Et ønske fra hunden til nyttårsaften…

Nå nærmer nyttårsaften seg meg stormskritt. Mange har allerede øst ut pengene på ting som smeller både høyt og lavt. Jeg forstår godt at det klør i fingrene til enkelte, de vil jo teste ut godsakene. Jeg forstår også at dere ønsker å dele deres glede med de små barna, som kanskje sover når klokken bikker 24.00. Men det er grunner til at det ikke er lov å drive å smelle rundt i nabolagene lenge før nyttårsaften… 

Hos oss er den grunnen hunden. Han er direkte pissredd raketter og alt som smeller. Ja, for det var også det han gjorde første gangen han reagerte, han pisset seg ut… i senga vår! Etter den tid forsøkte vi å venne han til rakettlyder fra diverse snutter på youtube, selv på høylys dag reagerte han. Vi forsøkte i en annen setting enn hjemme, altså hos min bror. Da løp han opp trappen, en trapp han ellers ikke likte noe særlig. Bør merkes at smellingen var såpass lav, at den kun hørtes via hodetelefoner, altså ikke høytaller. Vi forsøkte en hormon duft greie som man putter i stikkontakten. Det fungerte ikke, han enset ikke at det var noe der engang. Så, det alternativet vi sitter igjen med, som til noen grad fungerer er piller. Vi må dope ned bikkja, og vi liker det ikke. 

Nyttårsaften for oss består i å slite ut hunden så mye som mulig, både fysisk og psykisk. Jo trettere han er når kvelden nærmer seg, jo bedre blir det hele for han. Tidligere har vi gitt han en tablett en time før ønsket virkning. Denne typen har brukt å slå han såpass kraftig ut at han nesten ikke har kunne stå oppreist. I år har vi fått en type som skal virke igjennom hele dagen, der den første blir gitt rundt 12.00. Så krysser vi alt for at den er bedre for han, og at den fungerer. Vi håper også han slipper unødvendig stress utover dagen, slik at vi faktisk kan få luftet han og slitt han litt ut på en god måte før kvelden.

Kjære alle dere, hold ut til klokken 24.00. Dere vil få smelle og knalle så mye dere ønsker på det tidspunktet det faktisk er lovlig. Om barna sover da, så ja, da er de nok for små til å huske pappa eller mammas flotte raketter uansett. Det gjør vondt i hjertene våre å se hunden lide, han har det absolutt ikke bra når det smeller rundt dørene. Det er vanskelig for oss som eiere å forebygge når det smeller i flere dager før nyttårsaften! 

Jesper er langt fra alene om å være redd raketter. Han ber derfor på alle fire, vent med å tenne lunta. Ønsker dere virkelig å skremme vannet av han og andre med han?

Mvh
Mia og Jesper 

#hund #nyttårsaften #raketter  #fyrverkeri

4 kommentarer
  1. Jeg er helt enig! Det er så mange hunder som er redde rakketer så unødvendig å smelle før om noen dager. Hunden min er heldigvis ikke redd dem, men hun liker det ikke. Og det er faktisk også barn som er redde, og voksne som vil sove. Merker at jeg blir sprø! Ha en fin kveld 😀

  2. Åhh, håper den nye pillen vil virke bedre for han slik at han slipper å være så stresset hele dagen. Det er så trist at folk ikke bare kan holde seg til den ene dagen i året, ikke en uke i forkant og gjerne hver dag frem til nyttår og alt for ofte gjerne en uke etter der også :/ På noen steder er det liksom nesten 2 uker med skyting nesten hver dag- jeg blir så irritert!
   Håper i alle fall at fineste gutten din får sovet og slappet av 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg