La oss starte en ny FB trend! B<3

Da var Oktober her igjen og statusene på facebook begynner vell snart å komme frem fra høstmørket. Velger å skrive dette før statusene begynner å florere.

Jeg forstår engasjementet, jeg forstår at det er gøy. Jeg forstår også at det på sett og vis har blitt en “trend”. Med kryptiske statuser om hvor du legger veska, farven på brystholderen, skostørrelse eller hvor lang tid det tar å fikse håret. Ja, det har vært mange variasjoner i løpe av årene. Jeg har også selv deltatt på noen av dem. I år er det annerledes, i år ser jeg ikke poenget.

I år tenker jeg litt lenger enn den merksnodige statusen som gutta ikke skal forstå seg på. I år tenker jeg, om du virkelig bryr deg så støtt foreningen!

En artikkel rundt fenomenet. Her vil jeg si det er en vesentlig forskjell på statuser på facebook og hopp i havet.  Å skrive noen ord gjør kanskje folk mer bevisst, men det gir ikke mye støtte til arbeidet som foreningene gjør. Hopp i havet ga ihvertfall direkte støtte til kreftforeningen. Folk elsker trender, å denne trenden har vart i noen år nå. På tide å endre den!

Jeg er selv med i brystkreftforeningen, enkelt og greit fordi brystkreft er noe som står meg hakket nærmere akkurat nå. Vurderer om jeg kan ta meg råd til 200 kr ekstra i året, å bli medlem av kreftforeningen også. Om ikke akkurat nå, så ihvertfall når livet blir mer stabilt. 

Bli med å støtt forskning på kreft! Ta del i å gjøre hverdagen enklere for de som er rammet, både før, under og etter behandling. 


Mine pins <3

Jeg ønsker derfor å utfordre alle der ute, til ikke skrive en tulle status…men til å klikke seg inn på følgende linker (se lenger ned på siden). Det trenger ikke være brystkreft for min del, bare støtt under den forening som betyr uendelig mye for deg. 

Vi kan heller lage en NY facebook trend! 

Straks du har støttet en forening så skriver du K<3 eller B<3.

Om du er medlem i en av foreningene tar jeg det som at du allerede støtter dem, du kan derfor poste B <3 eller K <3. Om du er en av de som kjøper rosa sløyfe i Oktober hvert eneste år, så kan du greit skrive B <3.


Et spesielt hjerte som ikke bør bli glemt, for de hjelper så absolutt alle som er rammet!

Er du en av de som støtter ved å gi av deg selv, f.eks slik som damene i Kjærlighet og varme på veien, så kan du skrive H <3 Ikke alle har råd til å støtte en forening økonomisk, men mange har råd til å gi av seg selv. Om det være arbeid som frivillig eller det å strikke en fin lue.

K <3 = Kreftforeningen støttet
B <3 = Brystkreftforeningen støttet
H <3 = Hjelpende hånd 

Edit: Husk når noen liker eller stiller spørsmål ved statusen å forklare hva som foregår. Du kan lage en fin liten tekst, eller legge ved link til bloggen om du ønsker å gjøre det enkelt.

Følg en av linkene til foreningen som er for deg:

Brystkreftforeningen

Kreftforeningen

Takk!

 

Mvh

Mia

#rosasløyfe #facebooktrend #fbtrend #støttkreftforskning #brystkreft 

6 kommentarer
    1. Så fint at du prøver å engasjere andre 😀 Synes det er veldig bra av deg. Ja trender er en stor ting på FB nå til dags. De beste er når folk ikke vet hva det er, gjør litt sniking rundt om kring for så å forstå poenget og joiner saken. Flott innlegg Mia! superflott!

    2. Marie Eilertsen: Takk! Tenkte jeg skulle forsøke å kicke den in the butt før det flommet over av farver på BH og skostørrelser 😛 Er jo ganske mange trender som er snikende da, du må like eller kommentere så er du plutselig en del av den (får vite hva det gjelder). Noe er selvfølgelig just for fun. Men akkurat her så er det kanskje mest opplysende, men ellers bidrar den ikke så meget. Derfor, en liten twist 😉 Man trenger ikke bruke penger for å støtte.

    3. Kjempeflott tiltak, Mia 🙂 Dette vil jeg være med på.Jeg har nettopp gitt mitt bidrag til Kreftforeningen og skal legge ut en K <3 på min FB-profil.

    4. Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂 Måtte selvfølgelig titte på artikkelen din på NRK og på innlegga dine på bloggen, og det ser ut som du teke de meste med godt mot. Håpe virkelig du klare å holde de oppe, veit de kan vere utrulig vanskelig til tide, nesten utholdelig.. Å de med chemobrain e no egentlig berre toppen av kransekaka etter man he blitt sjuk, håpe alt står bra til og at ej snart kan ønske dej en fantastisk kreftfri dag! Gode tanka fra mej 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg