Vi har alle dårlige dager, men... (filmsnutt)

Var så heldig som fikk være med å lage denne filmsnutten for å sette fokus på hvor viktig det er å støtte Krafttak mot kreft. Jeg skrev innlegget «Du har et så spesielt ansikt» etter at de tre flotte karene var på døren med kamera og hele pakka, men fortalte dere ikke på bloggen hvorfor de var her. De hadde en oppgave, å lage en filmsnutt for å sette fokus på at alle kan bli rammet, uansett etnisitet, alder eller kjønn. I år har Krafttak mot kreft fokus på de som ikke blir friske, pengene skal gå til forskning på livsforlengende behandling.

Vi har alle dårlige dager, men noen av oss opplever den dagen da legen ser opp fra bordet, inn i øynene dine og sier... Mia, du har kreft.

 

Øyeblikket man får beskjed om at man har kreft, glemmer man aldri. Vi har snakket med flere personer om deres øyeblikk.

Posted by Kreftforeningen on 7. mars 2016


Jeg vil våge å påstå at de aller fleste som har vært berørt av kreft selv, eller har en nærstående som har hatt kreft vet hvor mye dette betyr å få leve. Mange blir friske, men langt fra alle. Og de som ikke blir det ønsker man at skal få mange gode år med minst mulig bivirkninger. Håper forskning en dag vil gjøre kreft til en kronisk lidelse og ikke en dødsdom.

Forsøk å sett deg inn i skoene til den det gjelder. Hvordan ville du ha reagert om du visste at du bare hadde seks måneder igjen å leve? Hva om noen sa, det finnes en medisin som kan gi deg ett år lengre tid med dine kjære. Hvor mye ville det året ha vært verd for deg og dine nærmeste? Uvurderlig.


En personlig vinkling
Jeg er frisk, men er bare på første året. For min diagnose er det de første 5 årene som har høyest sjanse for tilbakefall, med år 2 og 3 på topp. Etter de fem første årene synker sjansen for tilbakefall med 1% per år, det høres kanskje lite ut, men er mye for den det gjelder. De fleste som har vært eller er i denne kreft-boblen vet hvor høyspent nervene er før en kontroll, hva de første tankene går til når man kjenner noe unormalt i kroppen. 'Det skjer ikke meg' filteret er kastet, og man må forholde seg til en litt annen virkelighet. Skulle ulykkesloddet bli trekt, så ønsker jeg å vite at det finnes noe der ute som kunne ha gitt meg og alle andre et litt lengre liv.

En diagnose som kreft viser deg hva det betyr å leve, man har kjent det på kroppen.... Man har tenkt, jeg vil ikke dø!Det er flere måter du kan hjelpe å støtte Krafttak mot kreft

- 10. mars går bøssebærere fra dør til dør i Tromsø. 
- 12. mars er det Vinterlyd på torget i Tromsø, ta med barna å kom på konsert! 
- Send GAVE til 2277 - Gi 200 kroner.
- Om du ønsker å hjelpe med bøssebæring, eller gi en støtte til Krafttak mot kreft følg linken.


Støtt Krafttak mot kreft - gi for livet!

Mvh

Mia

#krafttakmotkreft #kfk #kreftforeningen #forskning #kreftforskning #livsforlengende #vinterlyd #film #kreftsaken #helse #kreftbehandling #personlig #kreftsaken #giforlivet

13 kommentarer

Ingrid Hemmingsen

07.03.2016 kl.16:37

Du er så flink til å sette ord på ting, Mia! Det ble en sterk film! Vikrig å støtte kreftsaken!

Klem fra Ingrid

Mia - Alt annet enn A4

07.03.2016 kl.21:02

Ingrid Hemmingsen: Ja, det ble en veldig sterk film <3 Ble litt fortumlet over å se alle de flotte menneskene, men vær sin historie <3 Det må ha vært ekstra sterkt for Igor & co, tenk så mange hjerter de fikk lytte til.

Sissel Nordnes

07.03.2016 kl.19:53

Sterk filmsnutt. Det blir ekstra nært når jeg kjenner to av dere. Har lenge støttet kreftsaken, og fortsetter med det.

Klem fra meg <3

Mia - Alt annet enn A4

07.03.2016 kl.21:03

Sissel Nordnes: Så godt å høre at du fortsetter å støtte kreftsaken :) Alt teller! Er et spesielt og hjertevarmt miljø <3

Elin Slåen

07.03.2016 kl.20:56

Jeg har nominert deg på bloggen min :)

http://elinslaaen.blogg.no/1457379621_liebster_blog_awards_.html

Mia - Alt annet enn A4

07.03.2016 kl.21:06

Elin Slåen: Åh, så koselig! Må se nærmere på det i morgen, kom litt sent hjem i dag. Ha en fin kveld Elin :)

Elin Slåen

07.03.2016 kl.21:09

:)

Han en fortsatt fin kveld- jeg skal straks legge meg kjenner jeg :)

Jens

07.03.2016 kl.21:32

Stå på!!! Hei! Finnes det endelig bevis på at jesus er en vandrer historie? Sjekk ut verdensveg.wordpress.com

Mia - Alt annet enn A4

07.03.2016 kl.23:18

Jens: Kanskje, kanskje ikke. Anbefaler boken Gudene var astronauter!

Tone

08.03.2016 kl.21:44

Nydelig innlegg. Nydelig film. Det der med kreft det berøre så mange og er så viktig. Viktig å støtt saken, ikke bare for sin egen del, men for andre også.

Mia - Alt annet enn A4

08.03.2016 kl.23:41

Tone: Ja, det er dessverre slik at så godt som de fleste vil bli berørt. Enten får de det selv en eller annen gang i livet, eller en som står en nær. Det er ikke bare den kreftsyke som blir berørt, men hele familien. Beholder håpet for alle der ute som lever med uhelbredelig kreft <3

ordeneskraft

12.03.2016 kl.13:14

Jeg synes det er sterkt gjort av alle som stiller opp til slike filmer og andre ting som er med på å sette ord på hvordan det oppleves å få/ha kreft. Det er så viktig å nå frem til mennesker. Nå frem med budskap om både å sjekke seg selv men også bidra økonomisk slik man kan forske og finne kurer.

Mia - Alt annet enn A4

12.03.2016 kl.17:07

ordeneskraft: Og ikke minst endre samfunnet, det å være syk bør ikke være noe tabu. Heldigvis er vi kommet lengre enn våre besteforeldre. Der de nesten ikke la ordet kreft på tungespissen engang.

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits