Handletur til lille Tromsø

Lille Tromsø er et eksotisk handlested en liten svipptur ut fra Tromsø, men samtidig såpass lang at man føler det ikke bare er nærbutikken (ca. 161 km). Hele året kan man treffe på naboen på parkeringsplassen, eller ved kjøttdisken. I påsken er det et helt egen stemning over området. Nå har store deler av Tromsø valfartet hit for å kjøre skuter, gå på ski, grille pølser og annen påskemorro. Vi derimot drar dit kun for turen sin del, og selvfølgelig handlingen. Skal ærlig innrømme at det føles litt rart å ikke handle røyk!

Lille Tromsø er også kjent som….

Kilpisjärvi! 

Som du kanskje forstod utifra hintene som handling, kjøpe røyk og navnet i seg selv Kilpisjärvi, vi befinner oss i selveste Finland. 


Handletur til Finland

Resten av Norge drar til Sverige, men her i nord drar vi altså til Finland. Du tenker kanskje språket er en barrière? Tro om igjen, i Finland snakker de Svensk nesten bedre enn Svenskene selv.


Tulli Toll

En ting som er sikkert, man får seg gjerne en god latter på veien. Nå snakker ikke jeg Finsk, å det er absolutt ikke vondt med mot noen fra Finland. Men som en person som akkurat IKKE snakker Finsk blir mange ord i skriftform uforståelig. Nå synes jeg Tulli Toll i seg selv er gøy. Ja, så dårlig humor har jeg. Så tulli (tullete) den tolla er! De er meget glad i dobbeltkonsonant og ord på lengde med alt for lange setninger. Her må du fylle lungene med luft før du i det hele tatt forsøker å uttale ordene. De må ha noen jævlig gode lunger.


Oh du vakre K Market <3

Som nevnt er det mye folk i påsken, vi måtte derfor parkere ett stykke unna. Etter å ha vandret slalåm imellom folk, biler og skutere fant vi omsider fram til inngangen. En så liten butikk har så mange folk. Det var tomt for handlevogner, så her var det om å gjøre å snappe til seg ei vogn straks noen dro fram visakortet ved kassen. 

Omsider inne gikk det tregere enn Tromsø sentrum på selveste 17. mai. Jeg hater folkemengder i denne skalaen, spesielt når det blir trangt om plassen. Jeg likte det ikke noe mer når hetetoktene meldte seg. Svett, sur og stressa kastet man matvarer i vogna. Som vanlig ble det mye energidrikk og snop… vettig mat ble det i mindretall av. Jeg velger derfor å klassifisere to poser tørket reinkjøtt og mikro hamburgere som vettig! Anbefaling, spis før dere handler. All herligheten kom på slanke 145 Euro. Lurer på hva i snasen som var så dyrt? Før i tiden kjøpte man jo røyk i tillegg, mener å huske kassalappen brukte å vise sånn cirkus den summen da også.

Før vi hoppet tilbake i metallkassen tok vi turen på kafé sammen med min tante og onkel. Her inntok vi en hamburger med et godt lag reinkjøtt på toppen. Skal si de er generøs med porsjonene. Tallerkenen flommet over av pomfritt. Det ble med hamburgeren, å selv den var for mektig til at jeg klarte å gomle nedpå hele greia. 

Vi ble faktisk “stoppet” i tollen! Bare en gang tidligere har vi måtte stoppe å vise fram hva vi har kjøpt. Da gjennomgikk de ihvertfall bilen. Denne gangen spurte hun bare -Har dere noe å fortolle? Eh.. nei, det hadde vi ikke. Ble litt paff, tenkte…om noen har forsynt seg av for mye alkohol, tobakk eller kjøtt så kommer de aldri til å si det. 

Vell hjemme var det på tide å gjennomgå fangsten. Jesper snuste seg fram til at vi hadde kjøpt en litt snop til han også.


Bare handlet bittelitt…snop.

Tro om vi har nok snop til resten av påsken?

God Påske!
Mvh

Mia

 #kilpis #påske #harrytur

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg