Vardesenteret og musikkinnslag av Kjell Ove Hveding

For en utrolig koselig dag! Dro en tur på Vardesenteret, straks jeg kom inn døra ble jeg møtt av blide ansikter. Det var fullt hus der idag, og enda flere kom innom iløpet av dagen. Det var en hyggelig eldre herre som fortalte vitser, groviser vell og merke. Latteren satt løst!

Kjell Ove Hveding og ei jente (datteren til ei av de ansatte på Vardesenteret) stakk innom å sang for oss. Utrolig koselig og humoristisk! Jeg måtte nesten filme litt, spesielt når han dedikerte den ene sangen til Vardesenteret og deres ansatte (se lengre ned på siden). Før de kom til Vardesenteret hadde de vært innom barneavdelingen. Det vil jeg tro barna likte, han hadde tross alt kledd seg ut som en blånisse. De hadde også med seg antioksidanter, blåbærsaft fra yttersida. Nydelig!

Det kom en ernæringsfysiolog innom, der fikk vi sport og gravd litt.
Det man sitter igjen med er følgende:

1. Slanking under behandling er fyfy.
2. Spis hva du vil, men alt med måte.
3. Nei, sukker og soya nærer ikke kreften, men ikke ta tilskudd som inneholder slikt.
4. Vær varsom med helsekostbutikker, det er ikke alltid de vet hva de driver med (som bevist av TV2 hjelper deg). 

Timene raste avgårde! Det var både humoristiske og mer seriøse tema rundt bordet. For en herlig gjeng med damer og menn. Kjenner jeg blir mer og mer glad i Vardesenteret for hver gang jeg er innom der. Tusen takk for at dere er der for oss, dere er et lyspunkt i hverdagen! Tusen takk for alle de gode samtalene, for latteren, for samholdet.

Kjell Ove Hveding – Kjærlighet i mørketida (+ litt humoristiske innslag)

Beklager kvaliteten og at jeg ikke fikk med starten av sangen.

Kjell Ove Hveding – Har du fyr. Dedikert til Vardesenteret og de ansatte!

dYVzSHL_YU8

Beklager kvaliteten.

Når klokken nærmet seg 15.00 var mamma ferdig på jobb. Først tok vi turen innom Prima storkiosk, siste dag de har åpent. Hun handlet litt på posesalget til blomsterbutikken. Jeg stakk inn på kiosken, å handle på 70% er koselight.

Etter det tok vi turen på Amfi Pyramiden. Jeg fikk handlet noen julegaver, samt sett etter kjole til julaften. Ingen hell. Det er jaggu meg vanskelig å finne kjole når man mangler en pupp! Var på Jekta i går sammen med samboeren, der er det ikke få butikker. Det ser ut til at pølseskinn-kjoler er det som går igjen. Nekter å ha på meg noe pølseskinn, jeg foretrekker å puste. I tillegg planlegger jeg å spise rikelig med julemat, såpass mye at magen kommer til å bule. Det gjør den forsåvidt uansett, bare jeg inntar det som er i kategorien mat. 44 kg, går opp nesten to buksestørrelser når jeg spiser, uansett hva virker det som. Tror jeg må få sjekket hvorfor når jeg er ferdig med cellegiften. Begynner å misstenke hvete, men kan ikke være sikker.

Tilbake til nullpupp og kjole. En ting er at jeg generelt har små bryster. Derfor er allerede kjoler med ferdig utformet til større bryster utelukket. Så har vi problemet med at jeg ikke fant protesebrystholder i sort. Det er jævelig høvelig å ha slikt i sort, det fungerer til det meste. I stedet sitter jeg med en hvit, en orange/rosa/rød (vet ikke helt hva farven kan kategoriseres som), og en lilla. Alle tre vil skinne som solen igjennom et sort plagg. Jeg har derfor forsøkt å finne en kjole i en lunere farve, uten hell. Eventuelt kan den være helt tildekket over skuldrene, men det liker visst ikke kjoleprodusentene. Nei, her er det enten gjennomsiktig, spagettistropper eller nullstropper. Jeg er også en stykk lavt menneske, kan derfor ikke bruke lang kjole. Cellegiften gjør også huden min knusktørr, jeg oppdaget nylig noen tørre sår aktige partier på ryggen. Åpen/bar rygg er derfor utelukket.

Hva jeg trenger:
En mellomlang kjole (ikke for kort, ikke for lang)
Snitt under brystene (så jeg kan spise masse god mat)
Tildekte skuldre (slik at stroppene ikke vises)
Tett stoff (slik at stroppene ikke vises)
Tildekt rygg (slik at den såre huden ikke blottes for alt og alle)
Maksimalt 600 kroner. (Fordi jeg er en fattig slask)

Hva jeg finner:
Pølseskinn
Stroppeløs
Spagettistropper
Gjennomsiktig
Ferdig utformet byste
For lang
For kort
For dyr

Det er et irritasjonsmoment uten like. Noen tenker kanskje, hva er greia? Hvorfor er det så viktig å finne en kjole? Du har kreft, du er unnskyldt. Det går litt i prinsipp. Jeg har ikke kontroll på kreften, på behandlingen, på fjerning av en stykk pupp. Men jeg har kontroll på klærne, på sminken, på hvordan jeg tar meg ut. Jeg har ikke sminket meg så mye på mange år, som jeg har etter at kreften kom inn i bildet. Det er min måte å fortsatt ha en liten del kontroll i hverdagen. Litt kontroll over meg selv og min kropp.

Det høres derfor kanskje rimelig teit ut, men i går ble jeg såpass frustrert at tårene kom. Etter å ha travet rundt på kjøpesenteret i flere timer, uten å finne noe, så sa det bare stopp. Det er som å miste det lille av kontroll man har over seg selv. Jeg ønsker bare å finne en jævla kjole for faen!

Min back up plan ble idag å kjøpe en finere bukse og en bluse. Blir ikke fornøyd, men det får duge. Det som blir irriterende er at det kommer til å bli dyrere enn en stykk kjole.

Jeg tar tilbake kontrollen, takk!

Mvh

Mia 

#vardseneter #hveding #musikk #kreft #unn  #ernæring #kjole

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg