Dette går rosa sløyfe pengene til - Forskning i Norge (PRADA-studien)!

Mange vegrer seg kanskje å gi penger (uansett hva), når de ikke vet hvor pengene går. En flott dame ved navn Geeta Gulati hadde foredrag om hjerteskade ved brystkreftbehandling på konferansen jeg deltok på i september. Det ble ekstra stor applaus når vi fikk vite at hun fikk penger til sin forskning via Rosa sløyfe. Det viser at støtten vi gir blir brukt, forskning går fremover. Det å sette et ansikt til studien gjør at vi får et bedre forhold til det å gi, vi vet hvem som får pengene og hva de går til.

Dette er bare et eksempel på hva ditt bidrag kan være med å støtte!

Breast cancer awareness ribbon women heart shape.
Licensed from: cienpies / yayimages.com


I 2012 vant Geeta Gulati forsker Grand Prix med foredraget "Hjertesorg" av cellegift. Vi bør være stolte av å ha en så flott dame i fagmiljøet som står på for oss. Håpet jeg sitter med er at akkurat hennes forskning kan bedre livet til mange kvinner i fremtiden. Det er akkurat det vi må fokusere på, de som kommer etter, fremtiden, veien videre. Uten slike pådrivere som denne damen står vi å stamper. Uten ditt bidrag til Rosa sløyfe hadde ikke hennes arbeid vært mulig. Studien er over, men resultatene er ikke ferdigstilt. Studien er utført etter "gullstandarden", det vil si en placebokontrollert randomisert, dobbeltblind studie. På denne måten vet ingen hvem som får hvilken medisin, ikke engang Geeta Gulati selv. 

PRADA - Prevention of cardiac dysfunction during adjucant breast cancer therapy. 

Jeg velger å ikke skrive så detaljer rundt hva forskningen hennes går ut på. Legger noen linker nederst for de som er interessert i mer utdypende informasjon rundt studien.Men jeg velger å understreke, det hun også understreket til oss... behandling må man ha, og det viktigste er å behandle kreften enn noe annet! En annen faktor som er verd å merke seg, spesielt om du ikke er direkte berørt av brystkreft. Den aktuelle cellegiften brukes ikke bare til brystkreftpasienter, men også andre krefttyper. Hennes forskning vil derfor kunne være til hjelp for en større gruppe kreftrammede.

Her kan du høre podcast der Geeta Gulati forklarer litt rundt hjerteskade og hvordan det kan forebygges. (Merk den er fra 2013)

Det er ikke hvor mye du gir som teller, men at du bidrar. En krone er faktisk litt det også. Minner om at jeg har en innsamlingsside på nett via Kreftforeningen, om dere ikke vil bruke min så kan dere søke rundt å se om dere finner en annen sjel. Målet mitt er satt til 6000, med deres hjelp så kan man nå det! Alle pengene går til Rosa sløyfe.

Pink button for breast cancer awareness
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Jeg håper også DU ønsker å støtte Rosa sløyfe, slik at forskning lik den Geeta Gulati jobber med kan gjøre ettertiden bedre for mange pasienter.

Mvh

Mia

#forskning #geetagulati #brystkreft #cellegift #hjerteskade #rosasløyfe #donasjon #stråling #rosasloyfe #oktober2015

Linker til artikler rundt PRADA studien og Geeta Gulati.

Vann forskar Grand Prix og alle sine hjarte med hjartemedisin (2012)

Kan man forebygge hjertesykdom etter kreftbehandling? Med podcast (2013)

Kardioprotektiv behandling ved adjuvant kreftterapi (2013)

Hjertestudie hos brystkreftpasienter (2015)


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits