Myter om kreft - Skummel reaksjon i kommentarfeltet

I går la kreftforeningen ut en artikkel der de avkrefter noen kreft myter. Noe av det første man får høre etter å ha mottatt diagnosen er, - Ikke stol blindt på Dr. Google. Og det er mye sannhet i de ordene. Googler du din kreft diagnose kan du få opp utallige måter å kvitte deg med trollet på. 

Hvordan folk velger å leve livet er helt opp til dem. Men jeg vil påstå det strekker mot grensen til farlig når de snakker nedlatende om en behandlingsform som i alt for mange tilfeller er livsnødvendig. Om en pasient lytter til noen på internett, velger så bort cellegiften, å får tilbakefall kort tid etter. Hvem er det da som sitter igjen med Sorte-Per? Flere av disse ser ut til å tenke på kreft som én sykdom. Ingen som har fortalt de hvor mange forskjellige det egentlig er? Selv innenfor samme grenen kan det være mange varianter. Ingen av de ser ut til å tenke på at cellegift ofte blir brukt til å krympe svulsten før operasjon.

Fact Myth Puzzle Shows Fact Or Mythology
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

 

Noen ganger lurer jeg på om mennesker velger bort deler av setninger med vilje.  Her er noen av de jeg reagerte på.


Det hun skulle fram til var at cellegift er utdatert, noe som er helt feil. Hun viste til immunterapi, og hevdet dette ble brukt mest i USA nå om dagen. De har kommet lengre med immunterapi, men langt fra nær nok. Jeg ville ikke likt å lese slik når jeg var i en sårbar situasjon, man suger til seg informasjon som en svamp i gitt øyeblikk. Og ikke alle er like kildekritisk. God eksempel der en tenker på kreft som én sykdom, og ikke ser at de forskjellige cellegiftene blir brukt til forskjellige typer kreft. Det som egentlig skremmer meg enda mer er at hele seks stykker er enig i at denne giften er avleggs. Du kan lese hele kommentarfeltet her.


Placebo effekten er bevist, men ikke som kur mot kreft. Den kan kanskje fungere for lettere hodepine, muskelsmerter el. Men placebo, som går ut på at du tror det er medisiner, kan ikke magisk kvitte seg med kreft. Igjen, Dr. Google er ikke den riktige å høre på når det gjelder kreft. Der skal man kunne være bra kildekritisk for å klare å sile ut ukorrekt informasjon. Hun har også tolket teksten fra Kreftforeningen helt feil. 

Myte 11: Kreftbehandlingen virker bedre når jeg tenker positivt

4 kommentarer

Tone

07.07.2015 kl.14:45

Å, dette innlegget er så bra og mange burde se. Det som er så vanskelig med sånne diskusjoner, som jeg TIL STADIGHET befinner meg midt opp i, er at mange har en slags aversjon mot skolemedisin og forskning Det er liksom så utrolig mye viktigtigere å høre på dr googel og sin indre følelse, samt alternativ medisin. Har på en måte gitt opp de diskusjonene. Prøver å stikke litt på andre måter, som å avsløre måter det argumenters på (følelser -hersketeknikker- konspirasjonsteorier- urimelighet) Men vanskelig.

Mia - Alt annet enn A4

07.07.2015 kl.15:07

Tone: Det er meget vanskelig å diskutere med slike ja. Alternativ medisin er helt greit, så lenge det ikke ødelegger for behandlingen. Hva skal man spise om sukker, kjøtt, hvete er fy fy? Frukt kan man ikke spise, er sukker der også. Konspirasjonsteoriene florerer, de som tror de holder nøkkelen til gåten gjemt. Dessverre så er den gåten større en bare én løsning, siden det ikke er bare én sykdom, men mange. Farlig når sårbare personer kan havne i fella :(

RebeccaHasselgard

08.07.2015 kl.10:21

Håper mange flere leser dette! Er enig i at mange kanskje ser på kreft som en sykdom som de fort kan kurere ved å ta visse tiltak. Hør på de profesjonelle!

Mia - Alt annet enn A4

08.07.2015 kl.10:28

RebeccaHasselgard: Proffene vet ofte best! Ikke tror jeg på noen konspirasjonsteori heller.

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits