GRATIS Medikidz fra Roche - Gjør det vanskelige enklere.

Roche er ledende innen forskning og utvikling av kreftmedisiner. I nyeste Athene (bladet til brystkreftforeningen) hadde Roche en reklame. Det som fanget interessen min var de store flotte bokstavene, og tegningen. Ikke noe jeg hadde forventet å finne i et blad som Athene. Jeg skrev linken inn i nettleseren, joda her var det tre forskjellige tegneserie hefter man kunne bestille. Brystkreft, kronisk lymfatisk laukemi og avansert melanom. Siden vi er to i familien som har hatt brystkreft med 1 års mellomrom var valget enkelt. Bestilte en utgave til tantungen.Tok ikke lange tiden før bladet ankom i posten. Det skal passe til barn/ungdom mellom 8 og 15 år, en fin måte å lære de om kreft. Barn forstår gjerne mer enn vi kanskje tror, på denne måten får de en fin forklaring med bilder og tekst. Det blir kanskje også enklere å prate om det etterpå, man kan referere til tegneserien, vise hva som skjer. Leseren blir tatt med på en reise igjennom kroppen, som ender i brystet. Det meste forklares på en enkel og forståelig måte, med gode illustrasjoner til. Her får de viten om hva som foregår med mamma/bestemor/søster eller en annen nær. De får se hvordan snille og slemme celler deles, og hvordan det kan behandles.

Jeg ser bakpå bladet at det finnes flere andre utgaver, blant annet lungekreft. Håper disse med tiden også blir oversatt til Norsk.

Er jo det jeg sier, kreft er et sinna-troll!De forklarer også forskjellen på kreft, at noen ikke er like slem som andre. Det illustrerer de fint med bilder og tekst. Måtte le litt når jeg leste denne delen, så for meg noen hippie svulster som kooooset seg.
Verre når de danner gjenger på dette viset.Viktig å få med hvorfor behandling er viktig, og hvordan behandlingen foregår.Jeg har bare tatt utsnitt fra bladet, og hopper veldig langt fram. Det må nesten leses for å få en korrekt sammenheng. 

Bladet er GRATIS å bestille fra Roche!
 Som nevnt er det kun brystkreft, kronisk lymfatisk laukemi og avansert melanom som kan bestilles på Norsk per idag.

Det som er litt interessant er at bladet egentlig koster ca. 112 kroner direkte fra Medikidz. Litt flere å velge iblant, men ikke oversatt til Norsk. For spesielt interesserte er det mange andre tegneserier å velge iblant, ikke bare kreft.

Anbefaler bladet på det sterkeste!

Mvh

Mia

#tegneserie #magasin #brystkreft #kreft #lymfatisklaukemi #avansertmelanom #laukemi #melanom #barn #ungdom #informasjon #medikidz #roche #athene #gratis

2 kommentarer

Tone

04.07.2015 kl.14:40

Haha, så bra. Kan ikke la vær å lære noe med sinna-troll. :)

Mia - Alt annet enn A4

04.07.2015 kl.23:22

Tone: Flott tegneserie den der :)

Skriv en ny kommentar

Mia - Alt annet enn A4

Mia - Alt annet enn A4

31, Tromsø

Er en gigantisk nerd som har levd et alt annet enn A4 liv! 4 august 2014 fikk jeg diagnosen trippel negativ brystkreft. Nå er kreften behandlet og livet skal taes tilbake! Har fjernet filteret og skriver om temaer som gjerne går usagt, som er tabu å snakke åpent om. Skriver fra levra, vær derfor forberedt på velvalgte ord og litt galgenhumor. Ta gjerne kontakt på ingebrigtsen.mia@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits