Frivillighet i sentrum

Lørdag var det frivillighet i sentrum, byen var full av folk fra diverse frivillige organisasjoner og lag. Jeg stod sammen med Brystkreftforeningen Tromsø og omegn, og delvis med Kreftforeningen. Det regnet, Kreftforeningen var så snill å tok oss litt under tak. Vi ble enige om å legge fram løpet slik at vi viste en del av likepersonsarbeidet, greit å ha noen som kan brukes som eksempler.For min del var det ganske fint å få snakke med folk på kryss av foreningene. I et øyeblikk kunne man snakke om Vardesenteret og Kreftforeningen, i neste rundet kanskje personen hjørnet til Kreftforeningens telt, og der lå våre brosjyrer i forbindelse med brystkreft.

Håper vi fikk vist at Brystkreftforeningen Tromsø og omegn er aktiv. Jeg har stor tro på at av aktivitet skapes mer aktivitet, og ikke minst et videre spekter av tilbud. Vi trenger flere damer (og menn) som finner engasjementet i seg, som ønsker å gi av seg selv. Ikke vær redd for å ta kontakt med foreningen, denne gjengen med damer tar imot deg med åpne armer. Du trenger ikke frykte at du skal gjøre så mye, bare det at du er der gjør at det røres rundt i gryta. Bare det at du er der gjør at kanskje en idé akkurat du sitter inne med blir levende. For den harde sannhet er, uten f.eks. unge aktive i foreningen blir det heller ingen tilbud til oss. Ønsker vi noe, så må vi delta med våre tanker og ideer.

Samtidig forstår jeg de som er sliten, eller har andre ting på kalenderen. Forstår også de som ønsker å distansere seg litt fra alt som omhandler kreft. Understreker at jeg ikke snakker på vegne av Brystkreftforeningen, kun som et medlem med engasjement for at alle skal ha et dekkende tilbud.

Oppfordrer de som kan til å komme innom neste gang det er møte i Brystkreftforeningen Tromsø og omegn, det er ikke skummelt, det kreves ingenting av deg, man binder seg ikke til noe som helst. 

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Godt hyrt for været, jeg var klar til å stå ute i flere timer. Enda koseligere ble det når man hadde godt selskap av en flott gjeng i alle aldre. Liker når alle grupper er representert, men ønsker å gi en liten ekstra skryt til de yngste. Så flink å hjelpe til, ei sørget for at brosjyrene våre ikke forsvant i regnet, hun tørket av og ordnet. Slikt gjør at man blir ekstra varm om hjertet.Tusen takk for oppmøte og god innsats! 

Mvh

Mia


#kreftforeningen #brystkreftforeningen #kreft #brystkreft #frivilliginnsats #frivilligisentrum #frivillighet

2 kommentarer

missmommy.blogg.no

27.09.2015 kl.09:47

Så flott og givende !! Ha en god dag videre :)

Mia - Alt annet enn A4

27.09.2015 kl.09:50

missmommy.blogg.no: Virkelig givende :) Ha en fin dag du også Missmommy!

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits