Vardesenteret inviterte oss til fjells på Nordlysmiddag

Var så heldig som ble invitert med Vardesenteret på fjellheisen for å spise Nordlysmiddag. I går hadde jeg med viten og vilje slappet av hele dagen, det lyttet ikke fatiguen til. Det er i slike sammenhenger jeg kjenner at Vardesenteret betyr ekstra mye. For hva skjer med mine dager ellers, jo jeg sitter hjemme å tvinner tommeltotter i sofa. Brukte lang tid på å takke ja, er alltid nølende på slikt siden energien ikke samarbeider. Men så kom den ene karen på skuldra å hvisket at jeg måtte huske at de på Vardesenteret forstår at man er sliten. Uendelig glad for at jeg dro!

Nordlysmiddagen bestod av Bidos

Kort fortalt en tradisjonell samisk kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt. Rudolf har med andre ord falt i gryta før desember startet, nissen søker derfor etter nytt frontlys før julaften. Suppen var nydelig! Skal ærlig innrømme at jeg ble superstolt når hele tallerkenen forsvant i gapet. Helt til man fikk vite at det faktisk bare var en halv porsjon. Spiller ingen trille, ga meg en god følelse av å ha fullført maten. 

Blåbær panna cotta til dessert 

Alle som ønsket fikk gratis dessert, blåbær panna cotta. Den så veldig god ut, men jeg kunne ikke spise den pga laktose. Gjorde ingenting, magen min hadde fått så det holdt. Ryktene rundt bordet sa den smakte meget godt.

Det er ikke hver dag man tar fjellheisen opp for å spise middag

Det er slettes ikke til hverdags at man tar heisen opp for å spise middag. Skulle tatt med et ordentlig kamera og stativ, men trodde været skulle være dårligere. Det var bare litt vind på toppen, ikke store greiene. Jeg og en eldre herre tok turen ut for å nyte utsikten, han hadde aldri vært der før. Nordens Paris viste seg fra sin beste side, julebyen skinte. Skal love dere det er virkelig verd å se noen stråle opp over den fantastiske utsikten. Opplevelser og inntrykk tar man med seg, det er en berikelse.

Koselig stemning med julepynt
Selv om man har vært der før, så legger man stadig merke til noe nytt. Som oftest er det sommeren og turgåing som lokker, da er man egentlig ikke så mye innendørs. Tok meg derfor litt tid til å se detaljer rundt omkring.


Utsnitt av et bilde som hang på veggen, to seler laget i selskinn


Gaupa hang i taket å passet på at alle fant veien tilbake til heisen


Nye flotte gondoler

Følte nostalgien blomstre allerede nede på bakken, savnet både isbjørnen og selen på gondolen. Lykken var stor når jeg la merke til at de gode gamle ikonene fortsatt var der. Noe så lite kan ha stor betydning. De nye gondolene var romslig og stødig, noen få sitteplasser til de som trengte det.

Mett og fornøyd bar turen nedover, taxien ventet og vi var plutselig tilbake på sykehuset (UNN). Tusen hjertelig takk for en fantastisk tur i godt selskap. God mat, mye latter og nye bekjentskap.

En smilende hilsen

Mia

Vardesenteret er et senter for berørte av kreft og pårørende, du finner dem flere plasser i Norge. Gå inn på vardesenteret.no for å lese mer om tilbudene, eller ta deg turen innom.


#fjellheisen #nordlysmiddag #tromsø #9000byen #kildentiletrikereliv #vardesenteret #middag #bidos #pannacotta #hverdag #mat #tilbaketillivet #livetetterkreft #fatigue

14 kommentarer

fabelastisk

01.12.2016 kl.13:04

Fine bilder! Og bidos er bare SÅ godt!

Mia - Alt annet enn A4

01.12.2016 kl.13:06

fabelastisk: Det er nydelig <3 Så glad jeg takket ja, ellers hadde jeg blitt sittende hjemme i sofa å tvinne tommeltotter. Gubben hadde i tillegg varetelling til langt på kveld i går

Victoria Larsen

01.12.2016 kl.13:11

Håper du får en fin 1. Desember :-)

Mia - Alt annet enn A4

01.12.2016 kl.18:19

Victoria Larsen: Tusen takk, ha en kjempefin 1 desember du også :)

dvergpinschere i mitt hjerte

01.12.2016 kl.18:17

Så koselig!! og ja, var fint du dro! det er lov å være sliten også innimellom..og deilig å slippe å ta seg sammen..Flotte bilder! og ser ut som et herlig sted! Ha en god kveld!

Mia - Alt annet enn A4

01.12.2016 kl.18:22

dvergpinschere i mitt hjerte: Er utrolig glad for at jeg tok sjansen :D Absolutt herlig å være med folk der man kan slappe av, ikke trenger å late som. Man blir jo automatisk litt oppjaget å virker kvikkere. Godt med sofa når man kom hjem :D

Ha en kjempefin kveld du også :)

Søtmonsen :))

01.12.2016 kl.18:57

Så koselig da! ^^ Og det så jo bare godt ut da :D Blåbærpannacotta kan jeg tenke meg var godt ^^

Mia - Alt annet enn A4

01.12.2016 kl.21:23

Søtmonsen ): I følge de andre smakte den nydelig! Var veldig koselig middagstur :)

frodith

01.12.2016 kl.19:31

Bidos er kjempegodt :-) Så koselig det var der, og fint bilde med selene :-) Klemmer <3

Mia - Alt annet enn A4

01.12.2016 kl.21:24

frodith: Kjempegodt! Var en veldig koselig tur :) God klem <3

RisRosOgKlaging

03.12.2016 kl.08:28

Det virket veldig kjekt!

Flotte og koselige bilder =)

Mia - Alt annet enn A4

03.12.2016 kl.17:16

RisRosOgKlaging: Det var en veldig fin tur :)

Sibel Pettersen

13.12.2016 kl.20:57

Så koselig å lese mange gode tilbakemeldinger, og så flotte bilder. Det varmer virkelig i hjertet. Ønsker dere hjertelig velkommen igjen.

Med Vennlig Hilsen

Sibel Pettersen

Restaurantsjef -Fjellheisen

Mia - Alt annet enn A4

13.12.2016 kl.22:19

Sibel Pettersen: Tusen hjertelig Sibel <3 Og takk for at vi fikk komme til dere å spise, det ble mye latter og gode samtaler rundt bordet. Mange fikk se byen fra fjellheisen for første gang! En berikelse i hverdagen <3 Og ikke minst, tusen takk for god mat

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits