Casa Del Ystnes

Da har jeg kommet hjem fra en flott tur til Casa Del Ystnes i Øksfjord, nærmere bestemt hos bestemor og bestefar. Kjenner jeg er mektig sliten nå, tross kost og losji en hel helg. Siden kroppen sier man trenger hvile idag, så får det holde med å fortelle om helgen i (mobil)bilder.

Lykta på Ystnes


Det ble en del spaserturer ut, temperaturen var god tross overskyet. Jeg synes det er koselig å vandre slik, balansere fra stein til stein. Finne skjulte skatter i fjæra.


Grønn stein

Vi fant kjempemange fine steiner i fjæra, grønne, lilla og rosa. Noen rundsteiner som havet hadde slipt i myke former, andre harde med kvasse kanter. Den grønne steinen var så fascinerende at jeg måtte ta bilde.

Spor fra krigen


Det hender man finner spor fra krigens dager slengende rundt i Øksfjord. Piggtråd er vell det mest vanlige å snuble over, å ha sko på føttene er vell en god regel.


Avslapping

Jeg klarer ikke like mye som før, blir fort sliten. Når resten av huset sov middag benyttet jeg anledningen til å se litt serie, slurpe energidrikk og koble helt av. Kan ikke sove, da ødelegger jeg nattesøvnen. Uansett hvor trøtt man er i øyeblikket.

To flotte gutter

Mammas hund Lenny var med, fra vi kom inn døra satt han å nistirret på den. Kommer ikke Theo snart? Han ble en lykkelig liten kar når Theo kom springende inn døren. Theo ville mest bare ha kos, sjekk det blikket -Kooos med meg!

Ny brystvorte

Min tante fant et toppskjell i fjæra, vi lo å tenkte på brystvorte. Hun fant også en fin liten rosa stein, som vi tenkte kunne symbolisere brystkreft. Jeg la de i lommen og tok de med hjem til Casa Del Ystnes for å få tatt noen fine bilder av protesen.

Ingen bekymring 

Det er ganske flott å kunne gå midt på veien, uten bekymring for at biler plutselig skal komme. Det er så lite trafikk at kommer det noen, så drukner de ikke i støy slik som i byen. Herlig stillet, med noen hunder som bjeffet i det fjerne.

På vei hjem

Hva ser du på? Det mest irriterende med rein er at de absolutt skal gå rett framfor bilen. Det tar sin tid før de forstår at det kanskje kunne vært en idé å svinge ut i veikanten istedet. 

Gjengen


Når man ser på dette bildet kan man kanskje tenke, nåååh så tørst de var da, så koselig at gjengen er samlet. Det var nok ikke like koselig for den utmagra stakkaren i veikanten lengre opp, eller han som lå død litt bortenfor det igjen...

Har alltid stortrivdes hos bestemor og bestefar, er utrolig glad i gamlingene. Eller som mitt søskenbarn sier -Ho e no litt søt ho gamla. Det var kjempekoselig å se familien igjen, lenge siden sist man var der. Men kjenner at idag skal det bli godt å slappe ordentlig av, den tar på en sliten skrott å være borte ei hel helg.

Mvh

Mia


#finnmark #rein #foto #øksfjord #ystnes #bestemor #bestefar #natur #friluft #stille #hvile #hverdag #brystkreft #protese #rein #stein #fjæra #familie

10 kommentarer

frodith

09.05.2016 kl.16:48

Jeg skjønner godt hvorfor du koser deg der, det virker helt fredelig , et sted å hente krefter :-)

Mia - Alt annet enn A4

09.05.2016 kl.19:07

frodith: Ja, det er utrolig flott der :) Bitteliten bygd med 500-600 innbyggere <3

dedicat

09.05.2016 kl.20:56

Gode klemmer.. kom hjem for et par timer siden fra konfirmasjon.. en kjøretur på 140 mil.,, til min kjære lille bygd

Mia - Alt annet enn A4

09.05.2016 kl.21:26

dedicat: Så koselig! Håper dagen var kjempefin i konfirmasjon :)

Gry

10.05.2016 kl.19:58

Du skriver så fint, som alltid. Fine bilder også :)

Mia - Alt annet enn A4

10.05.2016 kl.23:21

Gry O.: Tusen hjertelig Gry <3

ordeneskraft

11.05.2016 kl.10:30

Det er ingenting som slår å feriere hos sine besteforeldre :)

Nydelig sted. Forstår godt du trives der.

Mia - Alt annet enn A4

11.05.2016 kl.10:40

ordeneskraft: Er en kjempekoselig liten bygd. Å snart kommer bestemor og bestefar til byen, jeei :D

ordeneskraft

11.05.2016 kl.11:44

Det blir nok koselig :)

Jeg brukte også å feriere i ei slik lita bygd utenfor Alta. Det er noe eget med slike steder. Og det beste var jo at det var hos min bestemor :)

Mia - Alt annet enn A4

11.05.2016 kl.12:08

ordeneskraft: Så kos! Er fint oppe i finnmark :) Bestemor og bestefar bruker å dra til Alta for å handle, blir jo nærmeste 'by'

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits