Søt fangst på Internasjonalt matmarked

Hvert eneste år kommer internasjonalt matmarked til Tromsø. Det er kanskje ikke så mange boder, men mer enn nok eksklusivt for sultne nordlendinger. Nå har de vært ganske så uheldig med været i år, minnes tidligere år var det fult med folk som koste seg ute i solskinnet. Siden været ikke helt var på vår side tok jeg og mamma bare en snartur innom. En ting er sikkert, det er like godt for øyet hvert år!

 

 

Så mye sukkersøtt!

 

Været minket folkemengden 

Hadde fått streng beskjed om å kjøpe sirupsvafler fra Nederland, de skulle visst være sykt gode. Var en smule sliten og ukonsentrert, så denne dama klarte å snuble konstant imellom norsk og engelsk. Stakkars selger forstod jo ikke et kløyva ord til tider. Ba om en pakke, han tilbydde meg to og en boks for 100 kroner. Tja, okei da! Han spurte om jeg ville smake litt salami, selvfølgelig! Hvem vil IKKE smake gratis godsaker? Han stappet en mengde salamipølser i en pose, du kan få denne, og to slike, en slik, og denne, for bare 200 kroner. Han var en djevelsk god selger, men jeg klarte å stå imot. Nei takk, kun vafler. Har lært meg noen få ord nederlandsk den siste tiden, så før jeg forlot sa jeg doei (hadet), han stuttret det noe forfjamset tilbake. Ikke rart slik jeg hadde stått å vimset imellom norsk og engelsk. I det jeg var på vei å forlate ropte han meg tilbake, vekslepengene dine! Bruker jo aldri kontanter, så holdt greit på å løpe ifra 100 kroner. Sånn går det når man er en smule forvirret.

 

God fangst!

Fikk vite etterpå at jeg hadde fått tak i den riktige typen, god gammeldags nederlandske vafler. De var forøvrig utrolig gode, men veldig søte. Så klarer nok ikke en slik pakke i ett jafs


En fornøyd hilsen

Mia

#internasjonaltmatmarked #dutchwaffle #søtt #godtforøyet #regnvær #matforvanligefolk #mat

Litt kaotisk i nuet

Livet er ikke for pyser sier de, man har de opplevd når livet slår kråkefot på deg igjen og igjen? Titter bare innom for å si at jeg enda er her, men hverdagen er så fylt med kaos for øyeblikket. De gangene jeg trykker pause på det kaotiske så velger jeg å trekke meg tilbake, slappe av, være litt i en annen tid og sted. Det hjelper, men det gjør meg mer asosial. Nå er jo fatiguen en følgesvenn jeg ikke trenger mer besøk av. Akkurat i nuet får det bare være slik, så får jeg plukke meg selv opp igjen senere. Akkurat i nuet er det alt jeg trenger.


Har blitt helt opphengt i små dikt og sitater…

er kanskje bare en slik periode?

Spiller en god del for tiden, for meg er det mer avslappet og sosialt enn hekling. Måtte nesten lage et sitat i spillet også, håper dere liker det. Forøvrig har jeg en egen instagram for spill, Lilleskygge_Gaming. Ser dere meg ikke her, så er jeg ihvertfall der.

Avslutter med en sang som har hatt stor betydning for meg denne sommeren

 

Håper dere alle har en fin start på høsten og hverdagen

Hilsen

Mia

#personlig #kaos #sliten #fatigue #gaming #sitat

 

Ett ønske til dere alle

Hverdagen starter snart igjen, for meg forblir det mye av det samme. Men jeg har ett ønske nå når både store og små inntar skolebenken igjen. Det samme ønsket gjelder alle som arbeider, både de som er gamle i gamet og helt ferske. Egentlig gjelder det absolutt ALLE, også meg selv som står utenfor både skole og arbeid. For hvorfor skulle det ikke gjelde?

Vær snill og inkluderende med hverandre
 

Excluded
Licensed from: hemeroskopion / yayimages.com

 

 

Vær mer bevisst på hva som foregår rundt deg. Voksne kan også ekskludere og mobbe. Dessverre, man blir ikke det spøtt bedre med årene. Tvert om har de kanskje mer erfaring i hvordan å gjøre akkurat det. Håper derfor akkurat DU kan være det litt mer bevisste øyet som ser han som står alene, hun som blir mobbet indirekte eller direkte. Mye er så jævla godt skjult, men det er der, det føles. Se både dine og andres barn, ikke gå i forsvar “han gjør aldri…”, jo han kan faktisk det. Vær et godt forbilde, snakk med han hvorfor man ikke kaller Svein for stygge ting. Det er DEG de skal lære av, det er du som skal guide dem igjennom jungelen på både godt og vondt.

Se deg rundt, ett smil kan utrette en stor forskjell

En håpefull hilsen

Mia

#samfunn #ønske #mobbing #inkluderende #ettønske #hverdag
 

Sommertur i tåkeregn

I går ruslet hele flokken ut i de grønne skoger en liten tur, selvfølgelig hadde vi valgt den ene dagen med tåkeregn. Skal ikke klage, tåkeregn overlever de fleste. Hadde vært verre med store plaskende dråper som gjør deg klissvåt og kald inn til beinet. Som man sier “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” 

Formen var så som så, men ville så gjerne ut i naturen litt. Trøtt i trynet, but who cares? Skulle jo bare være med flokken i skauen. Vi gikk ikke så langt (heldigvis), 2 åringer var også med. Den lille skrotten er jaggu meg flink å gå!

Alltid nydelig i Tønsvika 

Det treet har nok sett bedre dager. Var en del tåke og tåkeregn ute, vises ikke så mye på bildene. Hadde vært så kult med ordentlig tykk tåke, DET hadde blitt bilder. I stedet var det en slik trist tynn ei som mest bare er i veien

Denne gamle brua har sett bedre dager

Ungen måtte få kaste litt stein i elva før vi ruslet videre. Det slår meg at den brua har virkelig sett bedre dager. Den er nok der mest for folk som har hytter i området skal komme seg fram.

Krøkebær

Tanken var at vi skulle plukke bær, men var mest bare krøkebær som var moden. Bittelitt blåbær noen steder, men ikke nok.

Kubber måtte høgges og grillspyd spikkes

Vi fant en koselig liten plass for å grille, faktisk hadde noen tatt seg bryet med å drasse paller dit for å lage benker. Ikke verst, da ble vi ikke våt på stussen! 

Bålkos og grilling 

Herlighet så lenge siden man har vært ute å grillet på dette viset! 2 åringen fikk et ekstra langt spyd hos pappaen sin, hun syntes det var så gøy. Magen hennes var mett, men hun ville fortsatt grille pølse


Pølsene SKAL være litt svidd!

Må bare beklage, men blir de ikke litt sort så har du gjort det feil i alle år. Slik er det bare. Basta!

Etter man hadde kastet noen pølser ned i gapet bar turen tilbake til bilen. Det hadde begynt å bli kjøligere, og selv bålet klarte ikke varme denne skrotten. Vell hjemme hoppet jeg i dusjen for å vaske bort bållukt og få varmen tilbake i skrotten. Overgikk meg selv og var totalt utslitt resten av dagen, sovnet greit av i senga, noe som selvfølgelig gikk utover nattesøvnen. Enda sliten idag, men angrer ikke på turen ut i går!

Lenge siden du hadde litt bålkos sist?

En bålduftende hilsen

Mia

#tønsvika #utpåtur #tåkeregn #bålkos #friluft #hverdag #familie #grillkos #friluftsliv

 

Pupperot på EU-kontroll og 3 års markering

Da var dagen her, den dagen da jeg for 3 år siden mottok telefon fra kirugen. Den dagen da jeg fikk vite at mitt høyre bryst potensielt ville ta livet av meg. Heldigvis fikk jeg tatt knekken på den først, bort med den! Mildt sagt har denne dagen en dobbel dose av både nerver og betydning. Helt tilfeldig havnet nemlig den årlige EU-kontrollen av puppen på samme dag…

Men nervene utenpå kroppen ankom jeg brystdiagnostisk senter. Meldte meg i luka som alltid, og før jeg rakk å plassere stussen på stolen ble man ropt inn. Ei hyggelig dame geleidet meg inn på et rom med ultralydmaskin. Ultralyd? Sist jeg tok ultralyd var det biopsi i bildet.. Er dette rett, eller gjør de det annerledes på runde tre? Tok av meg klærne og la meg på benken, naken og en smule ekstra nervøs…


Djevelsk lite søvn natten i forkant… 

Der ble jeg liggende i hva som føltes som en evighet å stirre på ultralydmaskinen, imens jeg funderte på hva i pokker gjorde jeg her? Damen kom inn igjen, du skal jo ta bilder først. Ja, var det jeg tenkte… Trakk genseren over hodet, dreit i puppene. Lusket meg over gangen og inn på rommet med maskinen som gjør bryst om til pannekaker!


Mammografi damen spør bekreftende, venstre bryst? Ja, blir litt vanskelig på høyre, svarte jeg leende. Forsøkte å være artig, men hun rikket ikke på smilebåndet. Etter å ha fått puppen strukket og presset høvelig mør bar turen over gangen igjen. Plasserte meg atter engang på benken, og spørsmålet ringte fortsatt i hodet mitt. Hvorfor ultralyd? Joda, damer med tett brystvev tar ofte ultralyd, men første instanse? Og andre instanse før bildene er ferdig? Fikk det ikke til å stemme. Min pupp er så liten at den dundermaskinen skal lett klare å gjennomlyse hele spetakkelet. Damen kom inn igjen, du skal ikke ha ultralyd… Men (ei jeg ikke husker navnet på) vil snakke med deg.


De snakker aldri med deg med mindre det er noe!

Så da satt jeg der på venterommet, presis 3 år etter diagnosen. Nervene i høygir… Hva pokker skjer nå? Omsider ble jeg hentet og geleidet inn på ultralydrommet igjen, men denne gangen kun for å prate. Hun beklaget rotet, og sa bildene så gode ut. Når timen ble satt opp hadde de kun sett på alderen og ikke historikken min. Nikket og smilte høflig, det går så bra, slikt skjer. Innvendig var jeg et eneste kaos!

I det jeg og mamma gikk mot bilen tenkte høyt, hvorfor ville de gi ultralyd og ikke mammografi ut fra alderen? Så om jeg ble henvist av legen min nå, så ville jeg ikke fått mammografien som jeg fikk for 3 år siden? Klarer ikke helt å få det til å stemme.. 

EU-kontrollen er overstått, puppen ble godkjent. Men nervene vil nok bruke litt tid på å roe seg etter denne runden…

 


En litt nervøs, men lettet hilsen

Mia

 


#tilbaketillivet #mammografi #brystkreft #nervøs #ultralyd #helse