Det sørgmodige blikket fra en syk hund

Tirsdag oppdaget vi at Jesper var rød på øyet, det tredje øyelokket var synlig. Min første tanke var Cherry eye? Men kunne ikke huske at øyet skulle stikke så langt ut.

Når Jesper er dårlig får matmor veldig vondt i hjertet sitt.

Når han takker nei til den beste maten, da vet man at Jesper er dårlig. Men det var alt for sent på kvelden til at vi fikk gjort noe der og da. Jesper klarte heller ikke å hvile hodet når han skulle sove, vi danderte tilslutt noen pledd slik at han fikk litt hakestøtte.

På morgenkvisten oppdaget Sigurd at hele kinnet til Jesper også var hovent, kunne det være årsaken? Jesper fikk seg time ved Dyresykehuset utpå formiddagen, ikke akkurat noe han gledet seg til.

Straks man kjørte inn på parkeringsplassen visste Jesper hvor han var. Han skalv og pep, her ville han ikke være. To andre hunder avledet oppmerksomheten hans litt på venterommet, han ble sittende å beskue dem. Når han ikke kunne se på de andre hundene strakk han nesen mot utgangen, selv om den ikke var i nærheten av oss.


Jesper vil ikke være hos dyrelgen (han ligger faktisk på bildet)

Veterinæren ga Jesper godt med bedøvelse på øynene før hun startet en grunding undersøkelse. Hun målte trykket på begge øynene hans, det dårlige øyet hadde 32 i trykk. I følge internett ligger normalen på 15-25, han hadde forøvrig 25 på det friske. Ikke rart øyet stakk ut når trykket var høyt… Hun forklarte at øyet kan ta stor skade av å gå med for høyt trykk over lengre tid, i verste fall kan hunden bli blind eller måtte fjerne øyet helt. Det kom noe puss ut fra øyekroken, så her var det nok en betennelse. Hun kjente på kinnet å kunne si spyttkjertelen eller lymfen var hoven og betent, mulig det kom derifra.
Veterinæren tok Jesper med seg på bakrommet for å snakke med noen andre angående øyet hans. Det blikket han sendte meg skar inn i hjerterota idet hun svingte både seg og hunden ut døra. 

Kan jeg få ha han her for å undersøke han nærmere? Hun ønsket å dope han ordentlig ned slik at hun kunne undersøke han ordentlig, å kanskje få det tredje øyelokket på plass. Jeg signerte papirene på at det var greit, alt for hunden. 

I det vi forlot han ga han oss det mest sørgmodige blikket i historien.

Etter noen timer ringte hun tilbake, han var klar for henting. Det var mye betennelse i spyttkjertelen, dette hadde også skapt trykk mot øyet hans. Dyrelegen hadde åpnet spyttkjertelen inne i munnen og tømt den, vi kunne regne med at han kom til å blø litt. Jesper hadde fått antibiotika i sprøyte, og to smertestillende (en som varte i 3 timer og en i 24 timer). Han var altså god og groggy når han kom hjem, regnet med han ville sove en stund. Dyrelegen hadde sagt han kunne spise straks han kunne gå på sine egne føtter, helst våtfòr.

Jesper sov hele dagen i kassen sin, han kom kun ut for å drikke en gang. Våtfòret stod tilgjengelig, men han luktet bare litt på det. Da er bikkja vår dårlig, han er den mest matfokuserte hunden jeg noen sinne har møtt. Grei indikasjon for oss eiere når noe er galt. Slevjet rant i strie strømmer fra munnen hans, matfar tørket litt så det ikke ble så kleimete. Godt han har kassen, han føler seg tryggere i ‘hulen’ sin. Tok den med opp på soverommet slik at han kunne sove der i natt også.


Øyet ser ihvertfall bedre ut etter at de fikk lettet på trykket.

Han måtte tilbake idag for å måle trykket på øyet, og for å se om antibiotikaen har noen virkning. Sigurd avleverte han før han dro på jobb, så skulle de ringe når han var ferdig. Konklusjonen havnet på at han må ta antibiotika og smertestillende i 9 dager. Siden de skar han inne i munnen stikker den betente spyttkjertelen ut, den skal trekke seg tilbake når hevelsen går ned. Om betennelsen og hevelsen ikke gir seg iløpet av de 9 dagene så kan det være at han må opereres.

Jesper sprang rett til matfatet når han kom hjem, apetitten er ihvertfall tilbake etter nesten to dager uten mat. 
Nå ligger han å sover igjen, der skal han få slappe av så lenge han ønsker.


Mvh

Mia
 
#tibetanskspaniel #sykhund #hund #nårhundenerdårlig #bikkje #veterinær #dyrelege #tibbe #lovemydog #uheldighund #dyresykehuset #matmorhjerte

8 kommentarer

Siste innlegg