5 kcal shot, men Calogen. “Kan jeg få noen små flasker Calogen i stedet da?” Han sendte damen ut for å hente. Hun kom tilbake med noen store flasker Calogen og noen shots (se bilde). Ikke det jeg spurte etter… Oppgitt sa jeg “tar den pakken shots”. Hun så opp på meg bak skranken, “skal du ha to?” I frykt for å bruke enda lengre tid sa jeg tydelig “nei, det holder med en”.
Bekymringsverdig, bør ikke den ansatte vite slikt?

Det som skulle være en kjapp tur på apoteket endte med å ta all energien min den dagen. Men det jeg tenkte mest på var, hva om det var en pasient som selv ikke visste forskjellen? Ikke alltid man vet 100% hva man henter ut når man bare har fått en resept fra legen. Man gjør som befalt og regner med man er i trygge hender og får det man skal ha på apoteket. Hadde ikke jeg visst forskjellen så hadde man forlatt med Fresubin fiber, vanlig næringsdrikk. Fordi jeg stoler på den som sitter bak skranken. Det er bekymringsverdig, selv en kontroll ville ikke sagt at man i et tilfelle som dette hadde fått med seg feil hjem, siden blåresepten ikke spesifiserer men går generelt på all type næringsdrikk og fettmulsjon. Bør ikke den ansatte ha en viss peiling?

Forøvrig blir jeg ikke til å innta flere Calogen Extra shots, noe så søtt og ekkelt skal man lete lenge etter!

En oppgitt hilsen

Mia

#helse #sykehus #unn #ernæring #fettmulsjon #næringsdrikk #apotek #sykehusapotek #tilbaketillivet