hits

Krafttak mot kreft: Med fokus på livet etter kreftbehandling

Årets krafttak mot kreft har fokus på senskader. Vi er mange, og vi har mange forskjellige ting å stri med i etterkant, ingen er like. Men en ting har vi tilfelles, vi er ikke den vi var. 


 


Anbefaler alle å se denne filmsnutten fra Kreftforeningen

 Som Håvard sier, han må være en litt mindre Håvard. Det er sårt, det er sårt å ikke være den man engang var, ikke kunne leve slik man engang gjorde. Man savner og lengter etter seg selv i denne "nye jeg", ett jeg som jeg ikke kjenner meg igjen i. Må bare sitere Håvard litt løst igjen, noen ganger må man gjøre ukloke valg, lever man hele tiden etter helsa blir det stusselig.

Håper så mange som mulig velger å støtte Krafttak mot kreft, håper så mange som mulig kan ta seg tiden til å lytte. 


Frisk fra kreften, men...

Selv har jeg nå tatt ett skritt med å få mat fra kommunen hjem på døren to ganger i uken, har ikke startet opp enda. Det er ett steg som satt langt inne, for man ønsker jo så gjerne å gjøre ting selv. For meg var valget to-grunnet, en side er å spare energi en annen er for å prøve å få vekten opp. Når jeg ikke makter å lage mat så sier det seg selv at måltidene ikke blir store greiene. Håper på sikt det kan gjøre meg bedre, friskere. Lik Håvard brukte jeg også ett år på å innse at dette ikke var midlertidig. 

Alt jeg ønsker er å leve ett fullverdig liv. Ønsker å kunne delta i samfunnet, få utdanning, kunne jobbe. Men per dags dato kan selv en tur på butikken sette meg ut i dagesvis. Forstår det er vanskelig å forestille seg, men det er en realitet for så alt for mange av oss.


Lytt, se, ikke døm oss!


Ikke bruk frasen "men du overlevde" for ingenting stikker mer. Vi er glade for å leve, men vi ønsker å faktisk kunne leve, ikke bare eksistere!


En fatigue hilsen

Mia


#helse #krafttakmotkreft #kreftforeningen #kreftsaken #senskader #cellegift #kreftbehandling #tilbaketillivet #livetetterkreft #fokuspåkreft #fatigue #kroniskfatigue

6 kommentarer

Toini

27.02.2018 kl.17:15

Forstår deg så godt...er ikke bare bare...og du har mye å slite med...håper det hjelper med å få mat levert...hørtes lurt ut...Lykke til! ha en god kveld!

Mia - Alt annet enn A4

27.02.2018 kl.17:45

Toini: Tusen hjertelig <3 Håper også det hjelper litt på :) Ha en kjempefin kveld

frodith

27.02.2018 kl.18:38

Jeg skulle så ønske du kunne få det litt bedre <3 Klem <3

Mia - Alt annet enn A4

27.02.2018 kl.18:39

frodith: Du er så god d frodith <3 Blir nok bedre med tiden, håper jeg :) Det var bare det med tålmodighet xD God klem <3

Lene Kristin

27.02.2018 kl.18:41

Veldig enig med deg!

Mia - Alt annet enn A4

27.02.2018 kl.19:48

Lene Kristin: <3 <3

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

32, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv