Krafttak mot kreft: Med fokus på livet etter kreftbehandling

Årets krafttak mot kreft har fokus på senskader. Vi er mange, og vi har mange forskjellige ting å stri med i etterkant, ingen er like. Men en ting har vi tilfelles, vi er ikke den vi var. 


 


Anbefaler alle å se denne filmsnutten fra Kreftforeningen

 

Som Håvard sier, han må være en litt mindre Håvard. Det er sårt, det er sårt å ikke være den man engang var, ikke kunne leve slik man engang gjorde. Man savner og lengter etter seg selv i denne “nye jeg”, ett jeg som jeg ikke kjenner meg igjen i. Må bare sitere Håvard litt løst igjen, noen ganger må man gjøre ukloke valg, lever man hele tiden etter helsa blir det stusselig.

Håper så mange som mulig velger å støtte Krafttak mot kreft, håper så mange som mulig kan ta seg tiden til å lytte. 

Frisk fra kreften, men…

Selv har jeg nå tatt ett skritt med å få mat fra kommunen hjem på døren to ganger i uken, har ikke startet opp enda. Det er ett steg som satt langt inne, for man ønsker jo så gjerne å gjøre ting selv. For meg var valget to-grunnet, en side er å spare energi en annen er for å prøve å få vekten opp. Når jeg ikke makter å lage mat så sier det seg selv at måltidene ikke blir store greiene. Håper på sikt det kan gjøre meg bedre, friskere. Lik Håvard brukte jeg også ett år på å innse at dette ikke var midlertidig. 

Alt jeg ønsker er å leve ett fullverdig liv. Ønsker å kunne delta i samfunnet, få utdanning, kunne jobbe. Men per dags dato kan selv en tur på butikken sette meg ut i dagesvis. Forstår det er vanskelig å forestille seg, men det er en realitet for så alt for mange av oss.

Lytt, se, ikke døm oss!


Ikke bruk frasen “men du overlevde” for ingenting stikker mer. Vi er glade for å leve, men vi ønsker å faktisk kunne leve, ikke bare eksistere!

En fatigue hilsen

Mia

#helse #krafttakmotkreft #kreftforeningen #kreftsaken #senskader #cellegift #kreftbehandling #tilbaketillivet #livetetterkreft #fokuspåkreft #fatigue #kroniskfatigue

Det finnes en løsning, svett hjelp!

For noen dager siden kom en artikkel ut på VG angående hyperhidrose, overdreven svetting. Har tidligere skrevet om mitt problem rundt det, å en hyggelig journalist fant tak i bloggen min. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å stille til intervju, selvfølgelig kunne jeg det! Som nevnt elsker jeg å bryte ned tabu, og hvorfor skal man ikke kunne snakke åpent om kroppens funksjoner? 

 


 

 


Visste fra før at mange hadde samme problem, og at flere slet med å få riktig behandling. Titt og ofte er det en eller annen som sender meg en mail etter å ha lest innleggene på bloggen. Etter artikkelen i VG eksploderte innboksen min både på FB og epost! Det gjør meg trist at så mange plages, men ikke får den nødvendige hjelpen. Vi bor i Norge, vi skryter av helsevesenet… Å enda går så mange rundt å enten lever med problemet eller tømmer pengeboka for å få behandlingen privat.

Vit at det finnes en behandling, vit at du kan få det dekt offentlig! Og ikke minst, vit at hverdagen kan bli så mye bedre. Du skal slippe å gjemme deg, slippe å måtte kle deg i alt for store klær bare for å skjule et problem som kan gjøres noe med

VG+ Artikkel

Tidligere blogg innlegg:
Aldri mer svette armhuler!
Botox trenger ikke være forfengelig
Håper dette blir mer vanlig

Ikke nøl med å ta kontakt om du skulle lure på noe, svarer så godt jeg kan

En svettfri hilsen

Mia

#botox #svetting #hyperhidrose #ingenmeresvette #personlig #helse #øktsvetting #motsvette #aldrimersvett