Slutt å stress, ro ned!

Noen ganger er det godt å bare slippe alt, legge inn tid for litt ro i en travel hverdag. Det er ikke ukjent at mange i dagens samfunn stresser rundt med hodet fult av tanker konstant. Slutt å stress, ro ned! Sett deg selv på ladding i noen dager, du har godt av det. Å sløve eller slumme er ikke synonymt med å være lat, men heller å tenke på sitt eget beste, kall det gjerne egenpleie. Jeg vil faktisk si det er synonymt med å ladde batteriene!

Relax Definition Magnifier Showing Less Stress And Tense
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


Fire ting som skaper den ultimate sløvehelg for meg:

Snop og god mat

Spilling, nå for tiden går det i Diablo 3

Håndarbeid, akkurat nå broderi

Sist men ikke minst; pledd, slummekler med tilhørende læsta, og en god kompis!

Jeg anser det som en konstruktivt å ladde batteriene før en ny uke.

Hvordan ladder du?

Mvh

Mia

#slum #sløv #lat #energi #batteri #ladding #kos #helg #sløvehelg #laddebatteri #slummeklær #håndarbeid #broderi #gaming #spill #diablo3 #taco #snop #ostepop #hverdag #personlig

Allsidige glass

Vi har ikke akkurat store plassen, da ei heller skapplass på kjøkkenet. Men noe manglet…

Vi er ikke noen stodrikkere, faktisk kan ei vinflaske stå i årevis før vi bestemmer oss for å smake på den. Da blir det med ett glass, så kaster vi resten. Kort fortalt, vi drikker ikke noe særlig. Men det kunne da vært greit å faktisk ikke trenge å bruke vanlige vannglass?

Siden vinglassene stort sett ville blitt stående å samle støv ønsket man ikke å bruke en formue. Kom over disse på Coop Obs, det slo meg at akkurat de her glassene faktisk kan bli brukt til så mangt. De er ypperlig som dessert/is glass!

Når man ikke har så mye på kontoen, så gjelder det å se etter mulighetene i gjenstanden.

Fire stykker Jamie Oliver vinglass for den nette sum 99,- kroner på Coop Obs! Rimelig og allsidig, akkurat hva vi trengte. Da trenger de ikke bli stående i årevis før man børster støv av en vinflaske for å bli brukt. Elsker når ting kan bli brukt variert, da er man mer sikret, kaster ikke pengene ut vinduet. Og ikke minst er det plassbesparende.

Bruker du å handle med tanke om at gjenstanden helst skal brukes til flere formål?

Mvh

Mia

#vinglass #jamieoliver #coopobs #rimeligeinnkjøp #rimelig #allsidig #økonomisk #dessert #vin #økonomi #pengerspart #billigersmart

Kjemper meg opp i vekt

Hadde telefonmøte med klinisk ernæringsfysiolog idag. Greit med oppfølging, så har man noen å rådhøre seg med underveis. Planen fremover blir å fortsette med næringsdrikk (nutridrink). Skal forsøke å øke til to om dagen, men jeg kunne ikke love henne at man fikk det til. Er magen full, så er den full.Jeg skulle også forsøke å få tak i seksjon for behandlingshjelpemidler, så slipper jeg å reke til apoteket så ofte. 

Hvordan er fremgangen på vektfronten?

Startet på 37 kg når onkologen tok kontakt med klinisk ernæringsfysiolog før jul. I løpet av jula gikk jeg faktisk opp til 37,8 kg, hverdagen kom (enda er det snop i huset), å vekta sank til 37,3 kg. Den sneglet seg opp til 37,5 kg og der har den vært stabil en stund nå. Som dere sikkert merker, her telles hvert et tall bak komma! Jeg våger aldri å juble for tidlig, har lært at den fort kan hoppe tilbake. Spesielt om man har ‘lurt’ vekta med noe salt dagen før. Dere aner ikke hvor godt det vises, og skuffelsen har vært like stor når man innser at det var saltet som utgjorde forskjellen.

I følge Norsk Helseinformatikk har jeg undervek grad 3 når vekta ligger på 37 kg, med en KMI på 16. Jeg blir derfor litt gladere når 0,5 kg utgjør en forskjell i tabellen, undervekt grad 2, KMI 16,2. 

La det bare gå oppover, kanskje litt godsnakk med vekta funker?

Vektmålet er minimum 42 kg. Da er jeg akkurat innenfor grensen til normalvektig, å kan i mitt sinn puste lettet ut.

Hvordan er det å drikke nutridrink?

Jeg ville ikke ropt løp og kjøp, så snadder er det ikke. Men det er ikke så aller verst, hadde nok ikke klart en normal flaske, da kunne det ha blitt litt for meget. Jeg sverger derfor til compact, mindre å slurpe i seg, man rekker ikke å få en kvalmende følelse. Til nå har jeg fått prøvd ut tre smaker, kaffe, jordbær og mango. Sistnevnte var IKKE god! Det ryktes at vanilje ikke er noe særlig, å det kan jeg gjerne tro. Må jo være som å drikke uttynnet vaniljesaus. Det ryktes at flere smaker skal komme, gleder meg til å ha mer å velge iblant. Man må mulighet til å variere litt ellers kan man fort bli lei. Jeg er av typen som ikke klarer tanken på aktuell matvare om jeg først blir ordentlig lei den. 


Mat ikke snop!
Noen tror kanskje at jeg kan hive innpå med hva enn jeg vil. Både ja og nei, kan jo selvfølgelig spise potetgull om man ønsker. Problemet er at man blir mett av potetgullet, når magen er full vil jeg ikke få plass til ordentlig mat. Det er en kamp med meg selv, og mot samfunnet rundt som ikke helt forstår den ‘motsatte’ problematikken. Jeg kan ikke tvinge magen til å bli sulten, like lite som andre kan få sin til å slutte å rumle.

Nå får vi se om jeg faktisk klarer å øke til to nutridrink compact per dag. 

Mvh

Mia

#vekt #oppivekt #nutridrink #næringsdrikk #vektkamp #tilbaketillivet #helse #undervekt #næring #energi

Fra ukontrollert rufsetroll til…

Jeg hadde begynt å bli veldig langhåret, ganske så rufsetroll på toppen. Tuppene på de lengste partiene var enda ganske cellegifttynne, og ellers var håret veldig slitt fra bleiking. De tynne tuppene vises best når jeg ikke har produkter i håret, lik bildet under. 

Har også nylig hatt en ny runde med hårfarging, denne gangen ble det egentlig ‘mislykket’, men ble faktisk fornøyd. Forskjellige toner i hele håret, i noen lys ser det lilla eller blått ut, i andre rødt. 

Håret dekte over ørene, og hadde begynt å få hockey sveis i nakken.

Dette ble min andre frisørtime siden håret begynte å spire! Kortere på alle kanter! Enda kunne nok frisøren ha vært mer dritistig når hun klipte nakken. Virker som de er redd for å klippe det for kort, selv om jeg sier de ikke skal være redd, våg å ta i. Hår vokser faktisk ut igjen, det er ikke det verste å miste.

Det er så sykt mye enklere å ha kort hår. Går hurtigere å tørke, krever mindre for å farge. Slipper lange uønskede hår på klærne, lettere å overse de små. Og ikke minst, håret kommer ikke i veien uansett vind og vær. Eneste minuset er sovesveisen, men den kan man fikse med litt vann og en hårføner.

Foretrekker du langt eller kort hår?

Mvh

Mia

#hårsveis #hår #frisør #rufsetroll #kontroll #nysveis #mote #style #hverdag

Mølja fra Yttersia

I går hoppet vi alle i bilen å dro på besøk til min søster og tantungen på Brensholmen. Min søster kom med det geniale forslaget om å lage mølja, den beste fiskeretten som er å oppdrive. Før vi visste ordet av det så var både hun, bestefar og ungen dratt avgårde på jakt etter torsk, lever og rogn. Det ble god fangst, det kunne ikke ha vært lenge siden den fisken stoppet å sprelle for å si det slik. 

Bestemor og bestefar brettet opp ermene å satte igang med matlagingen. Jeg og min søster stod lenge parat, klart til å hjelpe. Men når gamlingene ordner, så går det fort unna.

Bestefar startet med å lage filet, og deretter kokstykker. Det var så mye at min søster fikk lagt litt i fryseren, resten havnet i gryta. Når jobben hans var gjort tok bestemor plass og startet med å vaske rogna. Rogn ser kanskje ikke så lekkert ut, men smaker himmelsk! Det neste som stod for tur var selvfølgelig lever, hun rensket, kuttet og gjorde det klar til kok.

Det er et spesielt preg over å se eldre hender jobbe, de har det så inn i fingerspissene.

Min søster hadde for lite salt og pepper, bestemor ga henne et strengt blikk. Hun måtte ut å kjøpe mer, ellers ble ikke middagen slik den skal være. Her er det bare å gjøre som man blir fortalt, avgårde dro hun. 

Nå var det bare å lene seg tilbake imens maten putret og kokte.

Endelig var det mat, alle som en satte seg fornøyd til bordet klar for å innta rykende fersk mølje.

Mmmølja!Restene brukte bestemor til å lage kaviar av. Hun tok rogn, litt lever, pepper og rørte godt rundt. Vil tro min søster har kaviar nok i lang tid fremover nå.

Bestemors Kaviar

Det er lange tradisjoner langs kysten Mølja, på sommeren er det sei-mølja og på vinteren skrei-mølja med rogn.

Liker du mølja?

Mvh

Mia

#mølja #matforvanligefolk #kaviar #yttersia #ferskfisk #rogn #lever #fisk #middag #eldrehender #brensholmen #tradisjon #skrei #torskleverogrogn

Soldagen, høydepunktet i Tromsø

Soldagen er som kjent dagen da sola vender tilbake etter en lang mørketid. Datoen kan variere fra sted til sted, vi er jo et langstrakt land. Men akkurat denne dagen er det Tromsø sin tur. Hvilken betydning dagen har andre steder i landet vet jeg ikke, kanskje de feirer den for kosen sin del? For hvem vil ikke ha solboller. I 9000-byen er ihvertfall denne dagen grunn til å feire, et høydepunkt i nord. Jeg våger å si nesten like spesiell som lillejulaften.

Det er litt gøy å observere folkets iver i tiden før soldagen, vi bygger oss på en måte opp mot selve dagen. Kan ikke telle hvor mange bilder som har blitt lagt ut på facebook med tittelen ‘Snart kommer hun!’ der man såvidt skimter noen solstråler som presser seg fram bak fjellene. Fargene er og har vært magiske på himmelen. Er det noe vi nordlendinger er stolte av så er det naturen vår, fargespekteret som spiller på himmelen. Alle er så glade i påvente av sola, å selve soldagen er spesiell for oss som har mørketid deler av året.

solen ligger lavt og gjemt bak fjellene, men gir til gjengjeld en fantastisk farve på himmelen!

29.12.15 

Når soldagen stod for døren så begynte praten å gå rundt solboller og feiringen av solens tilbakekomst. Det hadde meldt overskyet, men det satt ingen demper på stemningen. For vi alle vet, bak skyen er det solskinn!

Det er en helt spesiell stemning i byen når Tromsøfolket vet at solen snart skal vise seg igjen.

Man ser tydelig at det ikke er lenge igjen før solen er synlig på himmelen.

14.01.16 beklager gjenskinnet av lampen. 

Fikk en litt lei melding fra min samboer. Han hadde vært innom Kræmer og Coop Extra for å se etter solboller til lunsjen, begge plassene var helt fri. De hadde med bringebær på Kræmer, men hallo… solboller skal ha gult vaniljefyll! Solbollen skal jo symbolisere at solen vender tilbake, ikke dommedag eller hva enn annet rødt kan stå for. ITromsø melder at Bakehuset Nord-Norge laget 45 000 solboller til anledningen, som visstnok var maks kapasitet. Kjære dere, bollene deres holdt ikke til klokken 11.00 engang, de var jo utsolgt! En anbefaling til neste år, lag enda flere boller. Hva med de stakkarne som ikke hadde mulighet til å få seg en bolle eller to i arbeidstiden? 

Jeg har dessverre ikke fått tatt noen bilder av solen, men fikk min samboer til å knipse noen dagslysbilder fra arbeidsplassen sin. Jeg var nok litt treg med å høre hvordan forholdene var ute, dagen hadde bare plutselig passert.

Tromsdalstinden, Ishavskatedralen og litt av brua. Det er vell de tre man finner flest bilder av fra både fotografer og på postkort.

21.01.16, klokken 13.00.

Himmelen er fin uten selve sola også.

21.01.16, klokken 13.00.

Har soldagen like stor betydning der du bor?
For de som feiret idag, fikk du spist noen solboller?

Mvh

Mia

#soldagen #livetinord #mørketid #solavendertilbake #bakskyene #markering #feiring #solbolle #nordnorge #itromsø #tromsø #tromso #9000byen

Viktig! Nå må du posere med fish gape på alle bilder

Det ryktes at duck face nå er avleggs, hvem kunne tro det? Jeg liker jo å se ut som ei and! Nei, nå har visst fish gape meldt sin ankomst, hvem er det som finner ut at slikt er lekkert? Det var ikke nok å bli assosiert med Donald Duck, nå er det visst gullfisk som gjelder. 

Jeg forsøker å følge den nyeste trenden!

I følge diverse artikler på internett kan denne minne om en krysning av den gamle andefjeset og en fisk. Du skal nemlig fortsatt skyte leppene fram litt andeaktig, men litt av tennene skal vises. Så tenner er sexy nå?

Jeg er amatør på både andefjes og fisketrut, men man må vell henge med i svingen når de yngre skifter retning?

Var det kanskje for lite tenner i det første? Kan gjerne slenge på litt ekstra, skal ikke stå på det! 

Kan ikke påstå jeg følte meg noe mer sexy, tvert om faktisk. Husk å poser med fisketrut på alle bildene fra nå uansett alder og kjønn, det er meget viktig! Ikke glem å merk bildene med hashtag fishgape selv om jeg synes taggen fishface gjør like stor nytte. For dere som ikke er dreven med slikt, såkalt hashtag er denne firkanten #. 

Har du kastet deg på den nye trenden?

Mvh

Mia

#fishface #fishgape #duckface #fisketrut #andenebb #andefjes #selfie #trend #mote #tartingseriøst 

DU er ikke bedre enn livets harde skole

Det slår meg etter utallige kommentarfelt og andre plattformer at mange er nedlatende mot de som har en tøff fortid. Det verste er at mange av disse er akademikere med nesen stukket alt for langt opp i skyen. De er nedlatende og ignorant ovenfor de som ikke har hatt muligheten til skolegang, de som gjerne har ‘livets harde skole’ på facebook. Livets harde skole blir ansett som mindreverdig, en gjeng idioter, deres påstander holder ikke stand eller er til å bli trodd. For en tid tilbake skrev jeg flere positive ting på jodel om livets harde skole, kall det gjerne et lite sosialt eksperiment. Det bekymrer meg at så mange som er under utdanning kunne komme med de groveste oppgulp om en allerede sårbar gruppe. 

Dessverre velger noen fremdeles å sette likhetstegn mellom intelligens og utdanning

Hvor er evnen til å forstå medmennesket, til å sette seg inn i andres situasjon?

Livskompetanse
Hvor er evnen til å se at mange har en livskompetanse som dere kun har lest om i bøker. Disse menneskene har faktisk LEVD det livet, de har sett samfunnsproblemene på yttersiden av permen til boken. Denne kompetansen vil dere aldri kunne få. En kreftlege eller en kreftsykepleier kan kun si hvordan kreft er, men de vil aldri vite hvordan det føles på kroppen. De vil aldri bli det samme vandrende leksikonet som mange av oss ender opp som. Vi har det ikke på papiret, men vi har den selvlærde erfaringen, livskompetansen. Denne velger mange å bruke for å hjelpe andre som ender i samme situasjon. Dette er noe sykepleier Øyunn Granerud fikk erfare, enda hadde hun selv lang fartstid innen kreftomsorg.

Usynlige lidelser
Mange lider av såkalt usynlig sykdom, sykdom som ikke vises for omverden. Det kan være psykiske lidelser, fibromyalgi, andre revmatiske lidelser, fatigue, med mer. Er det noen som vet hva hardt arbeid er så er det mennesker med usynlig sykdom, de arbeider ikke bare med seg selv, men også mot et samfunn full av fordommer. Hver eneste dag kjemper de en kamp mot kroppen eller psyken, en kamp du heldigvis ikke trenger å bekymre deg over. Visste du at mobbing ofte fører til senskader hos offeret?


Klok eller uklok
Jeg blir regelrett forbanna av alt oppgulpet folk presterer å komme med i diverse kommentarfelt. Jeg har møtt mennesker i alle samfunnslag, og tro meg vi er mer lik enn dere ønsker å vite av. Du finner ingeniører som tror på de fleste kreftmyter, og du finner kantinedamer som er en vandrende fremmedordbok. Et eksempel på en smart mann som tok et uklokt valg er Steve Jobs, grunnleggeren av apple. Han skulle bruke alternativ medisin for å kvitte seg med kreften, når han så at det ikke fungerte var det for sent.

Hersketeknikk
Så hva gir dere rett til å snakke nedlatende til noen som har gått livets harde skole? Støtt og stadig ser jeg det brukes som en hersketeknikk i kommentarfelt, som om det er en årsak til å ikke ta vedkommende seriøst Bente, jeg ser du har gått livets harde skole. Du har ikke peiling. Jo, Bente kan faktisk ha mer peiling enn deg. Bente har kanskje vært innom NAV, kjempet med nebb og klør for det hun har krav på, satt seg inn i paragraf etter paragraf. Hun har kanskje vært syk over lang tid og erfaring fra å gå inn og ut av dørene på sykehuset i årevis. Hun kan en mengde medisinske uttrykk på latin som hun bruker med den største selvfølge. Bente er dyktig til å føle press både fra offentlige instanser men også med seg selv, og ikke minst fra samfunnet. Hun kjemper for sin psyke, sin kropp, sitt liv, hun sitter på kunnskap du forhåpentligvis slipper å føle på. Men Bente er rak i ryggen, hun er en superkvinne som står på samme faen hva! Også våger du å bruke hersketeknikk mot en kvinne som daglig kjemper den tøffeste kampen et menneske kan utkjempe, det å leve et så verdig liv som mulig.

Utdannelse gjør deg ikke til et bedre menneske, det gir deg heller ikke større rett til å uttale deg.

Overraskelse! Samfunnet består av mer en bare deg og dine høyt utdannede kolleger.

Det at Bente velger å offentliggjøre at hun har gått livets harde skole bør anses som en styrke, ikke en svakhet. Skal ærlig innrømme at på grunn av samfunnets nedlatende holdning til de uten skolegang ville aldri jeg ha turt å føre det opp. Bente kan ha opplevd mer enn du vil på en livstid. Kanskje har hun vært utsatt for noe traumatisk, eller kanskje har hun vært syk halve livet? Hva gir deg rett til å forhåndsdømme Bente som dum, hva gir deg rett til å se ned på andre mennesker? Trekk nesen ned fra skyen og se personen som står framfor deg, vis at du bryr deg. Lytt til deres historier, kanskje vil du lære en ting eller to.

Jeg håper de med slik innstilling ikke skal arbeide med mennesker, de bør evne å sette seg inn i en annens situasjon, de bør være empatiske. Du bør kunne vise medmenneskelighet, forståelse og omsorg.

Disse lærerne ved Alastad ungdomsskole er gode eksempler på mennesker som vet å se hva som virkelig betyr noe, all ære til dem!


Les hele artikkelen på TV2

Er du et medmenneske?

Mvh

Mia

#medmenneske #omsorg #forståelse #empati #livserfaring #utdannelse #egoister  #engasjerendesaker #utdanningogkarriere #overmenneske #bedreennandre #sattpåspissen #akademikere

En neddopet hund

Jeg er så sprudlende glad! Det gjorde ingenting at kirurgen hos dyrelegen var syk, disse ekstra dagene var det som skulle til. Spyttkjertelen har trekt seg godt tilbake, dyrelegen anså det derfor ikke som nødvendig med en operasjon. 

Nydelige lille hunden min har vært igjennom nok nå

Jesper slipper å ta flere av de ekle pillene, skulle det blusse opp å bli verre igjen var det bare å ta kontakt. Ellers er han oppført til kontroll neste mandag, altså om en ukes tid. Ser alt bra ut da, så har han virkelig vært en heldig firbent gutt. Matfar og matmor er så glad på hans vegne!

Matfar kom inn døren med en meget slapp hund i armene, de hadde virkelig dopet han godt ned før undersøkelsen.

Sigurd la Jesper fint på plassen sin, der ble han liggende i en og samme stilling i mange timer. Utpå ettermiddagen orket han å løfte hodet, åpnet øynene og hadde det tristeste blikket en hund kan oppdrive. Jesper er ekspert på å få det til å stikke langt inn i hjerterota!

Når Jesper har vært redd så bruker han lang tid på å komme seg, å han er virkelig redd veterinæren. I tillegg har han jo vært neddopet, å er ekstra slapp av den grunn. I dag skal hunden få slappe helt av, total ro og hvile. Det fortjener han.

Er så glad i beste hunden <3

Mvh

Mia

#hund #tibetanskspaniel #tibetanspaniel #tibbe #sleepydog #trøtthund #dyrelege #veterinær #dyresykehuset #bedreform #lovemydog 

Spillehelg med Diablo 3, endelig Season 5

Det er alltid like koselig å sette det meste av hverdagen på pause for å ta seg en real spillehelg. Ingen bekymringer, kun her og nå med spill og koselig selskap. Anbefaler alle til å trykke på pauseknappen til tider.

Endelig er season 5 her!

Det fine med ny season er at det alltids er noe nytt og friskt. På det viset kan vi som gjerne ble litt lei på forgående fint komme tilbake om ikke så alt for lenge, det gjør det også enklere for nye spillere å komme til. Spillet blir med andre ord ikke gjemt og glemt. Litt av sjarmen med Diablo 3 vil jeg våge å påstå. 

Hva er nytt i denne omgangen?

Ryddigere UI
Det er alltids små endringer, som ikke har så mye å si i det store bildet. Buffs har blitt ryddigere og renere, du slipper en lang liste av firkanter som bare er et torn i øyet.

Action bonus
Vi som spiller på data har ikke tidligere hatt action bonus på samme måte som konsollbrukerne. Nå får vi en lekker liten mastery bonus om man knuser, dreper, eller trykker på feller. 

Bonusene er fordelt slik:
Massacre (drep X mobs) – Bonus experience
Destruction (knus X objekter) –  Movement speed
Trap Mastery (trykk på X feller) – Resource generation

Season Rebirth
Noen ganger blir man jo ekstra glad i karakteren sin. Nå vil du ha muligheten til å spille din favorittkarakter på season! Noen ting er det verd å merke seg før man velger å rebirthe en karakter.

1. Du starter fra level 1. Playtime og den slags vil fortsatt være registrert på karakteren.
2. Alt utstyr vil bli sent til dine ikke-season karakterer. Du har 30 dager på deg å tømme postkassen!
3. Paragon, achivements ol. vil ikke følge med over til season
4. Du kan kun bruke rebirth på tre karakterer i en season

Fjernet season legendary
Ja, du leste riktig. Det er ikke mer legendary som kun finnes i season, nå kan alle få det samme gearet. Men de har lagt til Haedrig?s Gift som du vil motta ettersom du fullfører season chapters.

Du er garantert å få class gear i Haedrig?s Gift!

Her er det bare å glede seg til å få en stykk lekker karakter!

Class sets i season 5 er som følger:

  • Barbarian: Might of the Earth
  • Crusader: Thorns of the Invoker
  • Demon Hunter: The Shadow?s Mantle
  • Monk: Monkey King?s Garb
  • Witch Doctor: Raiment of the Jade Harvester
  • Wizard: Firebird?s Finery

Det er MYE mer som venter i selve spillet! Set dungeon, expanded zones, Greyhollow Island for å nevne noe. Se gjerne denne lille snutten for å få et lite innblikk i patch 2.4.0 og season 5.

Jeg har en tendens til å enten velge Monk eller Demon hunter, denne omgangen ble det derfor Witch Doctor. Forandring fryder sier de, får håpe det stemmer. Til nå skal jeg ærlig innrømme at jeg undrer litt på hvorfor jeg ikke orket å levle en tidligere. Vi får vente å se om jeg har samme mening når hun blir level 70, regner med å dinge utover kvelden.

Har du aldri spilt Diablo 3, vil gjerne prøve men orker ikke bruke penger på et spill du kanskje ikke liker? Spiller ungene i huset, men du vet ikke hva det dreier seg om?  Prøv det gratis! 

Spiller du Diablo 3, og hvilken class er din favoritt?

Mvh

Mia

#diablo3 #d3 #blizzardgames #witchdoctor #nyheter #gaming #nerd #spill #spillehelg #season5 #data #pc