Enkle glutenfrie Rosa sløyfe pepperkaker

Skal ikke skryte på meg å være den fødte baker, heller tvert om. Som overskriften sier, superduper enkle rosa sløyfe pepperkaker!

Kakeformen er kjøpt på Ebay og sendt med fly fra selveste Kina, kostet under 10 kroner og selvfølgelig gratis frakt. Hva finner man ikke på ebay?

Den glutenfrie pepperkakedeigen kom direkte fra frysedisken på Coop Obs! Stemmer, jeg orket ikke å bruke hundrevis av kroner på spesialmel når jeg sånn ca. aldri baker. Da er det faktisk rimeligere å kjøpe ferdig. (Fria glutenfrie pepperkakedeig)

Glassuren var både kjøpt ferdig på tube og laget av ekte melis. Den ferdigkjøpte ble så klumpete, men sikkert kjempefin til å dekorere pepperkakehus eller andre små detaljer. Hjemmelagd glasur av kun melis og vann, ble faktisk ganske så fornøyd med konsistensen.

Er ikke den skapte baker

Kranglet en del med deigen, den var sykt klissete! Ikke kan man bruke mel for å jevne ut klisset når det er glutenfritt (ikke hadde jeg mel heller). De skulle kjevles til 1mm, EN MILLIMETER, er du klar over hvor tynt det er? Hvordan få sløyfene til å bevare formen når de er supertynn og klistret seg fast i benken? Klipp et bakepapir i to, kjevle ut en liten del av deigen. Lett lefsa forsiktig over, stemple ut sløyfa. Fjern deigen rundt med en sløv kniv. Vips, ferdig og fin sløyfe klar til steking! Tok litt ekstra tid, men de behold i det minste formen. Noen ble brent, men det får så være. De ble utnyttet til forskning, hvordan få glasur dandert på!

Glasur eksperiment

Ferdigglasuren på tube ville ikke jevne seg ut, men kun ligge i streker. Etter litt prøving og feiling ble det sikksakk mønster, alle andre forsøk ser ikke ut i måneskinn. Så forferdelig at jeg begynte å betvile at det ville bli noen dekorasjon på pepperkakene, vurderte å bare la de forbli brun.

Tuben varte ikke evig…melisen måtte fram fra skapet. Innså at det er årevis siden jeg laget glasur sist, hvordan gjorde man det igjen? Bør skammes, men måtte google… Og google hevdet man skulle bruke eggehvite, kan ikke huske det, men har ikke Mr. Google alltid rett? Egg eide jeg ikke, ble derfor kun melis og vann fra springen. Forsøkte meg forsiktig fram… konditorfarge hadde man heldigvis husket. Første omgang ble det for lyst, nesten hvitt. Vi prøvde igjen, det ble ihvertfall rosa, godtatt kan vi si!

Å dele det gode med flotte folk
Kan ikke sitte hjemme å gomle i meg Rosa sløyfe pepperkaker helt alene. Tok derfor med meg 20 stykker til godeste Vardesenteret, de ble godt tatt imot og dandert på et fint fat. Håper de smakte <3

Liker du å bake?

En rosa pepperkakebaker hilsen

Mia

#rosasløyfe #rosasloyfe #pepperkake #baking #mat #matforvanligefolk #kreftsaken

6 kommentarer
    1. Så koselig og dele! og fine de ble!! ja eggehviten gir vel mer glans til glasuren..så må ikke ha det..Flink har du vært!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg