Artikkel i kunnskapsmagasinet Labyrint

4. mai ble jeg kontaktet av en hyggelig mann ved navn Stig Brøndbo. Stig jobber som rådgiver ved seksjon for forskningstjenester ved UiT, en del av jobben hans er å skrive reportasjer for kunnskapsmagasinet Labyrint. Bare ved å lese de første setningene i mailen han sendte meg merket jeg at nysgjerrigheten tok hold, hva kan dette dreie seg om tro? Han forklarer at ett av forskningsprosjektene de har gående på UiT omhandler pasienthistorier, hvordan pasienten skriver om seg selv og sitt sykdomsbilde. Selvfølgelig ønsket jeg å være med på dette! Vi avtalte tid og sted.


Fra artikkelen i utgave 2 av Labyrint.

Jeg møtte Stig ved hovedinngangen på UNN 6. mai klokken 10.00. Sammen gikk vi til UiT, der møtte vi to damer fra forskningsgruppen. Man kan nesten ikke kalle dette et intervju. Vi satt der alle fire, å pratet rundt temaet. Stig stilte noen ledende spørsmål, forskerne fikk pirket på ting de lurte på. Blant annet spurte Linda Nesby om det lå en dypere mening bak ett blogginnlegg som omhandlet søppel. Ganske greit for både meg og henne å få klarert, at nei, det innlegget handlet faktisk bare om søppel. Koselige damer som virkelig satte fart på samtalen. Jeg var nesten like nysgjerrig som forskerne, hvorfor får vi denne trangen til å dokumentere?


Bilde fra Labyrint.

Var noe redusert mot slutten, men det gikk greit. Vi tok turen innom ett fotostudio, Stig fikk knipset noen bilder. Han spurte om det var noen spesielle bilder jeg ønsket, så kunne han ta dem her og nå. Men det kom jeg ikke på i farta. Skal sies at modell, det blir jeg aldri. 

Fredag dumpet endelig Labyrint ned i postkassen. Hadde gledet meg lenge til å endelig få lese artikkelen i sin helhet, ble ikke skuffet. Til dere som holder til på UiT, se etter utgave 2 av kunnskapsmagasinet Labyrint.


Fra Labyrint

Labyrint kan bestilles gratis ved å sende en mail her. Det ser ut til at de legger de aller fleste utgavene ut som pdf eller mediebok, du kan nå lese Labyrint digitalt her.

I artikkelen kan du lese om alt fra dagens måter å formidle pasientfortellinger, blogg eller bok. Du kan lese om gamle tekster og vampyrer. Sist men ikke minst, du kan lese om hva forskerne selv sier angående saken. Jeg kan ikke avsløre alt, da har dere jo ingenting å lese i Labyrint.

Dette kan bli spennende å lese om en gang i fremtiden når forskninggruppen har kommet lengre i forskningen. Hvorfor får man en trang til å dokumentere? Hvorfor skriver du blogg?

Oppdatering:

Les artikkelen på forskning.no her

Les mer om forskningsgruppen HAS her
Les Labyrint digitalt her

Mvh

Mia

#forskning #blogg #pasient #kreft #brystkreft #labyrint #uit #has

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg