Starcraft II blir forskningsarena for kunstig intelligens

Det er som tatt ut av en film, kunstig intelligens som vet hvordan den skal tilpasse seg. De fleste av dere har hørt ordet, sett filmen eller serien som omhandlet området, artificial intelligence (AI). På årets Blizzcon fikk vi høre mer om DeepMinds (Google) samarbeid med Blizzard entertainment. Starcraft II blir plattformen til forsknings prosjektet for å se hvor langt man kan nå med kunstig intelligens.
Dette har vært prøvd før, gammelt nytt vil du kanskje tenke. Joda, det har vært prøvd innenfor gitte rammer. Du kan alltids gi en datamaskin beskjed om å utføre noen spesifikke oppgave relativt hurtig, men det er ikke intelligens. De hadde flere eksempler fra tidligere; sjakk spill, Go og flere andre. Et problem de ofte møtte var mangelen på fantasi. I ett spill som i seg selv var relativt vanskelig kalkulerte Ai'en seg fram til at om den rørte seg så ville den dø. Det resulterte i at Ai'en ble stående i ro, den spilte ikke videre. Hadde den hatt fantasi ville den prøvd seg fram, den ville funnet nøkkelen som lå gjemt ovenfor og fått progresjon i spillet.


Crappy bilde tatt av tv-skjermen med telefonen

Akkurat her kommer den delen som gjorde at jeg satt meg opp i sofa. Denne skal være helt selvlærende, altså starter den som folk flest som en total noob. Den skal ikke mates på samme måte inn i programmet, men skal "se" det fra vinklingen til en spiller, den skal ikke ha noen fordeler. Selv om den ikke har fysisk mus og tastatur, så skal det være som om den har det. Den må skifte kameravinkel, oppdage områder for å se kartet, trykke på tastene. Ai'en skal klatre på stigen, lære seg ettersom den spiller. Eksempelvis kan den lære av andre, ser den noe som fungerer, så kan den prøve på det samme. Den er ikke uslåelig, men kanskje den blir det med nok kunnskap? 


Pixel for pixel inn i fremtiden


StarCraft II DeepMind feature layer APIDet blir interessant å følge med på utviklingen!


Fikk du med deg nyheten om Googles DeepMind på årets Blizzcon i helgen? Har du noen tanker rundt kunstig intelligens både i spill og lengre fram i tid?

En nysgjerrig hilsen

Mia

Les mer om DeepMinds prosjekt i Starcraft II 

#starcraft2 #deepmind #google #blizzcon #nyhet #gaming #spill #blizzardentertainment #ai #api #kunstigintelligens #fremtiden #forskning

11 kommentarer

fabelastisk

06.11.2016 kl.17:40

Jeg har en elev som ligger våken om nettene og grubler over dette med kunstig intelligens. Han er redd for at vi utvikler maskiner som snart er i stand til å ta over menneskeheten og er faktisk ordentlig redd for dette. Jeg er vel ikke helt der ennå. :)

Mia - Alt annet enn A4

06.11.2016 kl.17:44

fabelastisk: Forstår grublingen hans litt, teknologien går jo framover. Men tror nok det er en stund til den kommer så lang, og vi vil nok ha bremseklosser (håper jeg) :) Så foreløbig kan han nok sove trygt om nettene. <3

dvergpinschere i mitt hjerte

06.11.2016 kl.17:54

Dette var gresk for meg..hihihi..:-)

Mia - Alt annet enn A4

06.11.2016 kl.20:10

dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, det er lov :)

frodith

06.11.2016 kl.19:31

Jeg følger lite med på sånt må jeg innrømme..Jeg er jo LITT dinosaur når det gjelder teknikk og annet duppedittaktig :-D

Mia - Alt annet enn A4

06.11.2016 kl.20:10

frodith: Vil si du klarer deg fint, du har jo blogg! Og sikkert flere andre plattformer som krever både data, mobil og internett :)

Søtmonsen :))

06.11.2016 kl.21:41

Har alltid vært litt sånn.. Ja, er greit med hjelp fra roboter og data og slikt. Men den kunstige intelligensen som vi ser i Fallout 4, så er det litt sånn, hva om dette skjer i fremtiden ;o Vet jo også at det er så mange som ønsker det slik at vi kan koble oss til maskiner og leve evig.. Men når det blir for mye sånn så freaker jeg ut. Hater alt som heter å tenke på fremtiden å gjøre, bare fordi jeg vet hva det innebærer.. Er ikke noe særlig glad i sci- fi jeg da men ;o

Mia - Alt annet enn A4

06.11.2016 kl.22:07

Søtmonsen ): Hehe, å denne Ai'en blir enda mer avansert! Selvlærende eller vell det nærmeste vi per dags dato kan komme selvtenkende. Her i huset er sci-fi på topp! :D Å leve i evig tid, nja, vet ikke helt. Men så en serie som heter Black Mirror på Netflix. Der var det en søt episode hvor eldre mennesker kunne koble seg til en verden, leve seg tilbake til f.eks 80 tallet. De var friske og raske, men kunne maks være der et visst antall timer hver andre uke eller noe slikt. Når de lå for døden fikk de tilbud om å bli lastet opp til denne plassen, da ville de tilbringe evigheten der. Plutselig død, da fikk de ikke den muligheten. Det må ha vært en av de søteste episodene jeg har sett. For alltid ung, ingen sykdom, og ingen av vennene blir borte. Men evighet er lang tid....så nja, man skulle da hatt en mulighet å si nå er det nok.

Søtmonsen :))

06.11.2016 kl.22:55

Ja, sant det ;x Høres fint ut å leve tilbake til da man hadde det godt, og var ung og sprek ja <3 (for de altså, er jo enda ung jeg da xD)

Janne

07.11.2016 kl.13:02

wow kult! Blir kult å følge videre! Du ble foresten,selvfølgelig, ukens blogg på bloggen min<3

Mia - Alt annet enn A4

08.11.2016 kl.16:36

Janne: Åååh, så artig! Takk :D

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits