En slags spillanmeldelse: Craft The World

Husker du Dungeon Keeper? Var du som meg å kunne spille det i måneder uten å gå lei? Da anbefaler jeg Craft The World, fåes kjøpt på Steam. Det er kanskje ikke samme tema, men gameplay er ganske likt. 

Sett av noen timer før du begir deg ut på dette spillet!
Craft The World går ut på at du skal bygge en base for dvergene dine, for så å finne utgangen til neste verden en plass i dypet. Du skal samle ressurser, for så å lage gjenstander som skal hjelpe deg underveis. Alt fra stiger, vegger, armor, våpen, eller øks til å hugge trær. Du har ett tech tree som gradvis utvides ettersom du lager gjenstander. På den måten oppgraderes basen og dvergene dine underveis i spiller.

 


Inventory

Som vist på bildet ovenfor kan du velge hvilke redskaper dvergene skal bruke. Du gir de også hva de vil være spesialister på ved å trykke på flasken. Der havner alle bøker som du finner rundt omkring.

Det er totalt tre verdener du kan spille, skog, snø og ørken. Alle med sine utfordringer. På hver verden finner du en butikk der du kan handle ressurser. Noen ganger kan det lønne seg, siden enkelte landområder kan ha mindre av en type. Men det finnes alltids måter å få tak i det. Eksempelvis kan man på snø-verden enkelt lage seg en grop av stein under bakken, legg en bru av tre, plasser snø eller is på brua. Så er det bare å vente på at det smelter. Tadaaa, vann!

Selvfølgelig har man litt magiske krefter i spillet, ettersom du oppgraderer tech tree vil du låse opp flere muligheter. Blant annet kan du få teleportering, du kan gjøre så skogen vokser fortere med mer. Men alt dette koster mana, det tar tid å få mana tilbake. 


Under angrep!

Med jevne mellomrom vil du komme under angrep, ca en times mellom hver bølge. Om du ikke har godt nok forsvar vil fiendene kunne ødelegge basen din. Alltid like kjipt å bygge opp igjen. Som dere ser på bildet fungerte det dårlig å lage en vegg for å beskytte basen. Skjelettene klatret greit over den ved å bruke hverandre som stige. Mitt tips er derfor å lage basen ganske langt under bakken. Ettersom du kommer lengre ut i spillet vil det komme flere fiender.


Zoomet ut. Stor bølge med fiender fra alle kanter!

Ovenfor er det illustrert når det kommer ganske mange fiender på en og samme gang. Her ser dere også at jeg har laget basen under bakken i stedet for på land, da har fiendene bare en inngang. Når den befinner seg ovenfor bakken kan de slå seg igjennom veggene. Nå er ikke denne basen ideell, den skulle ha vært enda lengre ned. 

Det er ikke bare bølger med fiender som kan komme. Noen ganger dukker det opp en base med fiender helt tilfeldig, de kan gå rundt sin egen base en stund før de velger å angripe deg. Disse har det med å bare springe rett inn i basen din å stjele tingene dine. Tips her er å ødelegge dem straks du ser dem, ikke vent på at de kommer.


Straks slike baser dukker opp, ødelegg dem!

Rundtomkring på hver verden er det større fiender under bakken, knights. Disse har oppskriften på en nøkkel hver, totalt fem stykker. De kan ikke bare gi deg nøkkelen, så enkelt er det ikke. Du må samle ressurser å lage alle nøklene selv. Nøklene danner/åpner portalen som leder deg videre til neste verden. Ett tips når det gjelder knights, ikke angrip dem for tidlig. Få litt utstyr først, slik at du ikke dør ved første forsøk.


Portalen er åpen til neste verden.

Terningkast 5 fra denne kanten. Det eneste som trekker ned er at dvergene noen ganger kan henge seg opp, eller gjøre rare ting. Da er ett triks å klikke på en fiende, så resetter de seg idet de skal til å angripe fienden.

Liker du avslappende spill, så er dette din greie. Ja, om du ser bort ifra bølgen med fiender selvfølgelig. Kos deg med spillingen!Flere spill i samme sjanger som anbefales (steam):

A Game of Dwarves - Artig, om du ikke bryr deg med at det ser litt corny ut.
War for the Overworld - Var ikke ferdig når jeg prøvde det. Men det ga meg assosiasjoner til Dungeon Keeper 2!


Mvh

Mia


#gaming #spill #data #steamstore #steam #pc 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits