Tantungens 10 årsdag!

Egentlig hadde hun bursdag 28 mai, hurra! Men det er enklest for voksne å legge all feiring til helgen. Lørdag var for oss voksne, søndag blir det barnebursdag. Tenk, hun blir 10 år. Tiden går så fort. Det er da ikke så lenge siden hun var baby, med sutta i munnen og koseteppet under nesa. Mamma hadde pratet i telefonen med henne tidligere, da hadde hun sagt – Tenk, når jeg er 20 år, så er Ada 10 år.

Jeg var sikkert mer spent enn ungen når det kom til gaven. Elsker å gi gaver, denne hadde jeg kjøpt til over lengre tid. 


Gavetid!

Jeg hadde fylt en veske med diverse saker og ting. Jeg er gudmor og tante til knerta, hun fyller trossalt 10 år. Da fortjener hun en voksenveske, litt sminke, smykker av diverse slag, kjole, hårbørste, skritt teller og diverse annet krims krams. Hun er glad i å pynte seg, så nå får hun mye å legge i både smykkeskrin og sminkeskuffen. 


Bordet ble fort fullt. 

Hadde kjøpt sykkelsete trekk til henne, slik at hun kan sykle selv om det har regnet ute. Den kunne minne litt om en dusjhette med merkelig fasong. Litt gøy må man ha det, så den ble ett kledelig hodeplagg. Kan nesten minne om en kryssning mellom sixpence og dusjhette.


Sixpence eller dusjhette?

Ser ikke ut til at jeg fikk krøller når håret begynte å vokse ut, det kan enkelt løses med litt gavebånd. 

Tar det som ett godt tegn når ungen sprang på badet for å prøve kjolen, knipset på seg øredobber og noen smykker. Under kjolen, festet i tightsen hadde hun skritt telleren. – Hvor mange steg har jeg tatt nå? var en setning som gikk igjen utover dagen.

Det luktet godt i hele leiligheten, min søster hadde hjemmelaget pizza i ovnen. Det smakte! Siden tantungen skal ha barnebursdag i morgen tok vi å dekorerte muffins i mange fine farver. Ungen var kjempeflink å hjelpe til med dekoreringen. 


Muffins til barnebursdagen.

Jeg og ungen tok oss en tur på rommet hennes. Det er jo rene prinsessetårnet, ikke bare har hun fint rom, men nydelig utsikt. 

Det er bra fint på Brensholmen. Enda finere er det om man rusler opp til Ørnfløya, stien går rett bak huset deres.


Ungen nyter utsikten.

Hun fant fram denne capsen til meg med grønne og sorte fletter. Ble jeg ikke lekker?


Kanskje jeg skulle ønsket meg slik hårfarge? 

Alle hundene liker leiligheten til min søster av en eller annen grunn. Lenny blir rene ungdommen når han kommer hit, kan gnukke og gnikke seg på teppet. Han har funnet ut at sakkosekken er en fin soveplass, i ekte tibbe lynne mener han at den er nå hans. 


Lenny fikk også være med i bursdag.

Min tante og onkel kom også på kaffe og kake. Min søster hadde laget sin spesialitet, pavlova. Hun får den alltid så bra til, det er en nydelig kake til kaffen. Søt men frisk med jordbær og kiwi.


Pavlova

Etter noen timer med godt selskap var det på tide å vende nesen hjemover. Vi takket for oss, klemte ungen godt og ruslet ut i bilen. Det tok ikke lange tiden før telefonen ringte, mamma hadde glemt kameraet sitt. Hun fant ut at det fikk bare være, hun kunne få det en annen gang. Det gikk i underkant av ett minutt så ringte telefonen på nytt, jeg hadde glemt hodeplagget. Er det mulig! Det er ikke første gangen jeg rusler avgårde uten. Forsåvidt gjør det ikke noe nå, begynner å få en god mengde hår. Men tenker jeg ikke skal kvitte meg helt med det før håret er såpass tykt at jeg kan få en jevn lengde over det hele. Vi snudde.

Kom oss hjem til slutt. Sliten, mett og fornøyd.

Mvh

Mia

 #bursdag #barnebursdag #tantungen #niese #gaver #baking 

Clicker Heroes – Spillet du bare må ha!

Hvem skulle tro at noe så enkelt kan være så avhengighetsskapende. Og det er GRATIS! Så her er det bare å hive seg rundt med klikkingen!


Clicker Heroes, screenshot.
 
Hva går egentlig spillet ut på? Det ligger i navnet, du skal klikke på monstrene og komme deg til så høy level som mulig. Underveis kjøper du helter, som du oppgraderer slik at de blir sterkere. Penger får du fra monstrene du dreper. Enkelte helter har spesielle ferdigheter de kan gjøre, disse kan du ikke bruke for ofte. Anbefaler derfor at du sparer slikt til bossene, eller rett før du logger av. Det er en ny boss hver femte level.

Glemte jeg å nevne at spillet dreper monster automatisk når du er offline? Du genererer derfor penger hele tiden, etter en lang dag så har du noen oppsparte kroner å bruke til oppgradering av heltene dine. 

Om du har steam anbefaler jeg å bruke det. Når jeg undersøkte nærmere oppdaget jeg at du faktisk kan spille dette i nettleseren på facebook, eller direkte på deres offisielle side. Se nederst på siden for direkte link. Jeg vet ikke hvordan det fungerer i nettleseren når det gjelder å generere penger når du er offline. Muligens må du mer aktivt lagre spillet. Du får bare prøve deg fram. Gi meg gjerne tilbakemelding på akkurat det.

Sett igang å klikk!

Spill via Steam

Spill via den offisielle siden deres.

Spill via facebook


Mvh

Mia 

#gaming #spill #data #pc #clickerheroes #spillanmeldelse #indiegames

Trening, gode samtaler, latter og noen tårer.

Slet med å få sove i går kveld, siden jeg skulle på trening idag måtte jeg ty til en sovepille. Liker ikke tabletter, men alternativet hadde vært null søvn. Har vært ganske trøtt den siste tiden, slitt med å få sove. Det går seg nok til.

Følte meg litt zombiefisiert i morges, men kom meg avgårde. Det var godt å få rørt litt på kroppen, begynner å bli en stund siden sist man var på lett fysisk aktivitet. Har vært rød-dag og avlysning, så ikke noe man kunne gjøre noe med. Kroppen trengte å få litt bevegelse. De siste dagene har jeg merket at kneet ønsker å låse seg, liker ikke. Når tilogmed samboeren hører kneppet idet kneskjellet sklir ut fra “skålen”, da sier det seg selv hvor irriterende den har vært. Trodde det var gått over til idag, men når jeg skulle gjøre knebøy kom det tilbake. Kneppelyden var ikke der, men følelsen av at kneet ønsket å gli ut. Tok det derfor litt med ro idag. Det siste jeg ønsker er ett låst kne!

Under avspenningen holdt jeg på å sovne av. Plutselig skvatt jeg til, – Oj, er vi kommet så langt på CD platen? Før jeg visste ordet av det var timen over.


Avspenning (illustrasjonsfoto).

Etter treningen bar turen ned på Vardesenteret. Måtte ta meg en kaffe, selv om jeg forsøker å kutte ned på koffein. Lettere sagt enn gjort. Det ble noen timer med gode samtaler, latter og noen tårer. Jeg er så steike følsom for tiden, så skal ikke så mye til før tårekanalene skrues på. Ikke at jeg var noe stein-hjerte fra før. 

Man møter så mange skjebner, alle som en setter sine spor. Godt er det egentlig, for man skal kunne se andre mennesker. Se deres styrke og svakheter. Jeg blir like paff hver gang over hvilken mental styrke de fleste innehar. Sier ikke at de aldri er lei seg, det kan vi alle være. Men deres vesen. Det er noe helt spesielt ved måten syke mennesker opptrer. Det er noe eget med hvordan de ser på livet, hvordan de ordlegger seg. Ei dame på 60 og en gutt på 20 er ikke så forskjellig når det gjelder deres vinkling på akkurat det. Om man ser bort fra logiske forskjeller vell og merke. 

Fikk meg en søt liten sommerhatt på Vardesenteret. Har begynt å få litt hår, men det er ganske tynt enda.  Har ett ganske lite hode,  men denne passet perfekt på skallen. Nå slipper jeg å bli solbrent på toppen! Tusen takk til alle heklere og strikkere fra Kjærlighet og warme på veien.


Søt sommerhatt.

Senere tok jeg bussen inn til byen, samboeren skulle plukke meg opp ved nerstranda. Når jeg kom til kirkeparken så jeg ett menneske vinke, tenkte først ikke større over det. Men fyren fortsatte å vinke, så mennesket på meg? Hadde tenkt å snu meg for å se om det var noen bak. Han går imot meg, -Hei! Jeg ser noe fortumlet ut. Han presenterer seg, da slår det meg som lyn fra klar himmel hvem han er! Er det mulig å være så treg? Teite hodet mitt. Jeg kan være ganske surret fra før, men det finnes da grenser. Stakkars, han må jo ha trodd jeg var helt borte vekk. 


Nerstranda, Tromsø. 

Samboeren kom omsider å plukket meg opp, turen bar deretter til butikken. Vi kjøpte oss taco i salatbaren, og wraps. Hvem skulle tro taco kunne gjøres enda kjappere? Taco og siste episode av Arrow  på skjermen, kan det bli bedre?

Nå skal vi ut i godværet (les regn), så blir det avslapping resten av kvelden.

Nyt dagen!

Mvh

Mia

#trening #fysioterapi #vardesenter #brystkreft #kreft #tilbaketillivet #arrow #hodeplagg #chemobrain 
 

Arr på kropp og sjel

Jeg hadde begynt å skrive noen ord om arr for en tid tilbake, fant ut at nå er tiden inne til å gjøre innlegget ferdig. Igår kom ungdomsgruppen i kreftforeningen med en kampanje #deldittarr . Der oppfordrer de folk til å dele sine arr etter kreft, med den tanken om å fjerne tabuer. Jeg elsker når noen river av tabu plasteret! Derfor passet det ekstra bra å gjøre ferdig innlegget idag. Jeg legger ved noen bilder av mine arr, både fysisk og psykisk.

En advarsel, slik at ikke alle får arr bildene opp på FB. Selv om det bør være unødvendig.

Vi går mot sommer, og bar hud, bikinikroppen, det perfekte står i fokus. For mange av oss er ikke sommerkroppen slik den engang var. For mange av oss kommer den aldri til å bli det samme. Jeg har mistet en pupp, jeg har arr til veneporten (som jeg enda ikke har fått fjernet). Mistet mange kilo i både fett og muskler. Det vises på den gjenværende puppen som nå er størrelse 70AA. Jeg kommer aldri til å være den samme igjen, kommer alltid til å være forandret fysisk og psykisk. Merket for livet.

Min sommerkropp!


Sommerkroppen 2015

Når jeg har en dårlig dag, så ser jeg på arret mitt for å minne meg på hvor mye jeg egentlig kan klare. Ingen bør skamme seg over deres arr, uansett hvor på kroppen, inni eller utenpå. Uansett størrelse på arret. Ikke gjem deg, ikke skjul deg. Ønsker du å gå med bikini, så gjør det. Drit i om du mangler en pupp, en finger, en fot, eller har pose på magen. Drit i om ANDRE føler seg berørt av at du har levd mer enn de kunne ha forestilt seg.


Det var engang en pupp..

Vær stolt over arret, vær stolt over hva du har fått til. Du har vært igjennom noe som ligger så fjernt fra manges tanker, ihvertfall unge. Hvem kunne vite for 1 år siden at jeg idag skulle sitte med kjemo-hår og en manglende pupp. Ingen. Aldri tenkte jeg ordet kreft, det var slikt som gamlinger får. Jeg har lært.

Kreft har ingen alder, kreft forskjellsbehandler ikke. Hvem har ikke lest om disse sunne sportsidolene som står frem med diagnosen sin? Det viser bare at selv den sunneste kan få besøk av dette trollet. Hos noen slår han seg ned permanent dessverre. Priser meg lykkelig over at de kunne jage bort trollet, ta huset hans vekk fra min kropp. Fjernet puppen. Kastet den på dynga. Nei, kreft diskriminerer ikke. Kreften bryr seg ikke om du er tynn, tykk, lav, høy, mørk, lys, gammel eller ung.

 
Har enda ikke fått fjernet veneporten.

En dame ytret disse ordene om arr, og de blir nok værende med meg “Arrene er en fortelling, en fortelling på hvor vi har vært, hva vi har taklet og hvor vi skal.”

Noen ord til deg, og dine nærmeste.
Vær stolt av deg selv, hva du har fått til. Se på arret ditt, la det fortelle deg hvor mye du har levd. Hvor mye du har klart. Uansett om dagene kan være tunge, så er du sterk. Vi er ikke roboter, vi føler på godt og vondt. De som har stått sammen med oss igjennom det hele har kanskje ikke fått de fysiske arrene, men sammen med deg, via deg, har de kjent på den psykiske biten. De har vært redd for deg, sammen med deg. De har stelt deg når du ikke klarte, laget mat, vasket klær. Din samboer, dine foreldre, venner, dine nærmeste. Via deg er også de merket for livet. Se på din mor og far eller samboer, se på dine søsken. Se i øynene deres. Se på de mørke ringene, strekene under ett vennlig og varmt blikk. De mørke strekene er som sirkler i et tre, de har vært der sammen med deg.

Du er verdifull!

Nyt sommeren, vær stolt over kroppen deres. Uansett fasong, uansett hvor arrene måtte befinne seg.

Mvh

Mia

Les mer om kampanjen her.

#deldittarr #ungkreft #brystkreft #kreft #kreftforeningen #styrke #sommerkropp

En liten tur til Hella

Bor man i nord, så vet man å utnytte godværsdager. Nå skal man ikke legge for hardt trykk på det ordet, vi snakker ikke solskinn og 20 grader i skyggen. Nei, nå snakker vi overskyet, lett bris, 10 grader og noen regndråper. Da er det godvær!

Jeg og mamma kjørte en liten tur til Hella på Kvaløya for å møte min søster og tantungen. Vi ble ikke så lenge, men koselig var det. Godt å komme seg litt ut, selv om jeg har vært ganske sliten de siste dagene.

Gamle hus fra byen får nytt liv på Hella.


Godt noen tar vare på de flotte gamle husene.

Skulle ikke tro man kunne bli så sliten av å kravle opp på et lite berg.


Ikke høyt, men bratt nok for min slitne kropp.

Begynner å bli grønt i Tromsø!


Sommeren er på vei!

Vakkert ute, selv om det ikke var solskinn.


Fint i fjæra.

På vei til bilen kom vi over denne. Er det en lest eller en vott, noe usikker. Den savner både make og eier!


Lest eller vott søker eier!

Kamuflasjestol. Den er så dyktig i jobben sin at alt du kan skimte er selve rammen.


Lurer på hvilket materiale den er laget av.

Vi var ikke de eneste som hadde trekt ut i godværet. De aller fleste som befant seg der var godt igang med fiskingen. Skulle nesten ønske vi hadde tatt med stang. Får ta med neste gang. 

Hvordan har du utnyttet dagen?

Mvh

Mia

#hella #tromsø #kvaløya #natur #søppel #arkitektur #friluftsliv #tilbaketillivet

 

Tips mot irriterende kviser

Hvem skulle tro jeg noen gang skulle lage en post om slikt? Fungerer det, så bør det deles!

Når jeg startet med Zoladex fikk jeg mange store kviser. Ikke slike med hvit tupp, nei disse lå dypt under huden. De ble derfor aldri tømt, de var bare der. Ble større og vondere for hver dag som gikk. Skulle kanskje ikke tro det, men det var ganske irriterende når andre ikke så dem, men jeg følte dem. Andre kunne derfor ikke se problemet.

Forsøkte det meste jeg kom over, basiron, andre rensekremer, kun vann, vann og såpe, kjerringråd. Ingenting hjalp….


Null funk med basiron. 

Fikk tilslutt ett tips hos en bekjent på facebook. Nå har jeg brukt produktet i flere måneder, å jaggu fungerer det! Jeg har min egen prosedyre morgen og kveld. I starten brukte jeg begge, alltid. Nå bruker jeg begge om jeg har brukt sminke, vært på skitne plasser (f.eks svevestøv), eller begynner å få litt utbrudd igjen.

Begge produktene er fra The Body Shop. Ikke er de spesielt dyr heller, sammenlagt kommer det på 238,- 

Min rutine

1. Vask ansiktet med en fuktig klut.

2. Påfør Tea tree cool & creamy wash. Masser det inn i huden.

 

3. Skyll av. 

4. Rist flasken med Tea tree skin facial toner helt til du ikke ser det lysegrønne i bunnen. Ta litt på en bomullspad, og stryk over ansikt og hals.

5. Påfør fuktighetskrem.

6. Du kan nå sminke deg, eller hva du enn måtte ønske.

Om du har noen voldsverk som bare nekter å slippe taket ved bruk av denne typen vask så har jeg ett til triks. Hvem klarer å la kvisene være? Ikke jeg ihvertfall. Mange ganger hender det de ikke er moden heller, bare veske inni. Da har man gjort en brøler, og forventer at kvisen skal bli værende der en stund. I mitt søk etter ting som fungerer kom jeg over akneplaster på apoteket. 


Akneplaster, bildet er hentet fra Apotek1

Det koster 59,- for en pakke med akneplaster, men det er verd det. Anbefaler å bruke dem på natten, da får de noen timer å virke. Disse plastrene trekker ut veske fra kvisene. Om du har en veskefylt irritert kvise og lar ett slikt fungere over natten, så er kvisen tilnærmet flat når du våkner neste morgen.

En ting mange ser ut til å glemme, eller droppe når de har mye kviser er fuktighetskremen. Jeg er langt fra noen ekspert, men er det en ting jeg har lært så er det att tørr hud kan overkompensere med å produsere for mye. Som da resulterer i oljete, blank hud. Det skader ikke å prøve.

Husk! Det finnes ingen mirakelkur, man må faktisk smøre seg med tålmodighet. Men det hjelper å forebygge, så får man ihvertfall færre overraskelser enn man ville ha gjort ellers. Begynn derfor idag, å ikke stopp når kvisene begynner å gå bort. 

Håper også du kan bli kvitt det meste av akne problemet. Lykke til!

Mvh

Mia

#akne #kvise #hudrens #kviser #thebodyshop

Jesper fikk seg en ny venn

Noen bekjente av oss har fått seg en liten valp, en Havapoo (blanding av dvergpuddel og bichon hananese). Ei nydelig lita frøken på 13 uker ved navn Zelda, ordentlig rakett fart i henne.

Hun var ikke noe reservert ovenfor fremmede, kastet seg på med hilsing. Noe skeptisk til Jesper i starten. Nå er jo ikke Jesper den mest høflige av seg der han piper – Se meg, hils på meg! Hallo lille venn! Stakkars lita fant ut det var best på litt avstand, Jesper den tullingen fortsatte å pipe. Sakte men sikkert ble hun tryggere, våget seg nærmere og nærmere. 

Etter første sniffet gikk resten greit. Hun var så flink, øntes ikke som valper flest. Hun gjorde mest sitt,  men ertet gamlingen litt med å springe som en rakett i sirkler rundt han. Kjapp som hun er var hun langveis borte før Jesper rakk å snu seg. Høflig til alderen å være. Herlige lille Zelda.


De gikk godt overens, måtte bare varme litt opp.

Til å være så ung var Zelda en meget høflig liten frøken. Jesper ble ikke lei den jenta. Andre valper har vært mer pågående, da har Jesper sagt ifra når det ble for mye. Men ikke med denne jenta nei, hun visste hvordan hun skulle sjarmere han i senk.


Lurte deg! Har ikke tid til å stå i ro gamling.

Men hun har ikke tid til å bare sniffe, her skal det springes. Rundt, rundt, rundt i ring!


Det er godt å være friiii!

Jesper fikk springe litt løs. Det var to faktorer som gjorde att vi våget det: 1. Vi hadde favoritt snopet med. 2. Han var alt for opptatt av å sniffe på Zelda til å stikke langt. Tar ikke øynene av han i ett sekund når han er løs.


Zelda slapper av i gresset.

Fornuftige lille Zelda tok seg noen små pauser i gresset. En liten kropp blir fort trøtt og sliten.


Jesper ser så streng ut der han sitter.

Jesper måtte trekke seg litt unna, han er jo ikke noen ungdom lenger. En liten pause, så var han klar til litt mer sniffing og løping. Det var faktisk ikke så mye direkte lek, mest rakettspringing på frøkna, og Jesper som forsøkte å få inn ett og annet sniff. 


Så liten!

Man kan jo ikke unngå å bli valpesjuk når man treffer en slik veloppdragen, sjarmerende, små rampete rakett! 


Jesper koser seg i gresset.

Jesper begynte å bli litt sliten. Han la seg derfor ned slik han bruker, og fant en buskevekst å gnage litt på. Da er han en fornøyd hund. Hadde det vært opp til den karen, så kunne han greit bare ligge slik ute. Han er en livsnyter. 

Tusen takk for koselig møte. Snakk om sjarmerende valp, flotte lille modige Zelda <3 Valpesjuk! 

Blir du lett valpesjuk?

Mvh

Mia

#hund #valp #tibetanskspaniel #havapoo 

Junk food til bikkja

I går bemerket samboeren at bikkja begynte å få lite mat. Det går greit, han klarer seg til i morgen svarte jeg. Vi hadde god tid til å stikke innom Felleskjøpet å skaffe favoritt maten hans, Apetitt.  Vi har prøvd mange forskjellige, alt fra billig til dyrt. Dette er hans merke, det han trives best med å spise. Min mammas hund, Lenny liker også dette fôret, han blir så fin i pelsen av det. Også blir han så kvikk i den gamle skrotten!

Plutselig kom min samboer til å på, det er jo Pinse. Han undersøkte når matbutikkene stengte, men vi glemte å sjekke Felleskjøpet. Satte oss i bilen i god tro om at det skulle være åpent. En ung gutt stod i døra -Vi har egentlig stengt nå. Man så i øynene hans at om vi hadde sagt -Bikkja vil sulte uten din hjelp! Så hadde han sluppet oss inn, selv om det ville bety at han måtte være lengre på jobb. Har ikke hjerte til det, man så på han at han ikke ønsket å si nei til oss eller de andre som stod der. Vi tenkte, bikkja klarer seg nok med litt god gammel Pedigree til tirsdag. Til TIRSDAG? Det er jo lørdag, og stengt mandag. Jaja, for sent å snu.

Så stod vi der da, foran hylla med de gule hundemat posenepå den lokale butikken.

Vi fant oss selv i å diskutere høyt frem og tilbake. Det må være én type, ellers plukker han ut det han ikke liker. Frollic er uaktuelt, fungerer som snop men ingenting annet. Han skiter orange/rødt av det. Valpefôr?Njaaa. Vi endte opp med Vital. Dette kaller vi for nødfôr! Jesper var litt tvilende, men spiste det han fikk. Nå bruker jo vi labb som snop til han, det vil si han tror det er kjeks. Mulig han trodde dette også var kjeks inntil videre.

Nå venter vi i spenning på historien fra sist han fikk nødfôr vil gjenta seg. Tidligere erfaring tilsier at Pedigree går tversigjennom hunden! Det tar ikke lange tiden før han må på do. Han spiser derfor mer for å i det hele tatt holde seg noenlunde mett. Lurer litt på hva som gjør at denne maten går direkte fra munnen til ræva?

Ikke alle hunder som er så heldig å leve på junk food i noen dager! 

Jesper sier det går greit nå mor og far, jeg kan spise ‘kjeks’ i noen dager. Men på tirsdag vil jeg ha ordentlig mat!

Hvilke nødfôr løsninger har du når det er krise?

Mvh

Mia

#hundemat #hundefor #pedigree #junkfood #hund #tibbetanskspaniel #tibbe

Derfor bør også du bli en Grasrotgiver!

Det har vell siden lotto ble oppfunnet vært ett av de mest populære spillene man finner. De fleste av oss tipper en eller annen gang i løpet av året. Spesielt nå når vi ikke trenger å stresse avgårde til butikken for å få levert tippekupongen i tide. Nå kan du enkelt ved hjelp av noen museklikk logge deg rett inn på Norsk Tipping. 

Så var det denne Grasrotandelen da, hva er den, hvorfor bør man benytte seg av den?

Noen har kanskje ikke orket å stresse, gjør det senere, så blir det glemt. Andre igjen har muligens missforstått konseptet, å orker heller ikke klikke seg inn for å lese. Selv brydde jeg meg ikke større. Mange reklamer, orket fortsatt ikke sett meg inn i det. Ikke før høsten 2014 valgte jeg hvem som skulle få Grasrotandelen fra meg.

Grasrotandelen går enkelt forklart ut på at 5% av ditt innskudd gies til den forening eller klubb du har valgt. Nei, det forsvinner ikke penger fra innskuddet ditt, det forsvinner heller ikke penger fra din premie. Spiller du for 100 kroner,vgår 5 kroner til den du velger å gi til. Dine 100 kroner står der fortsatt, pengene trekkes fra overskuddet til Norsk Tipping.

DU taper INGENTING på å velge en å støtte! 

Her finner du liste over alle du kan støtte, det er bare å søke opp den foreningen eller klubben som står ditt hjerte nærmest. Jeg støtter Brystkreftforeningen Tromsø. 

Det er ingen grunner for å ikke sette seg opp som giver. Annet enn at man ikke orker. Tipper du ikke så ofte? Det gjør da ingenting, det lille du gir når du faktisk tipper hjelper i lange baner. En krone her, og en krone der blir bort mange penger.

Er du ikke noe glad i å logge deg inn på internettsider, mange passord å huske? Vell leser du dette så er sjansene store for at du 1. Har en data eller en mobil. 2. Kan bruke internett. Da skal jeg gi deg en enda enklere måte å velge Grasrotmottaker. Se igjen på denne linken, (ctrl + venstreklikk for å få opp en ny fane). Skriv inn navnet til foreningen eller klubben du ønsker å støtte. Trykk vis detaljer, da vil du få opp informasjon om organisasjonen. Øverst står organisasjonsnummeret, dette vil du nå trenge. Ta mobilen fram fra lommen, å send følgende SMS. Det eneste som kreves her er at mobilnummeret ditt er registrert hos Norsk Tipping.

SMS Grasrotandelen «org.nr» til 2020 (tjenesten er gratis)

Så enkelt kan det gjøres!

Som nevnt støtter jeg Brystkreftforeningen Tromsø. Under detaljer i listen kan du også se hvor mange spillere og hvor mye penger som har kommet inn til den aktuelle organisasjonen.

Brystkreftforeningen Tromsø, i skrivende stund. 

Antall spillere: 97
Generert hittil i år: 10 191,11


Finn din hjertesak!
Er det idrett, kreft, hjertesyke, eller noe helt annet. Du har her muligheten til å gi uten å merke det på pengeboka. Sjansen er at du hadde tippet den summen uansett, så hvorfor ikke la 5% gå til en god sak? 5% som du ikke vil merke engang, fordi det kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. 

Det er VI som bestemmer hvem som skal støttes! 

Mvh

Mia 

#norsktipping #grasrotandelen #giverglede #hjertesak #brystkreft

En slags spillanmeldelse: Craft The World

Husker du Dungeon Keeper? Var du som meg å kunne spille det i måneder uten å gå lei? Da anbefaler jeg Craft The World, fåes kjøpt på Steam. Det er kanskje ikke samme tema, men gameplay er ganske likt. 

Sett av noen timer før du begir deg ut på dette spillet!

Craft The World går ut på at du skal bygge en base for dvergene dine, for så å finne utgangen til neste verden en plass i dypet. Du skal samle ressurser, for så å lage gjenstander som skal hjelpe deg underveis. Alt fra stiger, vegger, armor, våpen, eller øks til å hugge trær. Du har ett tech tree som gradvis utvides ettersom du lager gjenstander. På den måten oppgraderes basen og dvergene dine underveis i spiller.

 


Inventory

Som vist på bildet ovenfor kan du velge hvilke redskaper dvergene skal bruke. Du gir de også hva de vil være spesialister på ved å trykke på flasken. Der havner alle bøker som du finner rundt omkring.

Det er totalt tre verdener du kan spille, skog, snø og ørken. Alle med sine utfordringer. På hver verden finner du en butikk der du kan handle ressurser. Noen ganger kan det lønne seg, siden enkelte landområder kan ha mindre av en type. Men det finnes alltids måter å få tak i det. Eksempelvis kan man på snø-verden enkelt lage seg en grop av stein under bakken, legg en bru av tre, plasser snø eller is på brua. Så er det bare å vente på at det smelter. Tadaaa, vann!

Selvfølgelig har man litt magiske krefter i spillet, ettersom du oppgraderer tech tree vil du låse opp flere muligheter. Blant annet kan du få teleportering, du kan gjøre så skogen vokser fortere med mer. Men alt dette koster mana, det tar tid å få mana tilbake. 


Under angrep!

Med jevne mellomrom vil du komme under angrep, ca en times mellom hver bølge. Om du ikke har godt nok forsvar vil fiendene kunne ødelegge basen din. Alltid like kjipt å bygge opp igjen. Som dere ser på bildet fungerte det dårlig å lage en vegg for å beskytte basen. Skjelettene klatret greit over den ved å bruke hverandre som stige. Mitt tips er derfor å lage basen ganske langt under bakken. Ettersom du kommer lengre ut i spillet vil det komme flere fiender.


Zoomet ut. Stor bølge med fiender fra alle kanter!

Ovenfor er det illustrert når det kommer ganske mange fiender på en og samme gang. Her ser dere også at jeg har laget basen under bakken i stedet for på land, da har fiendene bare en inngang. Når den befinner seg ovenfor bakken kan de slå seg igjennom veggene. Nå er ikke denne basen ideell, den skulle ha vært enda lengre ned. 

Det er ikke bare bølger med fiender som kan komme. Noen ganger dukker det opp en base med fiender helt tilfeldig, de kan gå rundt sin egen base en stund før de velger å angripe deg. Disse har det med å bare springe rett inn i basen din å stjele tingene dine. Tips her er å ødelegge dem straks du ser dem, ikke vent på at de kommer.


Straks slike baser dukker opp, ødelegg dem!

Rundtomkring på hver verden er det større fiender under bakken, knights. Disse har oppskriften på en nøkkel hver, totalt fem stykker. De kan ikke bare gi deg nøkkelen, så enkelt er det ikke. Du må samle ressurser å lage alle nøklene selv. Nøklene danner/åpner portalen som leder deg videre til neste verden. Ett tips når det gjelder knights, ikke angrip dem for tidlig. Få litt utstyr først, slik at du ikke dør ved første forsøk.


Portalen er åpen til neste verden.

Terningkast 5 fra denne kanten. Det eneste som trekker ned er at dvergene noen ganger kan henge seg opp, eller gjøre rare ting. Da er ett triks å klikke på en fiende, så resetter de seg idet de skal til å angripe fienden.

Liker du avslappende spill, så er dette din greie. Ja, om du ser bort ifra bølgen med fiender selvfølgelig. Kos deg med spillingen!

Flere spill i samme sjanger som anbefales (steam):

A Game of Dwarves – Artig, om du ikke bryr deg med at det ser litt corny ut.
War for the Overworld – Var ikke ferdig når jeg prøvde det. Men det ga meg assosiasjoner til Dungeon Keeper 2!

Mvh

Mia


#gaming #spill #data #steamstore #steam #pc