Lillejulaften og runde fire med Taxol!

Ny runde med Taxol, og det på selveste lillejulaften. For en start på julen. Men skal ikke klage, med alle de snille og omtenksomme englene som springer rundt på kreft poliklinikken. Siden det er lillejulaften møtte jeg opp med nisseluen!


God Jul og Taxol *nynne*

I følge planen jeg fikk tilsendt i posten hadde ikke jeg legetime før neste gang, men det var visst idag. Var jo det en minnes pleieren nevnte, men siden papiret sa noe annet. Heldigvis var vi der i god tid, hun rakk derfor å få tatt blodprøve. Greit å få tatt slikt når man har legetime.

Etter blodprøven ventet vi på legen. Til min store overraskelse var det Blix denne gangen, endelig en lege jeg har hatt før! Og ikke minst, en jeg vet man går godt overens med (bare en det ikke har klaffet med).  Han ser på meg å sier -Du tar hodeplagg til nye høyder! Godt å spre litt glede. Fikk standard spørsmål om hvordan det går, hvordan formen er, og om jeg hadde noen spørsmål. Han begynte smått -Så skal jeg sette deg opp på stråling… jeg avbrøt han -Men de sa jeg ikke skulle ha stråling! Kjente panikken tok meg et øyeblikk. Blix snur seg mot skjermen, -Nei, du har fjernet hele brystet. Var heller ingenting i lymfene. Du skal ikke ha stråling nei! Puh, ingen stråling! Glad jeg slipper. Da hadde jeg ikke vært ferdigbehandlet før til våren. Jeg ser spørrende på legen, hvordan blodtype har jeg? Her om dagen snakket vi om blodtyper, og jeg vet faktisk ikke hvilken type jeg har. Greit å vite, jeg er B+. Blix sier -Det er ingen som spør om det, du er den første! Han smiler. Jeg liker å vite mest mulig om meg selv. Informerer han om at vi snakket om blodtyper hjemme her om dagen, derfor man kom på det.

Holdt på å glemme armen min. Han kjenner på den, først stusser han over at det er feil arm. Det er jo ikke den man har fått cellegift i, og jeg har jo bare fått cellegift i venstrearmen en gang.. Han kjenner litt til, kommer fram til at det er noe med lymfene (husker ikke helt hva han sa, bare at det var lymfe relatert). Han skulle henvise meg til fysioterapi, forresten han kunne ringe med en gang! Han tok opp telefonen og slo nummeret. De skulle ringe meg i løpe av 1-2 uker. Endelig ble det tatt tak i hvorfor man har vondt i armen! Kanskje man får løst litt opp i den, håper smertene gir seg.

Kuren ble bestilt og jeg gikk til behandlingsrommet. Spurte om det var ledig på bakrommet, i starten var det ei dame som sov der bak. Ønsket ikke sitte der da, siden jeg bare skulle være der på grunn av besøk av min søster og tantungen senere. Da kunne heller hun damen få sove i fred der inne. Det viste seg å ikke gjøre stort uansett, da jeg sakte men sikkert ente opp med å være eneste pasienten igjen på avdelingen. Når jeg kom var det to damer og to herrer der.  

Pleierne var like gode og snille som alltid. Jeg fikk spurt om hvordan blodprosenten var (blodprøvene var ikke kommet når jeg var hos legen), den hadde gått opp. Sigurd utbryter -Da hjalp det med blodpølse! Vi flirer litt, en god unnskyldning for å spise blodpølse. 

Fikk også tatt denne månedens sprøyte med Zoladex. Ikke alle som pakker en sprøyte i veska før de forlater huset. Bruker å få en del kviser noen dager etter at sprøyta er satt. Vi venter i spenning. Jeg kjenner det klør under hunden der de titter frem. Det er litt merkelig å kjenne hvor de kommer, før de faktisk bryter ut.

Det lå en pakke å ventet på meg. En hyggelig dame hadde lagt igjen to hodeplagg til meg. Akkurat den typen hodeplagg jeg trenger! Har mest kjøpesenterhodeplagg. Disse to skal bli flittig brukt. Det varmer i å treffe slike snille mennesker, selv om jeg kun har snakket med henne via Internett. Tusen hjertelig takk, det varmer både hodet og hjertet.

Tiden tikket og gikk, omsider kom min søster og tantungen. De hadde vært hos legen med ungen, og tatt blodprøve. Stakkars jente hadde blitt stukket så mange ganger i både armer og fingre. Hun fikk teste den gode stolen de har på behandlingsrommet. På dette tidspunktet hadde vi hele fellesrommet alene. Godt å få sagt hadet til knerta før hun drar til sin pappa. Gode ungen!

Kuren nærmet seg slutten. Pleieren sier hun skulle dra, en  annen skulle koble meg ifra. Jeg er så dårlig på navn, men det viste seg å være sjefen sjøl (mener jeg å huske). Forstår godt at de ville hjem til jul. Er ingen vits at så mange pleiere sitter å ser på at en person får saltvann, var jo ferdig med selve kuren. Godt de kom seg hjem litt tidligere. 

Før jeg forlot måtte jeg titte hodet innom de som sitter i skranken, så de også fikk et ønske om god jul før man dro. Vell hjemme ble det avslapping på sofa som vanlig. Blir så trøtt av de allergimedisinene. Hadde bestemt meg for å ikke sove til 18.00 denne gangen, snur døgnet alt for mye da. Ca. klokken 16.00 var jeg oppegående, da ble det ekte fjordlandgrøt til middag. Lillejulaften er grøt dag! Og fjordland får duge siden jeg hadde kur, Sigurd trenger også å få slappet litt av.

Senere dro jeg med mamma og min søster på kirkegården. Da fikk vi satt lys på pappa og Leifs grav. Det var nydelig belysning på hele kirkegården, godt å se at folk tenner lys for de som har gått bort.


Det var så mye frost at jeg måtte skrape fram navnet.

Deretter kjørte vi mot biltrend, mamma fikk feil på bilen her om dagen. Det ble mildt sagt en stiv sum hun måtte ut med! Ikke akkurat noen koselig gave å få på denne tiden av året. Uflaks! Ble med de hjem til min mamma etterpå. Der måtte jeg nesten lage meg rundstykke med egg og laks, pluss smake litt på snopet. Er så stappe mett nå.

ETEGILDE hele julen! Skal bli en ordentlig julegris!

Nå er det avslapping hjemme. Må ladde batteriene klar til i morgen. Julaften, god mat (masse mat), familie og pakker.

Elsker pakker, eller rettere sagt, jeg elsker å gi gaver Jeg tenker ikke så mye på den matrealistiske siden ved gaven. Det kan greit være noe hjemmelaget. Det er tanken bak som teller. Det å vise at man har brukt litt tid i en ellers travel hverdag, på akkurat den personen, tenker på en. Derfor kan jeg også bli skuffet når noen ikke gir personlig gave, men får andre til å handle for seg. Jeg bryr meg ikke om prislappen. Vis at du tenker på den gaven gies til! Noen gaver er det helt greit å gi felles, det er ingen fasit sånn sett. Vanskelig å forklare, men håper dere forstår synet mitt bak gavegivning. Derfor er jeg alltid ekstra i høygir når pakkene fra oss skal åpnes, det er høydepunktet. Elsker å se at noen blir glade, et smil kan varme så utrolig mye.

Ha en fortsatt fin lillejulaften og God Jul! Husk det er tanken som teller. Gi hverandre varme og mange flotte smil i tiden fremover. 

Mvh

Mia
 

#lillejulaften #nisselue #cellegift #brystkreft #kirkegård #gravsted #taxol 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg